1. ALCAPLAST - WC-bekötő (flexibilis)
  1 849 Ft 
  Részletek
 2. ALCAPLAST - flexibilis bekötőcső (Ø50/40x40/50mm)
  929 Ft 
  Részletek
 3. ALCAPLAST A95 - öblítőcső (kettős, betéttel)
  2 449 Ft 
  Részletek
 4. ALCAPLAST - flexibilis bekötőcső (Ø5/4"x32/40mm)
  589 Ft 
  Részletek
 5. ALCAPLAST - WC-bekötő (excentrikus, 40mm)
  999 Ft 
  Részletek
 6. ALCAPLAST - flexibilis bekötőcső (Ø40/40mm)
  769 Ft 
  Részletek
 7. SANIPUMP BASIC WC+2 - darálós WC
  84 990 Ft 
  Részletek
 8. ALCAPLAST - WC-bekötő
  1 079 Ft 
  Részletek
 9. ALCAPLAST - WC-bekötő (90°-os)
  1 329 Ft 
  Részletek
 10. ALCAPLAST - WC-bekötő (excentrikus, 20mm)
  1 079 Ft 
  Részletek
 11. ALCAPLAST - flexibilis bekötőcső (Ø5/4"x32/40mm, fém)
  789 Ft 
  Részletek
 12. ALCAPLAST - flexibilis bekötőcső (Ø6/4"x40/50mm, fém)
  699 Ft 
  Részletek
 13. ALCAPLAST M91 - hangszigetelő lemez WC-hez
  1 199 Ft 
  Részletek
 14. ALCAPLAST - WC-bekötő toldócső (250mm)
  1 289 Ft 
  Részletek
 15. SANIPUMP OPTIMUM WC+3 - darálós WC
  109 990 Ft 
  Részletek
 16. ALCAPLAST - flexibilis bekötőcső (Ø5/4"x40mm)
  649 Ft 
  Részletek
 17. ALCAPLAST - WC-rozetta (Ø110mm, hosszú)
  1 899 Ft 
  Részletek
 18. ALCAPLAST - WC-bekötő toldócső (excentrikus, 158mm)
  2 819 Ft 
  Részletek
 19. ALCAPLAST - flexibilis bekötőcső (Ø6/4"x40/50mm)
  799 Ft 
  Részletek
 20. ALCAPLAST - flexibilis bekötőcső (Ø6/4"x40mm)
  799 Ft 
  Részletek
 21. ALCAPLAST - WC-rozetta (Ø110mm, rövid)
  699 Ft 
  Részletek
 22. ALCAPLAST - flexibilis bekötőcső (Ø5/4"x40mm, fém)
  879 Ft 
  Részletek
 23. ALCAPLAST - WC-bekötő (45°-os)
  1 399 Ft 
  Részletek
 24. ALCAPLAST - flexibilis bekötőcső (Ø6/4"x40mm, fém)
  689 Ft 
  Részletek
 25. ALCAPLAST - WC-bekötő (22°-os)
  1 449 Ft 
  Részletek
 26. SANIPUMP OPTIMUM SH-2 - hígszennyvíz átemelő
  96 990 Ft 
  Részletek
 27. SANIPUMP OPTIMUM CWC-2 - darálós WC
  109 990 Ft 
  Részletek
 28. SANIPUMP BASIC+ WC+2 - darálós WC
  96 990 Ft 
  Részletek
Emelkedő irány beállítása

WC-tartozékok – Minden háztartásban szükség van rájuk

A mellékhelyiség gyakran használt tere a lakásnak. Amit használnak, nagyobb eséllyel pusztulhat is. A WC-tartozékok megismerése, az alkatrészek beszerzése is gyakran komoly feladat elé állítanak bennünket. Meghibásodás esetén megfelelő méretű, formájú alkatrészre van szükségünk, amit sokszor csak a szakember tud megállapítani, illetve ő tudja a hibát elhárítani.

A flexibilis bekötőtől, a hangszigetelőn át egészen a rozettáig és az öblítőcsőig: számos termékre szükségünk lehet, amikor a toalett beszerelésére, javítására, felújítására kerül sor.

A WC-tartozékok gazdag tárháza közül nem mindig tudjuk eldönteni, mire is van szükségünk, még abban az esetben sem, ha a meghibásodás helyét, okát sikerül is pontosan diagnosztizálnunk, vagy ezt mester segítségével végezzük el.

