Porszívó tartozékok

Megtekintés Rács Lista

1-9/27 termék

Oldal
oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista

1-9/27 termék

Oldal
oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista
Növekvő sorrendbe Csökkenő sorrendbe

PORSZÍVÓ TARTOZÉKOK

A porszívózás nem tartozik a kedvenc elfoglaltságaink közé, megfelelő géppel és gondosan megválasztott tartozékokkal viszont könnyedén és gyorsan elvégezhetjük. A következőkben a porszívó tartozékokkal ismerkedünk meg, illetve sorra vesszük, mire kell figyelnünk a kiválasztásuk során.

PORZSÁKOK

A porszívó tartozékok között elsőként a porzsákot kell megemlítenünk, amely számos porszívó esetén nélkülözhetetlen tartozék. Hacsak nem porzsák nélküli vagy száraz-nedves porszívót használunk, erre mindenképpen szükségünk lesz.

Többféle porzsák létezik, találkozhatunk papír, textil és szintetikus porzsákokkal is. Bátran ki lehet jelenteni, hogy mindegyik rendelkezik előnyös és bizony hátrányos tulajdonságokkal is, amiket számba kell vennünk a választás során.

A legelterjedtebbek a papír porzsákok. Gyakran nevezik őket „egyszer használatos” porzsáknak, hiszen telítődést követően nem tudunk mást tenni, mint kidobni őket, és újat helyezni a porszívóba. A szintetikus porzsák szintén egyszer használatos; miután megtelt, a papírhoz hasonlóan kidobjuk. Sokkal rugalmasabb a papíranyagúnál, ezáltal több port képes magában tartani, illetve képes növelni a porszívó hatásfokát, viszont cseppet sem nevezhető környezetbarát választásnak.

A környezettudatosságot a textil porszákok szolgálják leginkább, hiszen telítődés után üríteni, öblíteni és mosni kell… Sokszor használható, ezáltal nem termelünk szemetet, a textil porzsák mosása azonban nem a legkellemesebb elfoglaltság, ráadásul az ürítés során sok port szórunk szét. Az ürítés alkalmával kellő körültekintésre van szükség, hogy a ruhánkat ne koszoljuk össze. Ha netalán érzékenyek vagyunk a porra, illetve valamilyen allergiában szenvedünk, abban az esetben kerüljük a mosható porzsákok használatát, és részesítsük előnyben a higiénikusabb, cserélhető zsákokat!

HEPA SZŰRŐK

A HEPA szűrő elnevezés hallatán mindannyian arra asszociálunk, hogy rendkívül hatékony szűrővel van dolgunk, ami a legapróbb porszemeket is képes kiszűrni. Ez természetesen igaz, két HEPA szűrő között azonban hatalmas különbség lehet, ezért érdemes alaposabban is megismerni őket.

A HEPA a High Efficiency Particulate Air (nagy hatékonyságú porszemcsés levegőszűrő) kifejezés rövidítése, amely rendkívül sűrű szövésű, üvegszálas anyagból készül, így képes felfogni a legapróbb allergén szennyeződéseket is. A hatékonyságuk titka az üvegszálas anyag szerkezeti felépítésében rejlik, amelyet úgy tudunk leginkább elképzelni, mint egy változó méretű lyukakkal tarkított, soklépcsős védelmi rendszert. A H12 jelzéssel rendelkező szűrők 10 ezer porszemből 50-et, a H13-as szűrők pedig csak 5-öt engednek tovább.

Felvetődik a kérdés, hogy szükség van-e ilyen hatékonyságra. A HEPA szűrővel rendelkező porszívó képes megvédeni a családot a különböző allergén anyagoktól, pollenektől, atkák ürülékétől, penészspóráktól és más szennyeződésektől. Ez különösen fontos azok számára, akik valamilyen allergiás megbetegedéssel küzdenek, esetleg más légúti problémájuk van. Ugyanakkor a HEPA szűrő használata ajánlott abban az esetben is, ha mindenki makkegészséges a családban. A pormentes környezet védelmet jelent számos betegség kialakulásával szemben, ami elsősorban azokban az otthonokban fontos, ahol kisgyermekek és idős személyek élnek.

PORSZÍVÓFEJEK

Nem mehetünk el szó nélkül a különböző porszívófejek mellett sem. Ha porszívót vásárlunk, a készlet rendszerint tartalmaz egy-egy alapdarabot, de néha további fejekre lehet szükség. A kombinált porszívófej a legtöbb porszívó esetén alapdarabnak számít; mindenki számára ismerős lehet a kapcsoló, ami segítségével a kefét ki-be mozgathatjuk. Ennek megfelelően alkalmas szőnyeg és parketta tisztítására is. Természetesen léteznek egyszerű parkettatisztító szívófejek is, amelyek fix kefével rendelkeznek. Rendszerint rendelkezésre áll kefecsík is, ha az elkopott, elegendő csak a kefét cserélni, a fejet nem kell kidobni. Érdemes megemlíteni az úgynevezett turbófejeket is, amelyek folyamatosan forgó kefehengerrel rendelkeznek. A henger felborzolja a szőnyeg szálait, így a megfelelően erős gép már a mélyen ülő szennyeződéseket is képes eltávolítani. Főként irodai és szállodai felhasználás során bírnak nagy jelentőséggel.

A BAUHAUS szakáruházak és webáruház kínálatában porszívó tartozékok sokaságával találkozhatunk, így megtalálhatjuk a számunkra megfelelő eszközöket. A segítségükkel megkönnyíthetjük a takarítást, tisztává, pormentessé és biztonságossá varázsolhatjuk az otthonunkat. Használjuk őket rendszeresen, és élvezzük a tiszta otthon kényelmét!