Nyomott mintás ajtó

Megtekintés Rács Lista

1-9/18 termék

Oldal
oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista

1-9/18 termék

Oldal
oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista
Növekvő sorrendbe Csökkenő sorrendbe

NYOMOTT MINTÁS AJTÓ

A praktikus megoldások kedvelőinek ajánljuk a nyomott mintás ajtókat, amelyek kiváló ár-érték aránnyal rendelkeznek, így mindenképpen figyelmet érdemelnek, ha beltéri ajtóra van szükségünk.

A beltéri ajtó kiválasztására érdemes gondot fordítani, hiszen ezeket a nyílászárókat hosszú-hosszú évekre vásároljuk, és egészen biztosak lehetünk abban, hogy a következő teljes körű lakásfelújításig nem fogunk hozzájuk nyúlni. Érdemes tehát alaposan megfontolni a döntést!

Több gyakorlati szempontot is figyelembe kell venni annak érdekében, hogy a lehető legjobb döntést hozhassuk meg. Elsőként el kell döntenünk, hogy az ajtóink milyen anyagból készüljenek. A népszerűségi lista élén jelenleg a nyomott mintás ajtók és a fenyőajtók állnak, nem véletlenül.

A nyomott mintás ajtók igen kedvező árral rendelkeznek, mégis igényes megoldást biztosítanak számunkra. De mit értünk pontosan nyomott mintás ajtó alatt?

Az ilyen ajtószerkezetekre egy fólialap kerül, ami tulajdonképpen egy természetes faanyagot ábrázoló, kiváló minőségű fénykép. Mivel minden egyes megvásárolt nyomott mintás ajtó – persze csak abban az esetben, ha ugyanabból az ajtóból vásárlunk több darabot – ugyanazt a dekorációt kapja, így az ajtóink tökéletesen egyformák lesznek. Persze kérdés, hogy ezt előnyként vagy inkább hátrányként értelmezzük. Ha a szabályosság hívei vagyunk, akkor nyilván ez előnyös tulajdonság, hiszen a lakberendezésünk tökéletesen egységes lesz. Ha inkább a természetességet részesítjük előnyben, akkor a tökéletes azonosság művi hatását fogjuk érezni. Utóbbi esetben a fenyőajtók jelentenek tökéletes választást számunkra.

Emellett ki kell hangsúlyozni azokat az előnyös tulajdonságokat is, amelyek nem vonhatók kétségbe a nyomott mintás ajtók esetén. Érdemes tudni, hogy a használt fólia képes ellenállni az UV-sugárzásnak, vagyis az ilyen ajtók esetében nem kell attól tartanunk, hogy idővel megfakulnak vagy megsárgulnak. Jó szolgálatot tehetnek fürdőszobák esetén is, ahol egyes ajtótípusok a párás környezet miatt károsodhatnak. Sőt, az ilyen ajtók, illetve a felületük képes ellenállni a kisebb-nagyobb fizikai behatásoknak is, bizonyos mértékig karcállók. A borításnak köszönhetően ezek az ajtók, tulajdonképpen, semmilyen gondozást és ápolást nem igényelnek; nincs más teendőnk, csupán a tisztításukról kell gondoskodnunk időnként. Ezt enyhén megnedvesített törlőronggyal, komolyabb szennyeződések esetén pedig nem maró hatású háztartási tisztítószer használatával tehetjük meg.

Az anyaghasználat és a típus mellett sok más szempontra is érdemes figyelni, ha beltéri ajtót választunk. Az alapszabály szerint érdemes úgy kialakítani az ajtók nyílásirányát, hogy a szobák ajtajai rendszerint befelé, míg a kisméretű helyiségeké kifelé nyíljanak. Persze előfordulhatnak helyzetek, amikor ezt a szabályt érdemes megszegni. Figyelni kell arra is, hogy a villanykapcsolók ne a nyitott ajtólapok mögé kerüljenek; mindenképpen úgy kell kialakítani az ajtókat, illetve a kapcsolókat, hogy ajtónyitást követően a kapcsolók egy mozdulattal elérhetők legyenek. Amennyiben fokozott helytakarékosságra van szükség, megoldást kínálhatnak a tolóajtók is.

A BAUHAUS szakáruházak és webshop kínálatában többféle ajtótípussal találkozunk, amelyek között, természetesen, megtalálhatjuk a nyomott mintás ajtókat is. Válasszuk az igényeinknek leginkább megfelelőket!