Áruházaink 2023.10.23. Hétőn ZÁRVA tartanak.

Tekintsd meg kiemelt ajánlatainkat!

Fenyő ajtó

Megtekintés Rács Lista

1-9/11 termék

Oldal
oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista

1-9/11 termék

Oldal
oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista
Növekvő sorrendbe Csökkenő sorrendbe

BELTÉRI FENYŐAJTÓK

A beltéri fenyőajtók ma is roppant népszerű választást jelentenek azok körében, akik a természetességet keresik a lakberendezésben is. A fenyő beltéri ajtók népszerűsége töretlen, annak ellenére, hogy a nyílászárók palettája egyre szélesebb, egyre többféle megoldás közül válogathatunk.

A fenyőajtók rendszerint luc- vagy borovi fenyő felhasználásával készülnek. Az ilyen beltéri ajtók rendkívül hangulatos teret képesek teremteni, hiszen a frissen beépített tokok és ajtólapok illatát is érezhetjük. Nem kérdés, hogy ilyen módon a természetesség költözik az otthonunkba. A természetesség egyszerűen magával ragadó, melegséggel tölt el bennünket, még a tapintása is kellemesebb. Míg a dekorfóliával készített beltéri ajtók csupán a természetesség látszatát képesek kelteni, addig a fenyőajtók az igazi természetességet képviselik. A fenyőre úgy tekintünk, mint arra az anyagra, amellyel a lakás minden helyisége igényesen dekorálható. Gondoljunk a szóban forgó beltéri ajtókra vagy akár a szekrényekre, komódokra, íróasztalokra és polcokra…

Gyakran felvetődik a kérdés, hogy melyik fenyőfajtát válasszuk, van-e különbség egyáltalán a luc- és a borovi fenyő között. Habár szemmel látható eltérést nem igazán tapasztalhatunk, az anyagsűrűség tekintetében azonban eltérést mutatnak a fafajták. A borovi fenyő lassabban növekszik, így a gyártósorra kerülő faanyag is hosszabb életet élt meg. Ennek köszönhetően a borovi fenyőből készült ajtók anyagsűrűsége magasabb. Vagyis úgy tartjuk, hogy a borovi fenyőből készült nyílászáróktól hosszabb élettartamot és masszívabb tartást várhatunk.

Nem túlzás azt állítani, hogy a fenyő a fa halála után is él. Az ilyen anyagból készült nyílászárók számos előnyös tulajdonsággal rendelkeznek a dekorfóliázott megoldásokkal szemben. Ritkán esik róla szó, de a fenyő ajtótokok és az ajtólapok relatív egyszerűen javíthatók kisebb sérülések esetén. Míg a fóliával nem igazán tudunk mit kezdeni, a fenyő igény szerint visszacsiszolható, akár többszöri alkalommal is.

A természetes faanyagnak köszönhetően a fenyőajtók nagyszerű hőszigetelő tulajdonsággal rendelkeznek, így kiváló szolgálatot tesznek abban az esetben is, ha fűtetlen helyiségek vannak a házban. Ilyen esetben, természetesen, fontos szerep hárul a gumitömítésre is, ami a légmozgást csökkenti. Ritkábban esik szó a hangszigetelő tulajdonságról, de fontos megemlíteni. A tömör fenyőfából készült ajtólapok nagyszerűen tompítják a hangokat, így remek választást jelentenek mindazok számára, akik csendes otthonra és helyiségekre vágynak.

Ne feledkezzünk meg a felületkezelés fontosságáról sem! Amennyiben kezeletlen felülettel rendelkező ajtót választunk, mindenképpen érdemes elvégeznünk ezt a munkát. Ha nem vagyunk biztosak a dolgunkban, és úgy érezzük, hogy az ecsettel csak maszatolnánk a gyönyörű felületet, abban az esetben bízzuk a munkát szakemberre. Megfelelő felületi ápolás esetén ezek az ajtók gyakorlatilag örökös élettartamot kínálnak, érdemes tehát törődni velük. Persze felvetődik a kérdés, hogy milyen olajokat, lakkokat, ápolókat használjunk a beltéri fenyő ajtók esetében. A BAUHAUS szakáruházak és webshop kínálatában nemcsak gyönyörű, minden igényt kielégítő fenyőajtókat találunk, hanem az ápolásukhoz szükséges készítményeket is.