Áruházaink 2023.10.23. Hétőn ZÁRVA tartanak.

Tekintsd meg kiemelt ajánlatainkat!

WC-tartozékok

Megtekintés Rács Lista

1-9/27 termék

Oldal
oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista

1-9/27 termék

Oldal
oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista
Növekvő sorrendbe Csökkenő sorrendbe

WC-TARTOZÉKOK – MINDEN HÁZTARTÁSBAN SZÜKSÉG VAN RÁJUK

A mellékhelyiség gyakran használt tere a lakásnak. Amit használnak, nagyobb eséllyel pusztulhat is. A WC-tartozékok megismerése, az alkatrészek beszerzése is gyakran komoly feladat elé állítanak bennünket. Meghibásodás esetén megfelelő méretű, formájú alkatrészre van szükségünk, amit sokszor csak a szakember tud megállapítani, illetve ő tudja a hibát elhárítani.

A flexibilis bekötőtől, a hangszigetelőn át egészen a rozettáig és az öblítőcsőig: számos termékre szükségünk lehet, amikor a toalett beszerelésére, javítására, felújítására kerül sor.

A WC-tartozékok gazdag tárháza közül nem mindig tudjuk eldönteni, mire is van szükségünk, még abban az esetben sem, ha a meghibásodás helyét, okát sikerül is pontosan diagnosztizálnunk, vagy ezt mester segítségével végezzük el.

A WC-tartályok beépítéséhez számos alkatrészre szükségünk lehet. Mint általában bármely termék beszerzése során, érdemes körültekintően érdeklődni, megkeresni a számunkra legmegfelelőbbet. A kínálat folyamatosan bővül, szélesedik a termékpaletta a fogyasztók igényeivel összhangban. Nem is minden esetben kell mesterhez folyamodnunk, ugyanis a szaküzletek erre a célra szakembereket alkalmaznak, akik tanácsokkal, segítséggel látják el a vásárlókat.

Amíg a lakás vizes gócai zökkenőmentesen működnek, nem is foglalkozunk a problémával, szinte természetesnek vesszük, hogy a helyén vannak az alkatrészek, és jól működnek. A gond akkor keletkezik, amikor a rendszerben akár egyetlen alkatrész, WC-tartozék meghibásodik, vagy felmondja a szolgálatot. Csupán egy tartály gumitömítésének meghibásodása a víz spriccelését, vagy akár a tartály tartós folyását eredményezheti. Emellett ezen alkatrészek nagy része műanyagból készül, így az is megtörténik, hogy a használat során elhal az anyag, elveszti rugalmasságát, ennél fogva le kell cserélni egy újra.

A WC-tartozékok csoportjába sorolhatjuk a WC-ülőkéket is. Ezen termékek a szivárvány minden színében megjelennek a boltok polcain. Nemcsak színviláguk gazdag, de számos meglepő forma közül is válogathatunk. Ha WC-ülőke vásárlásra adjuk a fejünket, habár egy gondosan megválasztott darab évekig is eltarthat, mindenképp szem előtt kell tartani stílusát, színvilágát, berendezését! A rendszeres és gyakori használat miatt ezek elveszíthetik rugalmasságukat, elkopnak, elpiszkolódnak, nehezen tudjuk őket letisztítani, az elszíneződést szinte lehetetlen megsemmisíteni, vagy ha mégis sikerülne, csakhamar visszatér. Nem javasolt maró hatású folyadékkal súrolni a műanyag felületű WC-tartozékokat, mert tartósan mattá, érdessé válhatnak. Ha a maratás bekövetkezett, mindenképp érdemes lecserélni őket, mert szinte visszafordíthatatlan károsodásról beszélhetünk.

Az új fürdőszobák és WC-k berendezésekor nem érdemes spórolni a kellékekkel, amennyiben van választási lehetőségünk, érdemes a drágább, ugyanakkor minőségibb tartozékok mellett dönteni, hosszútávon bebizonyosodik, hogy időtállók, továbbá az is láthatóvá válik, hogy igényes terméket vásároltunk, akár évekig, vagy évtizedekig nem lesz rá gondunk.

A javítókészlet alapdarab lehet egy gondosan megtervezett lakás kellékei között. Nemcsak szerszámokat tartalmaz, hanem olyan eszközöket is, amelyek egész egyszerűen, pillanatok alatt kicserélhetők, nem igényelnek különösebb szakértelmet és töprengést.

Sokszor visszarévedünk a régi korokba, megdöbbenve látjuk, hogy hogyan éltek akkoriban az emberek fürdőszoba és a lakásban kialakított WC nélkül. Ebből adódóan sokkal egyszerűbb és nyugodtabb volt az életük. A rengeteg géppel, eszközzel, amelyek bekerültek a háztartásokba, megnőtt a hibalehetőség is, javításra szorulnak a kényelmet biztosító elemek. A WC-tartozékok sorában kell számon tartani a tartályokat is, víztartalmuk miatt könnyen vízkövesednek, erre is oda kell figyelnünk! A vegyszeres tisztítási megoldás nem mindenki számára vonzó, környezetvédelmi okokból az emberek egy része igyekszik lemondani mindenféle környezetkárosító termékről.

A fent említett termékek színvilágát követve, megállapíthatjuk, hogy a fehér színű kellékek a leggyakrabban használtak, míg a színesek kevésbé népszerűek. A javaslat vásárlásnál mindenképpen az, hogy érdemes a minőségi, megbízható kellékek közül válogatni, így elkerülhetjük a gyakori pusztulás lehetőségét. Kevesebb alkalommal kell szakembert hívnunk, így időt és pénzt spórolhatunk meg.

Komolyabb meghibásodás esetén mindenképpen érdemes szakemberre bízni a javítást és a WC-tartozékok cseréjét, ellenkező esetben egy esetleges hosszabb nyaralás vagy otthonunktól való távolmaradás után elázott padlók, kiömlött tartályok fogadhatnak bennünket otthonunkban.