Áruházaink 2023.10.23. Hétőn ZÁRVA tartanak.

Tekintsd meg kiemelt ajánlatainkat!

KGEM lefolyócsővek és idomok

Megtekintés Rács Lista

1-9/60 termék

oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista

1-9/60 termék

oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista
Növekvő sorrendbe Csökkenő sorrendbe

KGEM LEFOLYÓCSÖVEK ÉS IDOMOK

A mai világban már igen fontos szempont, hogy egy településnek legyen megfelelő szennyvízelvezetése. A KGEM lefolyócsöveket, földbe telepítve, épületen kívüli szennyvízcsatorna-hálózat kiépítésére alkalmazzák. Otthoni és az utcai csatornarendszer kiépítésére tökéletesen megfelelnek. Különböző méretekben tudjuk megvásárolni őket. Amennyiben a méret nem megfelelő, egy sűrű fogazatú fűrésszel igényünk szerint méretre tudjuk szabni őket. Összeillesztésük rendkívül egyszerű. Az összekötő elemek gumitömörítéssel rendelkeznek, így nem szivárognak.

Ezek a csövek igen ellenállók, + 60 °C-ig hőállók, ellenállnak a lúgoknak, savaknak, szulfátoknak, alkoholnak, sós víznek. A háztartásokban használt vegyszerek sem ártanak nekik.

A CSÖVEK JELLEMZŐI

Mivel PVC-ből készülnek, ezért igen könnyűk, így a velük való munka egyszerűbb és gyorsabb. Jó árban kaphatók, így a KGEM csövekkel történő szennyelvezetés viszonylag olcsó. A csatlakozóelemek nem károsodnak a víztől vagy más folyadékoktól, a savas, lúgos oldatoknak is ellenállnak. Elektromos szigeteléssel is el vannak látva, és a mechanikai hatásokat is jól bírják. Hosszú, legalább 50 éves élettartammal rendelkeznek, és karbantartást sem igényelnek.

MILYEN CSÖVEKET HASZNÁLJUNK? ÉS HOGYAN?

Hogy milyen csöveket használjunk fel, az az adott helyszíntől függ. Figyelembe kell vennünk, hogy milyen a talaj típusa, minősége, de más körülményekre is figyelnünk kell. Normál esetben, amikor átlagos talajról, árokról, elföldelésről van szó, S-20-as és S-16-os csöveket használunk. Nagyon kemény, szilárd talaj esetében erősebb, S-25-ös típusokra van szükség.

A csövek helyes lefektetése érdekében érdemes statikai elemzéseket elvégezni. Amennyiben ez nem áll a rendelkezésünkre, van néhány szempont, ami mindenképp figyelembe kell vennünk. A csöveket legalább 1,5 méter mélyre kell lefektetni, amennyiben a rá nehezedő terhelés nem több 30 tonnánál. Nagyobb terhelés esetén még mélyebb ásásra van szükség, különben a nagy teher kárt okoz a csövekben. Akkor is ilyen mélyre fektessük őket, ha azok épület alá kerülnek. Amennyiben nincs nagy súly azon a területen, ahova csöveket fektettünk, elegendő őket 0,8 méter mélyre ásni. A csövekkel közvetlenül érintkező föld nem lehet kavicsos és nagyobb földdarabokat sem tartalmazhat. A földet a csövek mellett is megfelelően tömöríteni kell.

KG PVC CSÖVEK

A KG PVC csövek beltéri és kültéri használatra is alkalmasak. A csatornarendszer kiépítése gondos munkát igényel, hiszen, ha itt hibák történnek, az komoly problémákat okozhat a jövőben.

Igen jó megoldást jelentenek bármilyen szennyvíz elvezetésére, hiszen nagyon ellenállók és masszívak, hosszú élettartammal rendelkeznek. Az állandó nedvesség nem okoz kárt bennük. Összeszerelésük egyszerű és gyors. Az időjárás viszontagságait is jól tűrik. Nem tesz kárt bennük a fagy sem. A ma készült KG PVC csövek újrahasznosított alapanyagokból készülnek, így a környezetet sem károsítják.

A csövek megfelelő idomokkal igényünk szerint elforgathatók. Az idomok 15-87°-ban elforgathatók és 45 vagy 87°-ban elágaztathatók. Több típusban kaphatók, ezért nagyon kell ügyelnünk arra, hogy milyen dőlésszögűre is van szükségünk. Figyeljünk oda a talaj minőségére is, hiszen ez is fontos szempont a megfelelő idom kiválasztásánál.

Az ívidomok is igen ellenállók és masszívak. Az összekötő elemek jól zárnak, így a csatornacsövekre megfelelően illeszkednek. Nem okoznak szivárgást vagy folyást. Az állandó nedvesség sem okoz kárt bennük. Súlyuk igen könnyű.