Áruházaink 2024. 05. 19-20. (hétfő-vasárnap) ZÁRVA tartanak.

Tekintsd meg kiemelt ajánlatainkat!

Hullám-, trapézlemez és tartozékai

Megtekintés Rács Lista

1-9/70 termék

oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista

1-9/70 termék

oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista
Növekvő sorrendbe Csökkenő sorrendbe

HULLÁM-, TRAPÉZLEMEZ ÉS TARTOZÉKAI

A tetőfedő anyagokat forgalmazó cégek igen bőséges kínálattal rendelkeznek. A vásárlókat hatalmas választék várja, olyannyira, hogy szinte már a bőség zavarával találják szembe magukat, de mégis vannak bizonyos szempontok, amelyek alapján döntenünk kell. Hova kerül a tetőfedő anyag? Milyen időintervallumra tervezünk? Mi az az anyagi határ, amelyen belül kell maradnunk? Milyen esztétikai tényezőknek feleljen meg? Ha szemügyre vesszük ezeket a tényezőket, és ha megfelelően tájékozottak vagyunk az adott tetőfedő anyaggal kapcsolatban, akkor már nincs is olyan nehéz dolgunk.

Minden tetőfedő anyagnak vannak előnyös és kevésbé előnyös oldalai. A kerámiacserép jól bírja az időjárás hatásait, a hónyomást és a jégverést, fagyálló és tűzálló is. Otthonunknak melegséget és kényelmet ad. Hosszú élettartammal rendelkezik, akár 80-90 évig is használható. A betoncserép a tartósság szempontjából felveszi a versenyt a kerámiacseréppel. Vízálló, fagyálló és tűzálló. Egyetlen hátránya, hogy súlyosabb, ezért erősebb tetőszerkezetre van szükségünk, ha emellett döntünk.

BITUMENES HULLÁMLEMEZ

A bitumenes hullámlemezt a kis súlya miatt kedvelik az emberek. Másik pozitív oldala, hogy igen könnyen felszerelhető, vágókéssel vagy elektromos fűrész segítségével könnyen vághatók. Szakszerűen felrakva jó vízzáró felületet tudunk vele kialakítani. Igen tartósak, akár 50 évig is jó szolgálatot tesznek. Mivel súlyuk kicsi, nem igényelnek nagyon masszív tetőszerkezetet, mint a kerámia-és betoncserepek. A bitumenes hullámlemez ára igen alacsony.

A bitumenes hullámlemez tartós és rendkívül könnyű tetőfedő és falburkoló anyag. Ellenáll a csapadék és a szél okozta igénybevételnek, a gombáknak, a penészképződményeknek és egyéb kártevőknek. Kiválóan alkalmazható kerti építmények, garázsok, tárolók, kerti lugasok, pihenők fedésére, felújítására. Ízlésünknek megfelelően szabadon válogathatnunk a barna, vörös, zöld és fekete színek között.

MŰANYAG HULLÁMLEMEZ

A műanyag hullámlemezek igen kedvező árban kaphatók. Felszerelésük egyszerű, nem igényelnek szakértelmet és drága kiegészítőket. Több színben is kaphatók. Van átlátszó, amely jól átengedi a fényt, vásárolhatunk zöld, kék, vörös és sárga színűt is. Kitűnő alapanyaga kocsibehajtóknak, előtetőknek, erkélyeknek és teraszoknak. A régebbi típusaikhoz képest, mechanikai ellenálló képességüket nézve, sokat fejlődtek. Mivel UV-védelemmel rendelkeznek, jól bírják az időjárás viszontagságait, nem válnak törékennyé a napsütés hatására, nem sérülnek meg a jégesőtől sem.

A TRAPÉZLEMEZ

A trapézlemezeket védőtetők és teraszok tetőfedő anyagaként használjuk. Alkalmasak nagy ipari, kereskedelmi épületek vagy csarnokok tetejének borítására. Nagy táblákban kaphatók, viszont súlyuk miatt könnyen szállíthatók. Előnyük, hogy rövid idő alatt nagy felületeket tudunk lefedni velük. Megfelelő védelmet nyújtanak a kedvezőtlen időjárással szemben. Kiváló minőségűek, könnyű kezelhetőség, kis tömeg és hosszú élettartam jellemzi őket. Trapézlemezzel burkolt felületeknél oda kell figyelni a vízzárásra, ami a táblák illesztéseinek kialakításától függ, ezért erre mindenképp oda kell figyelnünk!

A hullámlemezekkel megegyező színű, univerzális csavarok és szegek rozsdamentes, galvanizált, önfúró szárral, festett alátéttel és fejjel rendelkeznek. Fa vagy fém tartószerkezethez való rögzítéshez alkalmasak. UV-sugárzásnak ellenálló fejjel készülnek. Műanyag alátétrésze megakadályozza a csavar túlhúzását, és a hullámlemez szegszárra való felfutását, torzulását.