Előtető

Megtekintés Rács Lista

7 tétel(ek)

oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista

7 tétel(ek)

oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista
Növekvő sorrendbe Csökkenő sorrendbe

ELŐTETŐK

A BAUHAUS szakáruházak és webshop kínálatában egy, önmagukban külön kategóriát alkotnak az előtetők. De milyen is a megfelelő előtető? Abban mindenki egyetért, hogy az előtetők rendkívül hasznosak, azonban, mivel fontos a ház bejáratának stílusa, így nem mindegy, milyen előtetőt szerelünk az ajtó fölé.

Az előtetők között több modell is a mai korszerű építőipari anyagból, polikarbonátból készül, számos kiváló tulajdonsága közül megemlíthetjük, hogy átlátszó, könnyű, könnyen felszerelhető, jól hajló, egyszerűen mozgatható, könnyen szállítható, ezek mellett ellenáll az időjárás viszontagságainak. Vannak, természetesen, egyéb más anyagból készült előtetők is, mint a műanyag, esetleg fémborítású tetők.

Az előtetőknél alapvető követelmény, hogy könnyűek legyenek, emiatt semmiféle nehéz tetőfedő anyag nem kerülhet szóba. Éppen ezért a polikarbonát-fedő verhetetlen sok területen. Azok az anyagok, amelyek nem átlátszók, szintén kisebb eséllyel indulnak az előtetők versenyében. Elmondhatjuk, hogy a polikarbonát, ha nem is az egyedüli, de az egyik legjobb döntés az előtető-, terasz-, kocsibeálló-fedésekhez.

Abban az esetben, ha a polikarbonát mellett döntünk, hangsúlyt kell fektetni a fedőanyag vastagságára is. A szakemberek szerint a tetőfedő anyag vastagsága, ha polikarbonátból készül, legalább 10 milliméter vastagságú, azaz 1 centiméter kell, hogy legyen. Az ennél vékonyabb anyag statikai és élettartammal kapcsolatos kérdéseket vet fel. Akkor várható el, hogy a beépített polikarbonát-táblák tartósak lesznek, ha UV-védelemmel is el vannak látva.

Modern, egyenes kivitelű, UV-álló tetőt is tudunk vásárolni, amelynek a termékleírásából, többek között, azt is megtudhatjuk, hogy az economist cellás polikarbonátból készült, fehér színű fémkeret és a füstszínű tetőfedő anyag kombinációja igazán modernné és egyedivé teszi az előtetők sorában. Esővíz elvezetésére alkalmas peremmel is rendelkezik.

Minden egyes termék esetében szerelési útmutatóra lesz szükségünk, ami lehet a megvásárolt termék mellé csatolva, de az is lehetséges, hogy a BAUHAUS szakáruház és webshop kínálatát böngészve rátalálunk a konkrét összeszerelési útmutatóra.

Vásárolhatunk fából készült előtető-vázat is, ebben az esetben mi dönthetünk arról, hogy polikarbonát, üveg, vagy esetleg bitumenes hullámlemezzel fedjük be a már meglévő vázat, ami hosszú távon megvédi bejárati ajtónkat az esőtől, hótól egyaránt. Natúr fáról lévén szó, valamilyen, faanyag védelmére alkalmas festékkel, olajjal jól át kell itatni.

Az előtetők anyagának, bármilyet választunk is, ellenállónak kell lennie az időjárás viszontagságaival szemben. Elmondhatjuk, hogy nem igényel tisztítást, mivel állandóan éri az eső, a szél és a napfény. Viszonylag könnyen össze lehet szerelni, szakembert sem igényel. Az előtetőt rögzíthetik akár oszlopokra is, de falra szerelhető változatban is megtalálhatók.

Akár oszlopokon áll a tető, akár falra rögzített, általában a vázak anyaga erős, rugalmas és megbízható anyagból készül. Megéri erős és megbízható anyagból gyártott modelleket vásárolni, így hosszú idő alatt sem nem veszítik formájukat, nem repednek meg, gyakorlatilag törhetetlenek. A fémrészek, általában, rozsdamentes anyagból készülnek, így ezeknek sem árt a párásodás, az eső és a köd.

Válogassunk hát kedvünkre a szebbnél szebb előtetők között! Találjunk ízlésünknek és igényünknek megfelelő előtetőket, egy jól megválasztott előtetővel elsősorban a bejáratunk védelmét, de házunk esztétikai értékét is növelhetjük.