A WC-tartályok beépítéséhez számos alkatrészre szükségünk lehet. Mint általában bármely termék beszerzése során, érdemes körültekintően érdeklődni, megkeresni a számunkra legmegfelelőbbet. A kínálat folyamatosan bővül, szélesedik a termékpaletta a fogyasztók igényeivel összhangban. Nem is minden esetben kell mesterhez folyamodnunk, ugyanis a szaküzletek erre a célra szakembereket alkalmaznak, akik tanácsokkal, segítséggel látják el a vásárlókat.

Amíg a lakás vizes gócai zökkenőmentesen működnek, nem is foglalkozunk a problémával, szinte természetesnek vesszük, hogy a helyén vannak az alkatrészek, és jól működnek. A gond akkor keletkezik, amikor a rendszerben akár egyetlen alkatrész, WC-tartozék meghibásodik, vagy felmondja a szolgálatot. Csupán egy tartály gumitömítésének meghibásodása a víz spriccelését, vagy akár a tartály tartós folyását eredményezheti. Emellett ezen alkatrészek nagy része műanyagból készül, így az is megtörténik, hogy a használat során elhal az anyag, elveszti rugalmasságát, ennél fogva le kell cserélni egy újra.

A WC-tartozékok csoportjába sorolhatjuk a WC-ülőkéket is. Ezen termékek a szivárvány minden színében megjelennek a boltok polcain. Nemcsak színviláguk gazdag, de számos meglepő forma közül is válogathatunk. Ha WC-ülőke vásárlásra adjuk a fejünket, habár egy gondosan megválasztott darab évekig is eltarthat, mindenképp szem előtt kell tartani stílusát, színvilágát, berendezését! A rendszeres és gyakori használat miatt ezek elveszíthetik rugalmasságukat, elkopnak, elpiszkolódnak, nehezen tudjuk őket letisztítani, az elszíneződést szinte lehetetlen megsemmisíteni, vagy ha mégis sikerülne, csakhamar visszatér. Nem javasolt maró hatású folyadékkal súrolni a műanyag felületű WC-tartozékokat, mert tartósan mattá, érdessé válhatnak. Ha a maratás bekövetkezett, mindenképp érdemes lecserélni őket, mert szinte visszafordíthatatlan károsodásról beszélhetünk.

Az új fürdőszobák és WC-k berendezésekor nem érdemes spórolni a kellékekkel, amennyiben van választási lehetőségünk, érdemes a drágább, ugyanakkor minőségibb tartozékok mellett dönteni, hosszútávon bebizonyosodik, hogy időtállók, továbbá az is láthatóvá válik, hogy igényes terméket vásároltunk, akár évekig, vagy évtizedekig nem lesz rá gondunk.

A javítókészlet alapdarab lehet egy gondosan megtervezett lakás kellékei között. Nemcsak szerszámokat tartalmaz, hanem olyan eszközöket is, amelyek egész egyszerűen, pillanatok alatt kicserélhetők, nem igényelnek különösebb szakértelmet és töprengést.

Sokszor visszarévedünk a régi korokba, megdöbbenve látjuk, hogy hogyan éltek akkoriban az emberek fürdőszoba és a lakásban kialakított WC nélkül. Ebből adódóan sokkal egyszerűbb és nyugodtabb volt az életük. A rengeteg géppel, eszközzel, amelyek bekerültek a háztartásokba, megnőtt a hibalehetőség is, javításra szorulnak a kényelmet biztosító elemek. A WC-tartozékok sorában kell számon tartani a tartályokat is, víztartalmuk miatt könnyen vízkövesednek, erre is oda kell figyelnünk! A vegyszeres tisztítási megoldás nem mindenki számára vonzó, környezetvédelmi okokból az emberek egy része igyekszik lemondani mindenféle környezetkárosító termékről.

A fent említett termékek színvilágát követve, megállapíthatjuk, hogy a fehér színű kellékek a leggyakrabban használtak, míg a színesek kevésbé népszerűek. A javaslat vásárlásnál mindenképpen az, hogy érdemes a minőségi, megbízható kellékek közül válogatni, így elkerülhetjük a gyakori pusztulás lehetőségét. Kevesebb alkalommal kell szakembert hívnunk, így időt és pénzt spórolhatunk meg.

Komolyabb meghibásodás esetén mindenképpen érdemes szakemberre bízni a javítást és a WC-tartozékok cseréjét, ellenkező esetben egy esetleges hosszabb nyaralás vagy otthonunktól való távolmaradás után elázott padlók, kiömlött tartályok fogadhatnak bennünket otthonunkban.

Card logos