Fém tető

Megtekintés Rács Lista

2 tétel(ek)

oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista

2 tétel(ek)

oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista
Növekvő sorrendbe Csökkenő sorrendbe

FÉM TETŐ

A tető a ház dísze, úgymond a kalapja. A tető az épületnek olyan része, amely lefedi, lezárja azt. Nemcsak fedi otthonunkat, de védi is az időjárás viszontagságaitól, esőtől, hótól, jégtől, széltől és a biológiai hatásoktól is. Kiemelten fontos, hogy jó hőszigetelő rendszerrel legyen ellátva, hiszen ettől is függ az épület energiatakarékossága és élettartama is. A tetőfedéstől függ az épület kinézete is, úgyhogy mindenképp oda kell figyelnünk, amikor tetőfedési megoldásokat keresünk!

FÉM TETŐBURKOLATOK

A fém tetőburkolatok a tetőfedő anyagok osztályába tartoznak. Jellemzőjük, hogy nagy szilárdsággal rendelkeznek, sok színben kaphatók és egyszerű a felszerelésük. Napjainkban a két legelterjedtebb tetőfedő anyag a cserép és a cserepeslemez. Az utóbbi igen közkedvelt tetőfedő megoldás, hiszen nagyon sok előnye van. Széles körben felhasználhatók. Remek megoldások tetőfedésként, homlokzati burkolatként. Felhasználhatjuk őket garázsunk, kis épületeink burkolására és akár nagy alapterületű csarnokok lefedésére is.

A fém tetőburkolatok, a cserepes megoldással szemben, igen könnyűek. Egy lemez súlya csupán 4-5 kg. Ez a legnagyobb előnye az anyagnak, hiszen anélkül is felújíthatjuk, lecserélhetjük régi tetőnket, hogy a teljes tetőszerkezetet kellene lecserélni. Igen egyszerűen tudunk tetszetős külsőt adni otthonunknak, hiszen manapság a fém tetőlemezek már rengeteg színben és formában kaphatók.

Amikor építkezünk, az egyik fontos szempont az is, hogy minél gazdaságosabban, költséghatékonyabban tudjunk jó megoldásokat találni. A fém tetőlemezek másik előnye, hogy méretre gyártva lehet őket megrendelni, így az anyagveszteség egészen minimális lesz. A vásárló pont annyi terméket vásárol meg, amennyire valóban szükség van, ezzel csökkentve a szállítási költséget is.

Tetőépítéskor a legfontosabb szempontok közé tartozik az is, hogy tetőnk biztonságos legyen. A fém tetőlemezek könnyű szerkezetének köszönhetően, jól ellenállnak az időjárás viszontagságainak, a viharoknak, szélnek, esőnek. Mivel vízhatlan anyagról van szó, nem szívja magába a vizet, ezért nem kell aggódnunk a fagykárok miatt sem. A cserép esetében azonban ez az esély fennáll, hiszen a magába szívott víz megfagyhat, és szétfeszítheti a cserép felületét.

Építkezések alkalmával igyekszünk olyan megoldásokat választani, amelyekkel nemcsak pénzt, de időt is megtakaríthatunk. A fém tetőlemezek könnyen és gyorsan szerelhetők, mivel nagy táblákban kaphatók. Az időjárás kiszámíthatatlansága miatt építkezéskor igen fontos, hogy otthonunkat minél hamarabb biztonságban tudjuk.

A fém tetőlemezek előnye, hogy nem tapadnak meg rajtuk a szennyeződések, a por, a moha stb. Mivel felületük egyenletes, ezért az eső lemossa róluk a piszkot. Télen nem kell aggódnunk, hogy a hó súlya károkat okoz bennük, hiszen sima felületük miatt a hó is könnyen lecsúszik róluk.

A fém tetők igen esztétikus látványt nyújtanak, egyediek. A fém tetőburkolatok már változatos színekben kaphatók. Vásárolhatunk klasszikus cserépszínt, de szabadon válogathatunk a modernebb, merészebb színek között is. Ha elegánsabb megoldást szeretnénk, akkor matt bevonattal is megrendelhetjük tetőlemezeinket. A bevonatoknak köszönhetően jobban ellenállnak az időjárás viszontagságainak is, így hosszabb ideig élvezhetjük az esztétikus tetőnk látványát.

A sok előnyös oldala mellett meg kell említeni, hogy az ilyen tetők, a cseréptetőkkel szemben, eső esetén hangosabbak. Természetesen, megfelelő tetőfóliák használatával és szigeteléssel, ez is tökéletesen orvosolható.