Áruházaink 2023.10.23. Hétőn ZÁRVA tartanak.

Tekintsd meg kiemelt ajánlatainkat!

Fémkerítés

Megtekintés Rács Lista

1-9/74 termék

oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista

1-9/74 termék

oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista
Növekvő sorrendbe Csökkenő sorrendbe

FÉMKERÍTÉS – EZT ÉRDEMES TUDNI RÓLA

A fémkerítés újra a virágkorát éli, kifejezetten népszerűek a fémből készült megoldások. Számos olyan tulajdonsággal rendelkeznek, aminek köszönhetően felhívják magukra a figyelmet, ráadásul ma már az igazán igényes termékek is megfizethetők. Érdemes tehát alaposabban megismerni őket, illetve megfontolni a telepítésüket!

A fémkerítések számos olyan előnyös tulajdonsággal rendelkeznek, amelyek miatt a népszerűségük egyre magasabb, illetve amelyeknek köszönhetően képesek felvenni a versenyt a ma is népszerű fakerítésekkel. Amennyiben az alapvető tulajdonságokat vesszük górcső alá, azt fogjuk tapasztalni, hogy a fémkerítések maguk mögé utasítják a vetélytársaikat, de vajon melyek azok az előnyök, amelyek igazán népszerűvé teszik őket?

Az első előnyös tulajdonságuk az árszabásukban mutatkozik meg. A fémkerítés árak meglepően kedvezők lehetnek, különösen abban az esetben, ha a tartósságukat is szem előtt tartjuk. Az áraknak köszönhetően a fémkerítések versenyképesek lehetnek akár a fakerítésekkel szemben is. Mivel a fémből készült kerítések nem sérülnek, nem rongálódnak az időjárás viszontagságainak hatására, így az anyaghasználatukra kisebb figyelem összpontosul. Nincs szükség kiemelkedő minőségre a tartósság garantálása érdekében; míg fakerítések esetében a legolcsóbb termékeket érdemes mellőzni, a fémkerítések alsó árkategóriája is hosszú élettartamot biztosíthat.

A fémkerítések többségét nem kell festeni; rendszerint tartós festékréteg kerül rájuk, így nem kell évente gondoskodni a védelmükről. Nincs szükség a rozsda és a pergő festékréteg eltávolítására, nem kell időt szánni az évenkénti festésre. A fémkerítések e tekintetben rendkívül kényelmes választást jelentenek, hiszen tulajdonképpen semmilyen gondozásra sincs szükségük. A fakerítések esetében rendszeres festésre vagy lazúrozásra van szükség, ami hosszútávon jelentősen megemeli a kerítésre fordított összeget, ráadásul időt is kell szánnunk a karbantartásukra.

A fémkerítések tisztítása nem okozhat gondot. Persze ilyenkor csak legyintünk, hiszen a kerítések tisztításával egyáltalán nem szoktunk foglalkozni. Ám ha vesszük a fáradságot, megtapasztalhatjuk, hogy a megtisztításukkal szinte megújíthatjuk őket. A fémkerítések igazán könnyen tisztíthatók, tulajdonképpen csak egy nedves rongyra lesz szükségünk és máris munkához láthatunk. Az áttörölt felületek visszanyerik az újszerű fényüket.

A fémkerítések kiváló fizikai tulajdonságokkal rendelkeznek, amelyeknek köszönhetően bátran ajánlhatók nagy igénybevétel esetén is. Az acél nem vetemedik, így nem kell attól tartani, hogy az idő múlásával eldeformálódik, a kapu nyitása-csukása pedig akadályokba ütközik. A kapuk könnyen mozgathatók, ami elsősorban a vékony, de erős anyaghasználatnak köszönhető. Kopástól nem kell tartani, így a fémkerítések az időjárás viszontagságai ellenére tartós megoldást garantálnak. A szerelésük és a mozgatásuk kifejezetten egyszerű, az anyaghasználatuk jó kezelhetőséget tesz lehetővé. A fémkerítések a fához hasonlóan környezetbarát választásnak minősülnek. Az acél, az alumínium és bármely fém újrahasznosítható, így nem kell attól tartanunk, hogy a kerítésünk hulladékként végzi.

Mindenképpen meg kell említeni a fahatású kerítéselemeket, amelyek hatékonyan ötvözik a fémek kiváló adottságait a fa eleganciájával és természetességével. A fémkerítésekkel szemben sokan épp a ridegségüket hozzák fel; számukra jelentenek alternatív megoldást a fahatású borítással rendelkező fém kerítéselemek. Gyakran poliuretán fedőréteggel rendelkeznek, ami tökéletesen ellenállóvá teszi őket az időjárás viszontagságaival szemben. Az ilyen kerítéselemek rendelkeznek mindazokkal az előnyökkel, amelyekkel a fémkerítések általában, ugyanakkor képesek a fa természetességét nyújtani.

Mindezek alapján jól látható, hogy a fémkerítések rengeteg előnyös tulajdonsággal rendelkeznek, amelyek miatt mindenképpen érdemes megfontolni a vásárlásukat, ha új kerítést szeretnénk építeni. Magas ár-érték arányuknak és hosszú várható élettartamuknak köszönhetően ideális megoldást kínálnak kisebb vagy nagyobb területek kerítésére is. A BAUHAUS szakáruházak és webshop kínálatában található fémkerítések között könnyedén megtalálhatjuk a számunkra tökéletes választást!