Gipszkarton és építőlemez

Megtekintés Rács Lista

19-27/31 termék

oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista

19-27/31 termék

oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista
Növekvő sorrendbe Csökkenő sorrendbe

GIPSZKARTON ÉS ÉPÍTŐLEMEZ

A gipszkartonok és építőlemezek igen elterjedtek lettek manapság a belsőépítészet terén. Gyors építkezési módot tesznek lehetővé számunkra. Előnyeiket figyelembe véve: előszeretettel használják őket felújításoknál és új építésű házaknál egyaránt. Hatalmas választék közül válogathatunk, amikor álmennyezeti ötleteket nézegetünk vagy az építőlemezek között keresgélünk. A letisztult, kifinomult megoldásoktól egészen a modern, szabadabb kialakítású formákig mindennel találkozhatunk. A gipszkartonok és az építőlemezek tartós és biztos megoldást nyújtanak otthonunkban. Legyen szó a nappali mennyezetéről, egy öregebb ház egyenetlen falairól vagy a nedves, párás fürdőszoba burkolásáról, jó megoldást jelentenek a gipszkarton lemezek és az építőlemezek.

GIPSZKARTON

A gipszkarton igen közkedvelt a belsőépítészet terén. Felhasználási lehetőségei igen szélesek. Előnye, hogy felhelyezésekor nincs szükség vízre, habarcsra, így felhelyezése kevés piszokkal jár. Mivel nagy táblákban kapható, felszerelése gyorsan halad. Tükörsima felületet biztosít még a legöregebb házak esetében is. Felszerelése után, a hézagok összeillesztését követően, egy vékony glettrétegre van szükség, és már festhető is. A habarccsal történő építkezés után meg kell várni, hogy az alaposan megszáradjon, így már ez is hosszadalmasabbá teszi a munkálatokat. A szárazépítészet előnye, hogy már néhány óra után megszárad a munkafelület, és a festést vagy a burkolást már meg is kezdhetjük.

A sima felület garantált lesz, ami kellemes közérzetet biztosít az ott lakóknak. Előnye, hogy alacsony súllyal rendelkezik és könnyen szállítható. A gipsznek köszönhetően könnyen szabható, vágható, így bármilyen belsőépítészeti ötlet megvalósítható.

Jó hő- és hangszigetelő képességgel rendelkezik a gipsznek köszönhetően, valamint magába szívja a nedves levegőt, ezt elraktározza, majd száraz levegő esetén kipárologtatja. A gipszkarton pozitív oldala, hogy nem ég. A gipsz 20%-ban kötött kristályvizet tartalmaz, ami megakadályozza az égést, valamint a tűz terjedését is, ezért is igen közkedvelt. Hő hatására nem történik rajta fizikai változás, nem tágul, így a repedések sem fognak megjelenni. A gipszkarton, ahogy azt a neve is mondja, kartonból és gipszből épül fel. Jellemző rá, hogy illatmentes, és semmilyen egészségkárosító hatása nincs.

A gipszkarton szerkezetek nagyon masszívak, könnyen karbantarthatók, ezért hosszú élettartammal rendelkeznek. Könnyen dübelezhetők is, így könnyen és biztonságosan rögzíthetünk is rájuk különböző tárgyakat vagy bútordarabokat is. Szerelésükkor nem keletkezik sok hulladék, így környezetkímélők.

Nagyon sok belsőépítészeti ötlet megvalósítható velük, válaszfalak helyett gipszkarton falakat építhetünk otthonunkba. Ezek előnye, hogy gyorsan elkészülnek, és szükség esetén szét is bonthatók. Mennyezetként, előtérfalként és álmennyezetként is kitűnően alkalmazhatók. Álmennyezetek esetében a lehetőségek széles skálája áll a rendelkezésünkre, igen látványos megoldások valósíthatók meg. Akár a világítás, a szellőzés vagy a klíma tartozékai is beépíthetők. Tetőterek borítására is megfelelnek. Annyira jó teherbíró képességgel rendelkeznek, hogy polcrendszereket és akár komplett bútorokat is készíthetünk gipszkartonból. Amennyiben bepiszkolódik a belőlük készített bútordarab, vagy csak egyszerűen ráununk a színükre, csak át kell festenünk.

Felszerelésük is egyszerű, akár mi magunk is fölhelyezhetjük őket. Persze, ha bonyolultabb álmennyezeteket vagy gipszből készült bútorokat szeretnénk, szakember segítségét kell kérnünk.

ÉPÍTŐLEMEZ

Az építőlemezek kreatív belsőépítészeti megoldásokat nyújtanak fürdőszobák vagy wellnessterek felújításához, kialakításához. Leginkább vizes helyiségekhez használják. Kitűnően alkalmasak sík, íves és ívelt falakhoz vagy berendezési tárgyakhoz. Csövek burkolására és szögletes kádak kialakításánál is kitűnő megoldást nyújtanak, padlóburkolásra is használhatók. Tökéletesen sík felületet alkotnak a burkoláshoz. Extrudált vagy expandált keményhabból készítik őket, felületükön merevítőanyag van. Jól ellenállnak a párának, a magas hőmérsékletnek, vízhatlanok, és nem penészednek, valamint fagyállók, és nehezen éghetők. Vágásuk, szabásuk esetén nem porzanak, könnyűek és strapabírók. Mivel sűrű, tömött anyagból készülnek, nagyon jó hőszigetelők is. Felhasználhatók elválasztófalaknál, szaunáknál és gőzkabinoknál egyaránt. Kádak burkolására is kitűnően megfelelnek.

Gyors és precíz munkát tesznek lehetővé. Habarccsal vagy ragasztóval rögzíthetők a falra. Gazdaságos és korszerű megoldást jelentenek. Különböző nagyságban és vastagságban kaphatók. Kül- és beltéren egyaránt alkalmazhatók.