Fürdőszobaszekrény és polc

Megtekintés Rács Lista

19-27/34 termék

oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista

19-27/34 termék

oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista
Növekvő sorrendbe Csökkenő sorrendbe

FÜRDŐSZOBASZEKRÉNY ÉS POLC – PRAKTIKUM ÉS STÍLUS

A fürdőszobára ma már nem csupán tisztálkodásra alkalmas helyiségként gondolunk. Egyre inkább előtérbe kerül a fürdőszoba pihenéssel és feltöltődéssel járó jellege. Jusson eszünkbe, egy fárasztó nap után milyen jól eshet az időtöltés a forró zuhany alatt vagy a kádban való elnyújtózás… Ezért ma már nem elégszünk meg a funkciójukat épp csak ellátni képes bútorokkal és polcokkal. A fürdőszoba berendezése ugyanolyan fontossá vált, mint a lakás többi helyiségéé.

A fürdőszobaszekrényekkel szemben rendszerint kétféle elvárást támasztunk. Mindenekelőtt azt várjuk el tőlük, hogy megfelelő tárolóhelyet biztosítsanak a különböző eszközeink és kenceficéink számára. Fontos, hogy jó ergonómiai tulajdonságokkal rendelkezzenek, az itt tárolt dolgainkat könnyedén elérhessük, mindig hozzáférhetők legyenek. A széles kínálatban könnyedén megtalálhatjuk a számunkra megfelelő színben, textúrával és formavilággal rendelkező fürdőszobai bútorokat.

Ha be szeretnénk rendezni a fürdőszobánkat, számos dologra figyelmet kell fordítanunk, ami nem is minden esetben egyszerű feladat, hiszen a biztonsági szempontokról sem feledkezhetünk meg, illetve a praktikumról sem mondhatunk le. A fürdőszoba megtervezése során gyakran el kell döntenünk, hogy a helyigényesebb kádat vagy a helytakarékosabb zuhanykabint válasszuk... Persze abban az esetben, ha már rendelkezésre áll valamelyik, és nem szeretnénk teljes felújítást végezni, már csak a rendelkezésre álló szabad hellyel gazdálkodhatunk. Ilyenkor el kell döntenünk, mekkora fürdőszobaszekrény helyezhető el.

A korszerű fürdőszobaszekrények gyártói a helytakarékosságot kiemelt szempontként kezelik, ezért számos olyan szekrényt biztosítanak számunkra, amelyek kellően kis alapterületet foglalnak, mégis jó tárolási lehetőségeket biztosítanak. Mivel kifejezetten széles kínálattal találkozhatunk, ezért választhatunk a különböző méretekkel rendelkező fürdőszobaszekrények és polcok közül. Találhatunk olyan darabokat, ahol a klasszikus szekrényrészek dominálnak, egyeseknél pedig a polcos kialakítás jut fontosabb szerephez.

A korszerű fürdőszobaszekrények és polcok gyakran úgy vannak kialakítva, hogy minél több helyet hasznosítsanak a helyiség magasságából, de minél kevesebbet foglaljanak el az alapterületből. Ez azért fontos, mert a komfortérzetünk és a praktikum megköveteli a szabad területeket a fürdőszobában, nem érdemes tehát teljesen telezsúfolni a helyiséget.

Általánosságban ki lehet jelenteni, hogy nem a rendelkezésre álló szekrények mérete határozza meg a komfortérzetünket és a kényelmünket, hanem azok kihasználása. Egyáltalán nem mindegy tehát, hogy a rendelkezésre álló szekrényeket és polcokat milyen módon használjuk ki, miket tárolunk bennük. A soha nem használt törölközőinket nem érdemes a kisméretű fürdőszobaszekrényben elhelyezni, hiszen annak megfelelő helyet találhatunk a sokkal tágasabb hálószobai szekrényekben. Induljunk ki abból, hogy a gyakran használt holmik élvezzenek elsőbbséget a pakolásnál; minél ritkábban használunk valamit, annál kevésbé van létjogosultsága a kis tárolókapacitással rendelkező fürdőszobai szekrényben!

Minél nagyobb a fürdőszobánk, annál többféle megoldással találkozhatunk, a gyakorlat azonban azt mutatja, hogy a helytakarékosság szinte minden fürdő esetében jelentőséggel bír. Emiatt nem szabad megfeledkeznünk a különböző falipolcokról és lengőpolcokról sem, amelyek kényelmes tárolást és még jobb helykihasználást tesznek lehetővé. Az ilyen polcok lehetővé teszik, hogy ideális módon hasznosítsuk a rendelkezésre álló teret. Arról azonban nem szabad megfeledkezni, hogy a polcok csak bizonyos mértékig terhelhetők, elsősorban kisebb súllyal rendelkező piperecikkeket tárolhatunk rajtuk. A polcos megoldások hozzájárulnak a praktikum elősegítéséhez.

Végül pedig gondoskodjunk arról, hogy a szekrények és polcok ne csupán a tárolásban legyenek segítségünkre, hanem hangulatosabbá és igényesebbé varázsolják a fürdőszobánkat! Válasszunk megfelelő dekorációt; néhány odaillő textúra segítségével könnyedén megváltoztathatjuk az egész fürdőszoba hangulatát, egyszerűen igényesebbé tehetjük a helyiséget! Ha van a helyiségen ablak, egy-egy kisebb méretű dísznövényt is elhelyezhetünk a fürdőszobában, magát az ablakot pedig igényes függönnyel tehetjük hangulatosabbá. Igazán jó választást jelenthet a fürdőszoba meghatározó színénél kissé sötétebb árnyalatú függöny.

A BAUHAUS szakáruházak és webshop kínálatában található fürdőszobai szekrények és polcok nagyszerű választást jelentenek, ha igényes és praktikus bútorokat szeretnénk vásárolni!