Tetőszigetelés

Megtekintés Rács Lista

1-9/45 termék

oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista

1-9/45 termék

oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista
Növekvő sorrendbe Csökkenő sorrendbe

TETŐSZIGETELÉS

A tető a ház dísze, úgymond a kalapja. A tető az épületnek olyan része, amely lefedi, lezárja azt. Nem csak minket véd, de védi otthonunkat is az időjárás viszontagságaitól, esőtől, hótól, jégtől, széltől és a biológiai hatásoktól is. Kiemelten fontos, hogy jó hőszigetelő rendszerrel legyen ellátva, hiszen ettől is függ az épület energiatakarékossága és élettartama is. A tetőfedéstől függ az épület kinézete is, úgyhogy mindenképp oda kell figyelnünk, amikor tetőfedési megoldásokat keresünk.

Mivel a meleg levegő fölfele száll, nagy hőveszteséggel nézünk szembe, ha a tetőnk nincs megfelelően szigetelve. Szakszerű szigeteléssel pénzt és energiát takaríthatunk meg. Előnye még, hogy otthonunk így mindig kellemes hőmérsékletű lesz, megmenekülünk a penésztől, és a tetőnk szerkezetének élettartamát is megnöveljük. Egy megfelelően leszigetelt tetővel az energiafogyasztás akár negyedét is megspórolhatjuk. Nem csak télen nyújt védelmet, nyáron a kánikulától véd meg minket. Különösen, ha tetőtéri helyiségeink is vannak.

TETŐFÓLIA

A tetőfólia legfőbb feladata, hogy a cserép alá bejutott folyadékot, az esőt vagy a havat, elvezesse az eresz felé, ezért nagyon fontos a megfelelő és minőségi tetőfólia megvásárlása. Ha rosszat választunk, amely az idő elteltével mégsem teljesíti feladatát, kicserélése, javítása a fóliák árának sokszorosa lehet. Fontos olyat választanunk, amely hosszú élettartammal rendelkezik. Vásárlásakor érdemes a következő szempontokat figyelembe venni. Fóliánk elsősorban legyen vízzáró, hogy az időjárás viszontagságainak ellen tudjon állni. Fontos, hogy megfelelő szilárdságú legyen, hogy el tudja viselni a szelet és a rá nehezedő terhet. Tetőfóliánk legyen hőálló, hiszen nyáron a forró tető hőmérséklete akár a 80-100 °C fokot is elérheti. Szükségleteinknek megfelelően dönthetünk a páratartó és a páraáteresztő fóliák között. A páraáteresztő fólia átereszti a belső térben keletkezett párát, így meggátolja a páralecsapódás és a penészedés lehetőségét. A párazáró tetőfólia a belső burkolat mögötti párazáró rétegként minimalizálja a szerkezeten átjutó pára és a levegő mennyiségének mértékét, és csökkenti a hőveszteséget. Fontos, hogy UV-védelemmel legyen ellátva!

A vízszigetelő lemez hatékony és költségtakarékos megoldás kerti tárolók és kisebb építmények fatetőszerkezetének burkolására. Néhány perc alatt pár lépésben felrakható, az átlapolásoknál szegekkel rögzítendő. Az üvegszálas megerősítésnek köszönhetően nagyon ütésálló, és tökéletes vízzáróságot biztosít rendkívül alacsony áron.

TETŐJAVÍTÁS

A tetőjavító máz felbontás után használatra kész, UV-stabil, vízálló, rugalmas bevonatot képező anyag. A gyors és tartós javításhoz kitűnő megoldás. Minden tetőfelületen megtapad, legyen az kátrány, bitumen, beton, kő, azbeszt, bádog, galvanizált fémek vagy üveg. Alkalmazható repedések, forrasztások tömítéséhez, esőcsatornák tömítéséhez, javításához, sérült lapostetők és kupolák javításához, teraszok javításánál kéményáttörések és zárólemezek réseinek tömítéséhez tető- és falszerkezetekben.

A zsindelyragasztót is széles területen fel tudjuk használni, tetőkön lévő rések, csatlakozások és repedések tömítésére, a tetőelemek, csatornaelemek közti csatlakozóhézagok tömítésére, javítására, mindenféle tetőelem, zsindely hidegragasztására, más építőelemek csatlakozófugáinak tömítésére (pl. üveg, beton, tégla, fa, alumínium, rozsdamentes acél, különböző műanyagok).

A bitumenes, kenhető tetőszigetelés lapostetők, teraszok és régi bitumenes tetők szigetelésére alkalmas, ellenáll az UV-sugárzásnak.