Dekor és CPL beltéri ajtó

Megtekintés Rács Lista

1-9/220 termék

oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista

1-9/220 termék

oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista
Növekvő sorrendbe Csökkenő sorrendbe

DEKOR ÉS CPL BELTÉRI AJTÓK

Az úgynevezett dekor és CPL beltéri ajtók egyre népszerűbbek; egyre többen döntenek úgy, hogy ezeknek a típusoknak szavaznak bizalmat. De mit kell tudni róluk, illetve milyen előnyökkel rendelkeznek más beltéri ajtótípusokhoz viszonyítva? Ezekre a kérdésekre igyekszünk választ adni.

Napjainkban egy beltéri ajtóval szemben nemcsak az az elvárás, hogy ellássa a feladatát, sokszor lakberendezési elemként is tekintünk rájuk. Fontos, hogy az ajtó illeszkedjen a lakás összképéhez, harmonizáljon a bútorokkal, a padlóval vagy a parkettával. Nem is olyan egyszerű megtalálni a számunkra tökéletes dizájnnal rendelkező beltéri ajtót, de szerencsére a BAUHAUS szakáruházak és webshop széles kínálatából válogathatunk kedvünkre!

Különbséget kell tenni a különböző típusok között, ugyanakkor érdemes szem előtt tartani, hogy gyakran maguk a belsőépítészek és a lakberendezők is más-más elnevezéseket preferálnak. Mindenesetre megkülönböztetünk úgynevezett dekor beltéri ajtókat, amelyek kiváló tulajdonságokkal rendelkeznek, így mindenképpen érdemes alaposabban is megismerkedni velük. Ezeket az ajtókat korszerű szabványoknak megfelelően gyártják, ami önmagában a minőség garanciájaként értelmezhető, a tartós anyaghasználat pedig csak segít ezen. Ugyanakkor azt is érdemes kihangsúlyozni, hogy kifejezetten kedvező áron juthatunk hozzájuk, tehát ezeknek a beltéri ajtóknak az ár-érték arányuk mindenképpen figyelemre méltó.

Felvetődik a kérdés, hogy milyen esetekben érdemes a dekor beltéri ajtók mellett dönteni. Tulajdonképpen azt mondhatnánk, hogy minden esetben, de természetesen nem feledkezhetünk meg arról, hogy más típusok között is találhatunk kiváló minőségi termékeket! A dekor ajtók elsősorban akkor nyújtanak ideális választást, ha jó áron szeretnénk hosszú élettartamot biztosító ajtót vásárolni. Persze azt is érdemes megemlíteni velük kapcsolatban, hogy kifejezetten széles kínálat érhető el, változatos szín- és mintaválasztékból válogathatunk, sőt, különböző marásminták is rendelkezésre állnak, így könnyedén megtalálhatjuk azokat az ajtókat, amelyek a leginkább megfelelnek az igényeinknek.

Érdemes megemlíteni azt is, hogy az anyaghasználatuknak köszönhetően ezek az ajtók kifejezetten jó hangszigetelő, illetve hőszigetelő tulajdonságokkal rendelkeznek, így kiváló választást jelentenek azok számára is, akik valóban el szeretnék szeparálni a különböző helyiségeket. A papírrács betét önmagában kielégítő tulajdonságokat biztosít, egyes ajtók azonban kifejezetten szigetelőanyaggal vannak megtöltve annak érdekében, hogy még jobb hang- és hőzárást biztosítsanak. A tömítőgumi gondoskodik a résmentességről, így biztosak lehetünk a megfelelő hatásfokban.

Beszéljünk az úgynevezett CPL beltéri ajtókról is! Ha felületesen nézelődünk, azt fogjuk látni, hogy a CPL beltéri ajtók ugyanúgy festenek, mint a dekorfóliás változatok. Tulajdonképpen a CPL is egyfajta fóliaréteg, akkor mégis mi a különbség a két típus között?

A legfőbb különbséget a strapabírás és a karcállóság jelenti. A CPL beltéri ajtók fóliája lényegesen vastagabb és ellenállóbb anyagból készül. Ha kicsit közelebbről megvizsgáljuk a felületet, láthatjuk és érezhetjük is a különbséget. A CPL kissé opálosabb hatást kelt, ami tulajdonképpen nemesebb hatást kölcsönöz ezeknek az ajtóknak. Azt is érdemes tudni, hogy a CPL beltéri ajtók esetében nincsenek szögben záródó marásminták. Ennek az a magyarázata, hogy a CPL nehezen hajlítható merev anyag, így az ilyen jellegű díszítésekről le kell mondanunk esetükben.

A CPL beltéri ajtók kiváló szolgálatot tesznek olyan helyiségek esetében, amelyek nagy igénybevételnek vannak kitéve. Minél többet használunk egy ajtót, annál inkább kopik, annál többször ütődnek neki tárgyak, annál több karcolás keletkezhet rajta. Sőt, a gyakori használat a kilincs körüli felület megkopásával járhat, legalábbis abban az esetben, ha nem CPL ajtóról van szó. Ezek alapján látható, mi a CPL előnye, és miért érdemes választani.

Természetesen nincs szükségünk feltétlenül CPL beltéri ajtókra… Ha nem számítunk extra igénybevételre, ráadásul a dekor ajtók között találjuk meg a nekünk tetsző ajtókat, abban az esetben válasszuk bátran azokat! Ugyanakkor nem túlzás azt állítani, hogy a CPL beltéri ajtók kínálata is igencsak széles, amelyben könnyedén megtalálhatjuk az ízlésünknek és az igényeinknek leginkább megfelelő termékeket. Ismerjük meg a BAUHAUS szakáruházak és webshop kínálatát!