Puhafalú medence

Megtekintés Rács Lista

1-9/14 termék

Oldal
oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista

1-9/14 termék

Oldal
oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista
Növekvő sorrendbe Csökkenő sorrendbe

PUHAFALÚ MEDENCE – AMIT TUDNI ÉRDEMES RÓLA

Egy saját medence rengeteg örömöt okozhat az egész családnak. Az úgynevezett gyors felállítású medencék valóban gyorsan beüzemelhetők, mérettől és típustól függően 10-60 percre van szükségünk, és kezdődhet is a víz betöltése!

Ebben a kategóriában alapvetően két típussal találkozunk; úgynevezett puhafalú és fémvázas medencékkel. Az első és legfontosabb kérdésünk pedig nem lehet más: melyiket válasszuk? Nagyon sokféle megoldással találkozunk, ezek közül az egyik legnépszerűbb családot képezik a felfújható medencék. Ezek erős vinylből vagy PVC-ből készült gyártott fallal készülnek, illetve a fizika törvényszerűségeit használják ki arra, hogy magukban tartsák a vizet. Az oldalfalukon egy felfújható gyűrű fut körül, amit a vízszint megtart, így az oldalfalak kifeszülnek. Az ilyen medencék méretbeli korlátokkal rendelkeznek, jellemzően kisebbek a fémvázas-merevfalú társaiknál, viszont olcsóbbak is.

A puhafalú medencék nem rendelkeznek sarkokkal és szilárd élekkel, amelyek balesetveszélyt jelentenének a pancsoló gyerekek számára. Fémvázas medencék esetén különböző formai kialakításokkal találkozunk, ezeknél viszont nem igazán van variációs lehetőség, hiszen a levegővel töltött gyűrű gyakorlatilag behatárolja a puhafalú medencék alakját. Ez magyarázza, hogy gyakorlatilag csak kör alakú puhafalú medencét találunk a boltok polcain. A medence alakjánál viszont fontosabb kérdést jelent a vízmélység. Kisgyermekek esetében akár 15-20 centiméternyi különbség is lényeges lehet, ezért mindenképpen fordítsunk figyelmet arra, hogy csakis olyan medencét válasszunk, amely minden fürdőző számára tökéletesen biztonságos! Érdemes tudni, hogy léteznek akár három-, négy- vagy ötéves gyermekek számára készített medencék is. Ha ilyen korú gyermek van a családban, mindenképpen ilyet válasszunk!

Ha már nagyobbak a gyerekek, érdemes megfontolni a kérdést, mekkorát válasszunk. A puhafalú medencék mérete korlátozott, de érdemes a kínálatban található nagyobb medencék közül válogatni! Több víz, több öröm… Érdemes számba venni, hányan fogják egyszerre használni. Ha népes a gyereksereg, mindenképpen érdemes a legnagyobbat keresni.

Egyes puhafalú medencék tartalmaznak beépített vízforgató berendezést is, amely képes a medence vizét a szűrőbetéten átforgatni, a szennyeződéseket pedig a szűrőnek köszönhetően kivonni. Az ilyen megoldások hatékony segítséget jelentenek abban, hogy megőrizzük a víz tisztaságát, és sokáig használhassuk a medencét vízcsere nélkül.

A víz elszennyeződését jelentős mértékben lassíthatjuk, ha némi figyelmet fordítunk a medence használatára. Mindenképpen érdemes lábmosót kádat használnunk, amelyben lemoshatjuk a talpunkra tapadt koszt, sarat és szennyeződéseket. Ezek a kádak csúszásgátlóval vannak ellátva, emiatt nem kell attól tartanunk, hogy a gyermekeink az önfeledt játék során elcsúsznak, és megütik magukat. A szennyeződések azonban más módon is a vízbe kerülhetnek, ezért érdemes védőtakarót alkalmazni. Ezek használatával megelőzhetjük, hogy a szél port és faleveleket vigyen a vízbe, távol tarthatjuk a rovarokat, illetve más szennyeződésektől is védhetjük a medencénket.

A puhafalú medencék esetében is alkalmazhatunk különböző vízmelegítőket. Ezek között találhatunk energiatakarékos, a nap energiáját hasznosító alkalmazásokat, amelyek a vízmelegítőn keresztül keringtetett vizet a napsugarak hatására 3-5 °C-kal melegítik fel. Természetesen a hatékonyságuk jelentős mértékben függ a napsütés intenzitásától is. Ha ilyen készüléket szeretnénk vásárolni, érdemes szem előtt tartani a maximális vízátfolyási sebességét.

A puhafalú medencék rendkívül strapabíró anyagból készülnek, az erős vinyl és a PVC képes ellenállni a különböző fizikai behatásoknak, jól tűrik a napsugarak károsító hatását, az erős varratoknak köszönhetően pedig igazán jól bírják a strapát. Két dologra azonban figyelmet kell fordítanunk a sérülések elkerülése érdekében! A kicsomagolás és a pumpálás között tartsunk legalább fél órányi szünetet, míg a medence anyaga felveszi a környezet hőmérsékletét, így nem kell sérüléstől tartani. A másik fontos dolog, amire oda kell figyelnünk, hogy tartsunk távol minden éles tárgyat a medencétől; ezek balesetveszélyesek lehetnek a gyermekek számára és a medence falát is megsérthetik. Szerencsére ma már rendelkezésre állnak olyan ragasztók, amelyek megoldást kínálnak az oldalfalak kisebb-nagyobb sérüléseire, sőt víz alatt is alkalmazhatók. Válasszunk a BAUHAUS kínálatában található biztonságos puhafalú medencék közül, és szerezzünk örömöt a gyermekek számára!