Teraszburkoló

Megtekintés Rács Lista

1-9/40 termék

oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista

1-9/40 termék

oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista
Növekvő sorrendbe Csökkenő sorrendbe

TERASZBURKOLÁS

A klasszikus mellett egyre népszerűbbek a kevésbé ismert megoldások, például a vinyl padló, amelyek előnyeiről, bizony, érdemes tudnunk? Milyen burkolást válasszunk, hogy később se mi, se a pénztárcánk ne bánja meg a döntést?

Ugyanis a balkonok és teraszok borítása hosszú távú befektetés. Tehát nemcsak az a kérdés, mennyire csúszásmentes, milyen könnyen takarítható a felülete, hanem az is, mi magunk mennyire leszünk megelégedve egy stílusos kültéri csempével vagy padlódeszkával...

Ismerjük meg közelebbről a teraszburkolás anyagait, így pontosan tudni fogjuk, mit kapunk egy természetes, vagy például kerámiapadlótól! Ami esztétikus, az ideális is? Mi igényel több odafigyelést, melyek a költséghatékonyabb megoldások?

ERRE FIGYELJÜNK MÉG BURKOLÁS ELŐTT

Ha láttunk már fürdőszoba- vagy nappali burkolást, az nagy segítség, ha épp most gondolkodunk a balkon kiépítésén vagy felújításán. Azonban azt vegyük figyelembe, hogy sokkal több szélsőséges hatás éri a kültéri anyagokat. Lényegesen több, mint a viszonylag állandó hőmérsékleten igénybe vett beltéri padlózatot. A minőség, tehát, itt még inkább legyen alapelvünk! Ugyanis a már elkészült teraszburkolást felszedni, kijavítani, újra lerakni idő- és pénztárcarabló. Jó alapokkal azonban garantált a kényelmes és szép lakrész, amely akár fedett, akár fedetlen, évről évre ugyanazt a magas minőséget kínálja.

ÍGY VÁLASSZUNK BURKOLÓANYAGOT!

Válaszoljuk meg magunknak a következő kérdéseket, hogy a teraszburkolási anyagok közül legmegfelelőbbet találhassuk meg. Fedett balkonra vágyunk, vagy inkább a nyitott terekben érezzük jól magunkat, ahol semmi sem kerül a fejünk fölé? Mennyi időt tudunk rászánni a terasz karban tartására, például futná-e az energiánkból egy természetes, ám tartósan ápolást igénylő fapadlózat fitten tartására? Mennyire éri nedvesség a kültéri padlózatot?

A víz- és hómennyiségtől függetlenül is figyeljünk a biztonságunkra és kényelmünkre: mindig legyen csúszásgátló a teraszburkoláson!

Ha épp tűz felettünk a nap, akkor is vegyük figyelembe a padlózat fagyállóságát. Ne az anyagválasztásnál húzzuk meg a nadrágunkon a szíjat! Amikor nulla fok alá süllyed a hőmérséklet, az rendkívül igénybe veszi a terasz járólapjait. Mindegy, hogy fáról, kőről vagy csempéről van-e szó, senki sem szeretné a tavaszt egy újrarakással indítani.

Minden teraszburkolásnak megvan az előnye, böngésszük át, a mi elképzelésünkhöz melyik illik jobban!

KLASSZIKUS ÉS SZÉP MEGOLDÁS: A FA

Barátságos, természetes hangulatot teremthetünk a fa teraszburkolással, és még mélyen sem kell a zsebünkbe nyúlni. Ez azonban akkor igaz, ha kevés nedvesség éri a padlót: szárazabb éghajlaton vagy fedett balkon esetében lesz tartós a tölgy- vagy bükkburkolás. A változékony, csapadékos időjárás igénybe veszi a fát, ezért ebben az esetben nemcsak trópusi alapanyagot kell választanunk az aljzathoz, de a rögzítő és ápoló anyagok is költségesebbek lehetnek.

Míg más esetben nincs szükség rá, a természetes alapanyagú burkolást évente többször is kezelni kell, hogy tartós lehessen a teraszunk szépsége!

WPC TERASZBURKOLAT A LEGNÉPSZERŰBB

Sok helyen találkozhatunk a WPC teraszburkolás megoldással! Miért ennyire népszerű? A fa és a műanyag tulajdonságait ötvözi: a nagyobb arányú tulajdonságait fogja mutatni a külsejében. Ha szép és igényes környezetet szeretnénk látni magunk körül, nem pedig egy plasztik kalitkát, ne sajnáljuk a költségesebbet választani, tehát a nagyobb faszázalékút.

Alapvetően csúszásmentes, nagyon jól karban tartható ez a burkolat típus. Külsejével fahatást kelt, így természet közeli, ám mégsem repedező anyag kerülhet a lábunk alá. A nedvességet és hőt is kitűnően bírja. A lerakás után nagyjából egy hónapot kell várni arra, hogy a végleges színét elnyerje, ekkor áll meg ugyanis a világosodása.

GYÖNYÖRŰ, DE CSÚSZIK: A CSEMPE

Nemcsak a kezeletlen fa, de a csempe is csúszóssá válik, amikor nedvesség éri. A kerámiaanyagot nyitott teraszokhoz nem ajánlják a mesterek. Azonban ennek még egy oka van: ha nem fedett a balkonunk, a meleg időszakban felforrósodik a burkolás. A csempe esetében ez majdnem a teljesen felkapcsolt fűtés érzetével egyenlő. Ráadásul törékeny felületről beszélünk, egy óvatlan mozdulat máris maradandó nyomot hagy a teraszunkon. Miért népszerűek? A kedvező ár mellett szinte számtalan szín- és mintázatvariációt kínálnak.

Hiába ellenállhatatlan a csempe mintázata, gondoljunk a kényelmünkre és biztonságunkra is, keressük a csúszásmentesített darabokat!

AZ ÚJDONSÁG: A VINYL

Egyre inkább reflektorfénybe kerül, sok szerethető tulajdonságának köszönve. Jól tűri a szélsőséges időjárást, sem a nap, sem a nedvesség nem veszi el az eredeti színtónusait. Mivel majdnem 100 fokos hőmérséklet-változásnak is ellenáll, a mi teleinket és nyarainkat is remekül viseli. Maga az anyag a fapadlóra hasonlít, tapintásában is nagyon kellemes érzést nyújt. Mezítlábasoknak ideális döntés! Nemcsak szép, de tényleg tartós is!