Légkamrás lap és kiegészítő

Megtekintés Rács Lista

1-9/15 termék

Oldal
oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista

1-9/15 termék

Oldal
oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista
Növekvő sorrendbe Csökkenő sorrendbe

LÉGKAMRÁS LAP ÉS KIEGÉSZÍTŐ

Mindannyian élvezzük a pihenést egy olyan terasz alatt, amely a nyitottság érzetét kelti, átengedi a fényt, és mégis megfelelően véd a külső hatásoktól, valamint az esőtől, széltől és a fizikai hatásoktól is. A polikarbonát lemezekkel kiépített terasz ezt megadja nekünk. A légkamrás lapok évtizedek óta nagy népszerűségnek örvendenek az építészetben, takarékos és könnyen kezelhető megoldást nyújtanak, és az építészet széles területén felhasználhatók.

ALKALMAZÁSI TERÜLETEK

Segítségükkel sok ötlet megvalósítható. Felhasználhatjuk teraszfedéshez, növényházak és egyéb kerti épületek fedéséhez, pergolákhoz és télikertekhez, ajtók és kapuk üvegezésére, medencefedésre, autóbeállók, válaszfalak kialakítására stb.

A polikarbonát lemezek egyik fontos tulajdonsága a vízállóság. Szerelésükhöz nincs szükség ragasztóanyagokra, így a víz nem okoz kárt az illesztéseknél sem. Megfelelő rögzítéssel a nedvesség az üregkamrákból is könnyen kifolyik. A polikarbonát egyik tulajdonsága, hogy az UV-sugárzás és a víz sem okoz nagy károkat benne. Mivel felülete sima, így az könnyen tisztán tartható, az eső is lemossa a szennyeződéseket. Ezen tulajdonságai miatt is alkalmas a medencék lefedésére, az egyszerűbb fedőlapoktól egészen a bonyolultabb fürdőházak kiépítéséig is felhasználható. Tömege elenyésző, így az elmozdítás, mozgatás nem jelent gondot, a belőle készült medencefedeleket nyáron akár szét is bonthatjuk, és így tárolhatjuk. Az üveggel szemben a polikarbonát lemezek ütésállók és könnyebbek is.

Mivel könnyen lebontható a belőle épített szerkezet, ezért üvegházat is készíthetünk belőle. Ezt, amikor már nincs rá szükség, egyszerűen szétszedjük és elrakjuk, majd amikor újra eljön az üvegházas veteményezés ideje, egyszerűen összeszerelhetjük. A lemezek könnyen tisztán tarthatók, és időtállóbbak is a fóliákkal ellentétben. Előnyük, hogy kitűnően megtartják a hőt, megfelelő hőmérsékletet biztosítva korai növényeinknek, a paradicsomnak vagy a paprikának.

Ha térelválasztóra lenne szükségünk, üvegtégla helyett is felhasználhatjuk. Sőt, még tolóajtókat is készíthetünk a lemezből. Mivel nem törékeny, így kisgyerekek közelében is használni tudjuk, továbbá bronz- és opálszínben is kaphatók a polikarbonát lemezek, így akár zuhanykabinokat is készíthetünk belőlük. Ezek igen tartósak, és könnyen tisztán tartható megoldást biztosítanak.

A polikarbonát lapok akkor is megfelelnek, ha ideiglenes megoldást keresünk, de akkor is, ha állandót. Olyan előtetőt készíthetünk, megfelelő alátámasztásokkal, amely ellenáll az időjárás viszontagságainak, télen a hónak, annak súlyának, és a nyári melegnek is. Nyáron huzamosabb ideig is tartózkodhatunk alatta, szükség esetén árnyékolót is használhatunk, télen is kitűnően átereszti fényt.

A megfelelő lemez kiválasztásával minden remek ötletünket meg tudjuk valósítani, a belsőépítészeti megoldásoktól kezdve a kerti kiegészítőkig. Az ilyen anyagból készült tárgyaink, szerkezeteink tartósak, kényelmesek, praktikusak, és jó ár-érték arányú eredményt nyújtanak.

ELŐNYÖS TULAJDONSÁGAI

A polikarbonát lapok számos pozitív hatását tudjuk felsorolni. Jó hang- és hőszigetelők, ütésállók, így kitűnő megoldást jelentenek, ha teraszok, „üvegházak” építéséről van szó. Mindezek mellett fényáteresztők és UV-védelemmel rendelkeznek, így a teraszon ülve, limonádét iszogatva gond nélkül élvezhetjük nyári napsütést. Az UV-védelem azért is fontos, mert ez biztosítja a lapok állóképességét. Ha nem lennének ezzel a védelemmel ellátva, hamar, 2-3 éven belül tönkre is mennének. Ellenállnak a szélnek, esőnek és a hónak is.