1. AGRO-LARGO - fűmag (1kg, zöldike)
  990 Ft 
  Részletek
 2. KIEPENKERL - fűmag virágmagkeverékkel (250g)
  2 190 Ft 
  Részletek
 3. AGRO-LARGO HOBBY GARDEN - gyorskelésű fűmag (1kg, turbó)
  1 690 Ft 
  Részletek
 4. AGRO-LARGO MAGIC GARDEN - szárazságtűrő fűmag (10kg, kentaur)
  15 490 Ft 
  Részletek
 5. AGRO-LARGO MAGIC GARDEN - szárazságtűrő fűmag (5kg, kentaur)
  7 690 Ft 
  Részletek
 6. AGRO-LARGO PROFI GARDEN - szárazságtűrő fűmag (1kg, sahara)
  1 990 Ft 
  Részletek
 7. AGRO-LARGO HOBBY GARDEN - fűmag (5kg, zöldsziget)
  5 590 Ft 
  Részletek
 8. AGRO-LARGO MAGIC GARDEN - sportfűmag (10kg, biliárd)
  12 990 Ft 
  Részletek
 9. AGRO-LARGO MAGIC GARDEN - fűmag százszorszép virágmaggal (1kg)
  1 690 Ft 
  Részletek
 10. AGRO-LARGO MAGIC GARDEN - szárazságtűrő fűmag (1kg, kentaur)
  1 890 Ft 
  Részletek
 11. AGRO-LARGO HOBBY GARDEN - regeneráló fűmag (1kg)
  1 250 Ft 
  Részletek
 12. JOHNSONS - árnyéktűrő fűmag (1kg)
  4 190 Ft 
  Részletek
 13. AGRO-LARGO MAGIC GARDEN - árnyéktűrő fűmag (1kg, lugas)
  1 790 Ft 
  Részletek
 14. AGRO-LARGO - fűfej
  640 Ft 
  Részletek
 15. KIEPENKERL - regeneráló fűmag (1kg)
  3 290 Ft 
  Részletek
 16. KIEPENKERL PROFI-LINE SUNNY GREEN - szárazságtűrő fűmag (1kg)
  4 890 Ft 
  Részletek
 17. AGRO-LARGO HOBBY GARDEN - fűmag (1kg, zöldsziget)
  1 150 Ft 
  Részletek
 18. KIEPENKERL PROFI-LINE REPAIR - fűmag gyepszőnyeg javításához (0,5kg)
  2 590 Ft 
  Részletek
 19. AGRO-LARGO MAGIC GARDEN - fűmag (1kg, relax)
  1 890 Ft 
  Részletek
 20. JOHNSONS - árnyéktűrő fűmag (10kg)
  26 990 Ft 
  Részletek
 21. AGRO-LARGO PROFI GARDEN - sportfűmag (1kg, stadion)
  1 890 Ft 
  Részletek
 22. KIEPENKERL - regeneráló fűmag (250g)
  990 Ft 
  Részletek
 23. KIEPENKERL - árnyéktűrő fűmag (1kg)
  3 890 Ft 
  Részletek
 24. AGRO-LARGO PROFI GARDEN - parkfűmag (5kg)
  7 390 Ft 
  Részletek
 25. DYRA - regeneráló fűmag (1kg)
  3 790 Ft 
  Részletek
 26. HESA STANDARD - kerti fűmag (1kg)
  3 250 Ft 
  Részletek
 27. JOHNSONS - sportfűmag (1kg)
  3 990 Ft 
  Részletek
 28. KIEPENKERL PROFI-LINE COMFORT - fűmag robotfűnyíróhoz (1kg)
  4 790 Ft 
  Részletek
 29. JOHNSONS - sportfűmag (10kg)
  26 990 Ft 
  Részletek
 30. JOHNSONS - parkfűmag (1kg)
  4 190 Ft 
  Részletek
 31. KIEPENKERL PROFI-LINE DARK GREEN - díszgyepfűmag (1kg)
  4 890 Ft 
  Részletek
 32. KIEPENKERL - sportfűmag (2kg)
  6 490 Ft 
  Részletek
 33. JOHNSONS - parkfűmag (10kg)
  26 990 Ft 
  Részletek
 34. AGRO-LARGO PROFI GARDEN - parkfűmag (1kg)
  1 790 Ft 
  Részletek
 35. AGRO-LARGO PROFI GARDEN - golffűmag (1kg, champion)
  1 990 Ft 
  Részletek
 36. DYRA - szárazságtűrő sportfűmag (1kg)
  3 690 Ft 
  Részletek
Emelkedő irány beállítása

Virághagyma és mag

Amikor a kertünket szeretnénk kialakítani, fontos, hogy előre eltervezzük, milyen növényeket szeretnénk bele ültetni. Különösen igaz ez a hagymás növények esetében. Ha nem szedjük fel a hagymákat télire, akkor minden tavasszal ugyanazon a helyen nőnek majd ki ezek a virágok. Ezért jó, ha tudjuk, melyik hagymát hova ültettük, mert ezzel elkerülhetjük, hogy a hagymákra más növények kerüljenek, és megakadályozzák azok kikelését.

Hogyan ültessünk virághagymákat?

