Tisztítószer

Megtekintés Rács Lista

5 tétel(ek)

oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista

5 tétel(ek)

oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista
Növekvő sorrendbe Csökkenő sorrendbe

TISZTÍTÓSZER – A TISZTA ÉS BIZTONSÁGOS OTTHONOKÉRT

Számos tisztítószert használunk annak érdekében, hogy az otthonunk makulátlanul tiszta legyen. Nemcsak a látható kosz ellen kell védekeznünk, hanem a láthatatlan kórokozókkal szemben is, amelyek akár súlyos betegségek okozói is lehetnek. A tisztítószerek remek szolgálatot tesznek a tisztítógépek használata során is...

UNIVERZÁLIS TISZTÍTÓSZEREK

Mi mással kezdhetnénk, mint az univerzális tisztítószerek bemutatásával? Ezek a készítmények képesek hatékonyan eltávolítani a szennyeződéseket a különböző felületekről, legyen szó akár csempéről, fémről, betonról vagy műanyagról. Hatékonyan feloldják az olaj-, zsír- és ásványi foltokat, illetve képesek különválasztani a szennyeződést és a vizet. A legjobb eredményt magasnyomású mosókkal képesek elérni.

Vannak helyek, ahol a vegyszermentes tisztítás nem elegendő még akkor sem, ha magasnyomású mosóval rendelkezünk. Ilyenkor tesznek remek szolgálatot az univerzális tisztítószerek.

HOMLOKZATTISZTÍTÓ SZEREK

Az évek során minden homlokzat elszennyeződik, a házak falai szürkés és sárgás színűvé válnak. Rengeteg különböző szennyeződés tehető felelőssé az elszíneződésekért, rendszerint a rozsda, a sár, az elhullott rovarok maradványai és a penészesedés okozza a legtöbb problémát. Ezt elsősorban esztétikai kérdésként kezeljük, de egyes szennyeződések a hőszigetelést is károsíthatják. Rendszeres tisztítással megelőzhetjük a falak és homlokzati felületek súlyos elkoszolódását.

Magasnyomású mosó használata esetén nagyon fontos odafigyelni arra, hogy az esetleges homlokzati hőszigetelést ne rongáljuk meg! Csupán annyi a dolgunk, hogy a vízsugarat nagyobb távolságból irányítjuk a falra, lehetőleg kissé nagyobb dőlésszöggel. Így azonban csökken a víz tisztító hatásának ereje. A megoldást a homlokzattisztító szerek jelentik, amelyek hatékony segítséget jelentenek a legkülönfélébb szennyeződések eltávolítása során, legyen szó porlerakódásról, rozsdaszennyeződésről vagy szerves felhalmozódásról. Fontos megjegyezni, hogy homlokzattisztítás során kizárólag erre a célra készített homlokzattisztító szereket alkalmazhatunk, ne kísérletezzünk általános vagy univerzális tisztítószerrel. Utóbbiak valóban univerzálisak és rengeteg esetben nagy segítségünkre vannak, de a homlokzatok tisztítását ne ezekkel végezzük! Annál is inkább megéri a speciális homlokzattisztító vásárlása, mivel a rendszeres használatnak köszönhetően megóvhatjuk a felületeket a nagyobb fokú elszennyeződéstől, így az alkalmi tisztítások kevesebb időt vesznek igénybe és jobb eredményt biztosítanak.

Természetesen tudni kell, hogy a szilikátos vakolatok esetén a szennyeződések beivódnak, ilyenkor a felület újrafestése jelent teljeskörű megoldást. Kisebb hatékonysággal ez esetben is elvégezhető a vizes tisztítás vegyszer használata nélkül.

MŰANYAGTISZTÍTÓ FOLYADÉKOK

Ki ne ismerné a vállalhatatlanul csúnya, megszürkült kerti székek látványát? Ha a téli tárolást követően azzal szembesülünk, hogy a kerti bútoraink teljesen megszürkültek és levakarhatatlannak tűnő szürke réteg telepedett meg rajtuk, legszívesebben kidobnánk a teljes szettet. Szerencsére nem kell ilyet tennünk, hiszen van megoldás: a műanyagtisztító folyadék.

Mi okozza a problémát? Első látásra szürreálisnak tűnik a téli elszennyeződés, pedig van rá ésszerű magyarázat. A téli tárolás során időről időre páralecsapódás keletkezik, ami a hőmérsékletváltozás következtében történik. Ez a nedvesség szemmel nem látható, de mindenképpen elegendő ahhoz, hogy mikroszkopikus élőlények telepedjenek meg rajta. Ezek az apró élőlények telepeket alkotnak, majd a pára eltűnésével elpusztulnak, és csúnya, szürke foltokat hagynak hátra. Az ilyen jellegű szennyeződések nehezen távolíthatók el, igencsak makacs foltokat hagynak maguk után, a háztartásban használt általános vegyszerek nem igazán boldogulnak velük. Olyan szerre van szükség, ami célzott megoldást kínál; a speciális műanyagtisztító folyadék ezt teszi.

TISZTA KOCSI EGYSZERŰEN: FELNITISZTÍTÓ ÉS BOGÁROLDÓ FOLYADÉKOK

A gépkocsi szinte családtag, ezért szívesen tisztítjuk mi magunk. Szerencsére ma már rengeteg készítmény áll rendelkezésre, amely megkönnyíti a munkát abban az esetben is, ha makacs szennyeződésekkel kell szembenéznünk.

A felnik elkoszolódásáért elsősorban a használat során keletkező fékpor a felelős. Az így keletkező fékpor rendkívül apró szemcsékből áll, így alkalmas a felni porózus felületeinket eltömítésére. A por vékony réteget képez a felnin, aminek eltávolítását speciális felnitisztító folyadék segíti.

A felnitisztítót hígítás nélkül kell felvinnünk a felületre. Nincs nehéz dolgunk, hiszen a készítmények rendszerint saját szórófejjel rendelkeznek, így csak néhány mozdulat a szer felvitele. A hatékonyság növelése érdekében használhatunk egy kisméretű ecsetet, ami segítséget jelent a tisztítószer hatásának javításában. Az ecsettel bejuttatjuk a készítményt a felni apró repedéseibe, ahol kifejti a hatását. Így végezhetünk még alaposabb tisztítást. Ha rendszeresen végezzük a felni tisztítását, megelőzhetjük a fékpor tartós lerakódását, vagyis egy-egy tisztítás esetén könnyebb dolgunk lesz és jobb hatásfokot érhetünk el.

Elkerülhetetlen, hogy menet közben rovarmaradványok tapadjanak a szélvédőre és a hűtőrácsokra, a lámpák felületeire és a lökhárítók borítására. Az ilyen maradványok eltávolításában jelent hathatós segítséget az úgynevezett bogároldó folyadék. Vegyi összetételüknek köszönhetően képesek kifejteni a hatásukat, ugyanakkor szem előtt kell tartani, hogy erős maró hatásúak lehetnek. Alkalmazásuk közben használjunk kesztyűt, utána pedig alaposan mossunk kezet. Szembe nem kerülhet, ezért használjunk arcvédőt és szemüveget. Alkalmazását követően gyönyörű, bogármentes gépkocsi lesz a jutalmunk.