Ajtó-Ablak

Megtekintés Rács Lista

19-27/1263 termék

oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista

19-27/1263 termék

oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista
Növekvő sorrendbe Csökkenő sorrendbe

AJTÓ ÉS ABLAK – NEM HIÁNYOZHATNAK EGYETLEN HÁZRÓL SEM

Ha elfogadjuk azt a megállapítást, hogy a fal a ház teste, akkor az ablakról és az ajtóról elmondhatjuk, hogy a ház szeme. Egyetlen ablak, vagy akár ajtó nagyban meghatározza a ház stílusát. Mint ahogy az embert a szeme, így a házat is a szeme – ablaka és ajtaja – nagymértékben jellemzi. Megmutatja korát, igényes vagy igénytelen voltát, stílusát stb.

Az üvegezett ablakok és ajtók szerepe azért is összetett, mert az üveg biztosítja a fény, szellőztetés során a levegő érkezését a házba, sőt, az üvegen keresztül tudunk kinézni a házból, tehát rajta keresztül tartjuk a kapcsolatot a külvilággal, még akkor is, ha ezt nem tudatosan tesszük.

A megfelelő üvegezés, az esztétikai szempontoknak megfelelő, igényes kidolgozás, a megbízható vasalat, a könnyű és egyszerű kezelhetőség mellett: egy nyílászárótól ma már joggal elvárható az energiatakarékosság és a biztonság szavatolása is.

A BAUHAUS szakáruházak és webshop kínálatából, ezen követelményeknek megfelelve, fenyő- és nyomott mintás beltéri ajtókat, dekor- és CPL beltéri ajtókat, üvegajtókat, toló-, harmonika-, bejárati, technikai és erkélyajtókat, emellett különféle ablakokat, garázsajtókat, valamint ajtó- és ablak-kiegészítőket tudunk beszerezni.

Annak érdekében, hogy a nyílászáró több éven vagy évtizeden át szolgáljon bennünket, számos feltételnek eleget kell tennie. Amikor valaki építkezik, vagy felújít, nagyon nehéz helyzettel találja szembe magát, az óriási kínálatból meg kell találni a számára legmegfelelőbb modelleket. Górcső alá kell venni az esztétikai, energiatakarékossági, biztonsági követelményeket egyaránt.

A laikus számára nehéz kérdés, hány rétegű üveggel kell rendelkeznie a kiválasztott ablaknak és ajtónak. Emellett maga a beépítés szakszerűsége is felmerül, méret kiválasztása, a nyílászáró anyaga és színe, megjelenése.

Az ablakok, ajtók, teraszajtók, tetőablakok minőségének fontos kritériuma a szigetelés is. A beépítés utáni első fűtésszámla lesz az igazi mutatója a nyílászárók szigetelési képességeinek.

A már említett, megfelelő vasalatok is fontos ismérvei a minőségi nyílászáróknak. A nem megfelelő vasalattal kialakított ajtók, ablakok nyitáskor és záráskor okozhatnak bosszúságot, kellemetlenséget.

Az ajtó- és ablakgyártók, a minőségre törekedve, mára már a modern kor követelményeihez igazodva számos igényt kielégítenek.

Példaként említhetjük az egyre szebb, tetszetősebb kialakítású bejárati ajtókat, a kivitelezés mellett a biztonság vált az egyik legfőbb követelménnyé.

Sokszor dilemma, hogy műanyag vagy fa nyílászárót érdemes vásárolni. Vannak olyan épületek, amelyek egyértelműen a fa nyílászárókkal illeszthetők össze. A természetes anyag, azaz a fa előnye, hogy könnyebb karbantartani, kisipari eszközökkel is előállítható, tetszőleges színre festhető. Ezzel szemben a műanyag nem korhad el, nem vetemedik meg, festeni sem kell, viszonylag könnyen és jól zárható, és, a mai modern gyártási módszereknek köszönhetően, kiváló hőszigeteléssel és biztonsági elemekkel vannak kialakítva.

Első tekintetre egyformának tűnnek, azonban alapos utánajárás és vizsgálódás után rájövünk, hogy korántsem egyformák, épp ezért körültekintően kell tájékozódni vásárlás előtt.

Vásároljunk hát a gazdag kínálatból, nézelődjünk a különböző kategóriák között! A széles termékskálának köszönhetően minden vásárló kiválaszthatja a számára leginkább megfelelő modelleket. Ha úgy érezzük, nem vagyunk kellően tájékozottak és felkészültek e témakörben, keressünk fel egy szakembert jó tanácsért!