Érdemes tudni, hogy léteznek tavasszal ültetendő virághagymák, amik a nyár folyamán virágoznak, illetve léteznek ősszel ültetendők, amik tavasszal ajándékoznak meg bennünket a virágjukkal.

Tudnunk kell, hogy a hagymás növények a napos helyet kedvelik, ahol a talaj könnyen átmelegszik, de könnyen ki is szárad. Fontos a hagymák számára a jó vízelvezetés. A talaj szerves tápanyagokban legyen gazdag. Szeretik, ha jól előkészítjük számukra a talajt, később ezt meghálálják pompás virágaikkal! Nem árt komposztot keverni a talajhoz, ha túl agyagos, ezzel javíthatunk a PH- értéken.

Jó, ha ültetés előtt talajlazítást és tápanyagpótlást is alkalmazunk, különösen akkor, ha a hagymákat egy évnél tovább szándékozzuk a talajban hagyni. Ne feledkezzünk meg a megfelelő nedvességpótlásról sem, amely szintén nélkülözhetetlen mind a tavasszal, mind a nyáron nyíló hagymások számára. Bár ezek a növények a fényt kedvelik, ültethetjük őket fa alá is.

A tavasszal virágzók ugyanis még azelőtt kikelnek, hogy a fa lombot hajtott volna. A tavasszal virágzók esetében a megfelelő mélység, ahová a hagymát ültetni kell, az a hagyma hosszának a két-háromszorosa. A nyáron virágzó növényeknél az ültetési mélység fajonként eltérő.

Ha fel akarjuk majd szedni őket, célszerű nagyobb kosarakba ültetni a hagymákat, így azt könnyű lesz megtalálni, kiásni. Vagy akár hálóra is tehetjük őket a földbe helyezés alkalmával. Ezzel szintén megkönnyíthetjük a későbbi kiszedést, és ezzel több helyet is biztosítunk a növény számára. Megakadályozhatjuk vele, hogy a hagymákat később, a kiszedésnél, megsértsük vagy kettévágjuk. Ültetés után is alaposan meg kell locsolni a földet, hogy segítsük a gyökérképződést. Azután már csak akkor fontos a folyamatos öntözés, ha megjelenik a virágkezdemény, vagyis kibújik a növény a földből.

Trükkök a hagymás virágok ültetéséhez…

Sokan szeretik a hagymás virágokat a lakásban is még a tavasz megérkezése előtt. Természetesen, a hagymákat cserépbe is ültethetjük, nemcsak a kertbe. Például, ha már januárban vagy februárban gyönyörködnénk a virágzó jácintokban, akkor az ősszel megvásárolt hagymákat három hónapra tegyük be a hűtőszekrénybe kb. 5 fokos hidegbe, papírzacskóba. Semmiképpen se helyezzük őket zöldségek vagy gyümölcsök mellé. mert könnyen megromlanak. A hónapok elteltével ültessük cserepekbe, majd tegyük hűvös és sötét helyre, azonban a földjét mindig tartsuk nedvesen. Három-négy hét múlva kelnek ki a rügyek a földből. Ekkor kell fényes helyre vinni a növényt, és gondoskodni a rendszeres öntözéséről. Ha elvirágzott, gyorsan ültessük ki a kertbe, hogy a hagyma megmaradjon.

Amennyiben azt szeretnénk, hogy egy időben többfajta virágunk is nyíljon egy helyen, érdemes a hagymákat ugyanarra a helyre ültetni, csak más mélységekbe. Ugyanazt a fajta növényt mélyebbre, majd a másik fajtát közelebb a földfelszínhez, így vegyes és színes virágzásban lesz részünk. Ezt megtehetjük egy nagyobb cserépben, dézsában, hordóban is. Ezekbe tanácsos ősszel ültetni a hagymákat.

Mit kell tudnunk a füvesítésről?

Az első számú szabály a füvesítéssel kapcsolatban, hogy fagymentes időszakban kell elvégeznünk. A kánikulán kívül pedig bármikor vethetünk fűmagot. A kertészek a tavaszt és az őszt találják legmegfelelőbbnek, hobbikertészeknek pedig az őszt ajánlják. Gondosan ki kell választanunk a fűmagot, figyelembe véve a talajminőséget és a fényviszonyokat is. Némelyik fajta jobban tűri a szárazságot, másik az erős igénybevételt, viszont vannak, amelyek több törődést igényelnek.

A talajt elő kell hozzá készítenünk, a gyomokat tövestől ki kell szedni a földből. Ha ez nem lehetséges, használjunk gyomirtót. Fontos, hogy pázsitokhoz ajánlott műtrágyát vagy szerves trágyát helyezzünk a talajra a fűmagok leszórása előtt. Ezt érdemes máskor is elvégezni, ugyanis emiatt akár meg is hiúsulhat a kertfüvesítés.

Miután elvetettük a magokat, takarásnak tehetünk rá tőzeget, vagy hengerezzük a talajt. Az ezt követő 10 napban nedvesen kell tartanunk a talajt olyan mértékben, hogy nehogy kiszáradjanak a megduzzadt magok! A gyep gondozása a magok kikelése után kezdődik csak meg.

Card logos