Mozgást segítő kiegészítők

Megtekintés Rács Lista

7 tétel(ek)

oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista

7 tétel(ek)

oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista
Növekvő sorrendbe Csökkenő sorrendbe

MOZGÁST SEGÍTŐ KIEGÉSZÍTŐ ESZKÖZÖK

Ma már számos eszköz áll rendelkezésünkre a könnyebb mozgás, az egyszerű és biztonságos helyváltoztatás megkönnyítése érdekében. Ezen eszközök az ideiglenesen vagy tartósan, mozgásukban valami miatt akadályozott és idősebb személyek számára óriási jelentőséggel bírnak. Nem csupán az eszközöket közvetlenül használók számára bírnak nagy jelentőséggel, hanem a hozzátartozók, családtagok, segítők életét is megkönnyíthetik. A lakáson belül elhelyezett kapaszkodók, ülőkék, ideiglenes lépcsők, fellépők mind az akadálymentesítést szolgálják az igénybe vevők életében.

A fürdőszobában, mellékhelyiségben vagy az előszobában megfelelően elhelyezett kapaszkodó biztonságérzetet nyújt használójának, gyorsíthatja mozgását, növelheti a beteg, idős vagy mozgásában akadályozott ember aktivitását, ezáltal elősegítheti a gyógyulást, és mindemellett segíti a mindennapi feladatok elvégzésében. A kapaszkodók különböző anyagból, méretben és formában készülnek. Vásárlás előtt érdemes átgondolni a lehetőségeket, alaposan szét kell néznünk, mielőtt rászánjuk magunkat a vásárlásra. Az egyik legfontosabb tényező a használójának a szükséglete. Emellett a helyet is szem előtt kell tartanunk, ahová a kapaszkodót fel tudjuk szerelni és használni tudjuk. Ezután következhet az esztétikai szempont, ugyanis a lakását senki nem szeretné kórházszerűvé alakítani.

A kádba helyezhető ülőke első pillantásra egy egyszerű kisszéknek tűnhet, ha azonban alaposabban szemügyre vesszük, akkor láthatjuk, nem csupán erről van szó. A széklábra elhelyezett csúszásgátlók a biztonságos és kényelmes tisztálkodást biztosítják a használójuknak, továbbá az ülőfelület is csúszásmentes, vízzel érintkezve sem okozhat balesetet. Az úgynevezett fürdőülőke szintén a biztonságos tisztálkodást segíti oly módon, hogy a kád két oldalára felakasztva tudunk kialakítani ülőkét. Mindkét típusnak előnye, hogy könnyen tisztán tartható, nem telepszik meg rajta a szennyeződés. Használat után szárazon kell tartani. Vásárlás előtt itt is érdemes szem előtt tartani a használó testalkatát és a mozgásban való akadályozottság típusát.

A fellépő is számos esetben segítheti a zökkenőmentes mozgást. Talán a mozgást segítő kiegészítő eszközök közül az egyik legtöbbet használt darab. Akár lefelé történő ereszkedésnél, akár felfelé történő mozgásnál bárkinek hasznos segédeszköze lehet. Ezeket a fellépőket is csúszásgátlókkal látják el a gyártók, nagyon fontos szempont, hogy könnyen mozgatható, tehát könnyű legyen, és a tervezésnél a billenést is ki kell zárni. A fellépő magasságára kell ügyelni vásárláskor, mindenképp olyan magasságút kell választani, ami a használójának alkalmas, meg tud vele birkózni, és biztonságosan tudja használni.

A fent említett eszközöket többnyire alumínium és kiváló minőségű műanyag alapanyagból készítik. Ezüst és fehér színben találjuk az áruk palettáján, talán éppen amiatt, mert gyakran nem a feltűnést, hanem az egyszerű segítséget hivatottak szolgálni, észrevétlenül és csendben hasznos eszközeivé válnak a mindennapi életünknek.

Akár kapaszkodóra, akár ülőkére vagy fellépőre van szükségünk, előtte mindenképp érdemes tanácsot kérni, ha lehetőségünk van rá, kipróbálni a beszerzendő terméket. A BAUHAUS szakáruházak és webshop kínálatában található, mozgást segítő eszközök hathatós segítséget jelentenek a mindennapok során.