Fenyő üveges és üveghelyes ajtó

Megtekintés Rács Lista

1-9/20 termék

Oldal
oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista

1-9/20 termék

Oldal
oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista
Növekvő sorrendbe Csökkenő sorrendbe

FENYŐ ÜVEGES ÉS ÜVEGHELYES AJTÓ

 

A fenyő üveges és üveghelyes ajtók ma is népszerű választást jelentenek. Érdemes megismerni ezeket a termékeket, hiszen, a fenyőnek köszönhetően, a természetességet hozzák el az otthonunkba, az üveges és üveghelyes kialakításnak köszönhetően pedig igazán elegáns megoldást kínálnak számunkra.

Az üveges és üveghelyes fenyőajtók között leggyakrabban lucból és borovi fenyőből készült termékekkel találkozunk. Természetesen mindkét faanyag kiválóan alkalmas nyílászárók készítésére, ráadásul a mintázatuk is rendkívül hasonló. Ugyanakkor érdemes tudni, hogy a két fenyőfajta eltérő növekedési ciklussal rendelkezik. A borovi fenyő lényegesen lassabban növekszik, ami azt jelenti, hogy az anyagsűrűsége magasabb. Az ilyen fából készített ajtók lényegesen masszívabbak és ellenállóbbak. Ha élethosszig tartó megoldást keresünk, érdemes előnyben részesíteni a borovi fenyőből készült ajtókat.

A fenyőből készült nyílászárók kivételes hangulatot képesek árasztani. A frissen vásárolt termékek illatát hosszú heteken érezhetjük; ennek köszönhetően a természet költözik a lakásunkba. Persze azt is érdemes tudni, hogy a természetes faanyag kiváló tulajdonságokkal rendelkezik; jó hang- és hőszigetelő tulajdonságának köszönhetően komfortossá teszi az otthonunkat, mégis lehetővé teszi a lakás természetes „légzését”, így elkerülhetjük a falpenész megjelenését. Persze ne feledkezzünk meg arról, hogy a fenyőajtók esetén is fontos a megfelelő választás; válasszuk a minőségi termékeket, amelyek megfelelő gumitömítésekkel, vasalatokkal és kiegészítő elemekkel rendelkeznek! A BAUHAUS szakáruházak és webshop kínálatában ilyen üveges és üveghelyes fenyő ajtókat találunk.

Természetesen gyakran felvetődik a kérdés, hogy üvegezéssel rendelkező vagy üveghely nélküli ajtót válasszunk, jó szolgálatot tesznek-e egyáltalán ezek az üvegfelületek… Fontos kihangsúlyozni, hogy a bejárati ajtók esetén egészen más szempontokat fogalmaznánk meg, a beltéri ajtók esetében viszont nem kell biztonságtechnikai kérdésekkel foglalkoznunk. Vagyis a beltéri ajtók esetében elsősorban esztétikai kérdéseket kell alapul vennünk. Bízzunk a saját ízlésünkben és szépérzékünkben!

Persze érdemes gyakorlati szempontokat is figyelembe venni, amikor az üveges és az üveg nélküli változatok között kell döntenünk. Fürdőszoba esetén mindenképpen érdemes előnyben részesíteni az üvegezés nélküli ajtókat, még akkor is, ha a különböző üvegfajták teljes torzítást biztosítanak. A magánszféra biztosítása a hálószoba esetén is fontos, ennél a helyiségnél is szerencsésebb választás lehet egy üvegezés nélküli beltéri ajtó, vagy pedig válasszunk olyan üvegtípust, ami teljes takarást szavatol!

Akár üveges, akár üvegezés nélküli fenyőajtót választunk, mindenképpen tudnunk kell, hogy a nyersfának ápolásra van szüksége. Egyes beltéri ajtók kezeletlen felülettel rendelkeznek, ezek esetében nekünk kell gondoskodnunk a faanyag megfelelő védelméről. Szerencsése a BAUHAUS szakáruházak és webshop kínálatában ehhez megtalálhatjuk a megfelelő olajokat és különböző faápoló készítményeket is. Válasszuk az igényeinknek és ízlésünknek megfelelő üveges vagy üveghelyes fenyőajtókat, és varázsoljuk még szebbé az otthonunkat!