1. NILFISK - porzsák készlet Buddy II porszívóhoz (4db)
  3 390 Ft 
  Részletek
 2. KÄRCHER - flíz porzsák készlet (5db)
  3 390 Ft 
  Részletek
 3. NILFISK - porzsák készlet (4db)
  3 390 Ft 
  Részletek
 4. KÄRCHER - papírporzsák szett (5db)
  4 590 Ft 
  Részletek
 5. BOSCH - papír porzsák UNIVAC 15-höz (5db)
  3 890 Ft /csomag
  Részletek
 6. KÄRCHER NW 35 - autós tisztítófej száraz/nedves porszívóhoz
  4 590 Ft 
  Részletek
 7. NILFISK - szűrő NILFISK BUDDY II porszívóhoz
  3 390 Ft 
  Részletek
 8. KÄRCHER - patronszűrő száraz/nedves porszívóhoz
  6 290 Ft 
  Részletek
 9. NILFISK - szűrő NILFISK MULTI száraz/nedves porszívóhoz
  4 490 Ft 
  Részletek
 10. KÄRCHER - gyapjú porzsák készlet (5db)
  5 490 Ft 
  Részletek
 11. KÄRCHER - HEPA szűrő VC 3 porszívóhoz
  3 990 Ft 
  Részletek
 12. KÄRCHER - porelszívó fej fúráshoz
  10 090 Ft 
  Részletek
 13. NILFISK - kefés padlótisztító fej száraz/nedves porszívóhoz
  2 990 Ft 
  Részletek
 14. KÄRCHER SC3 EASYFIX - vízkőmentesítő patron
  4 290 Ft 
  Részletek
 15. BOSCH - papír porzsák UNIVAC 20-hoz (5db)
  4 190 Ft /csomag
  Részletek
 16. KÄRCHER - szűrőbetét VC 5 porszívóhoz
  5 690 Ft 
  Részletek
 17. BOSCH - papír porzsák EASYVAC 3-hoz (5db)
  2 790 Ft /csomag
  Részletek
 18. KÄRCHER EASYFIX - mikroszálas kendőkészlet (2db)
  7 790 Ft 
  Részletek
 19. EINHELL - szűrő száraz/nedves porszívóhoz
  4 990 Ft 
  Részletek
 20. KÄRCHER - papírporzsák szett (5db)
  7 190 Ft 
  Részletek
 21. KÄRCHER - motorvédő-szűrő porszívóhoz
  13 690 Ft 
  Részletek
 22. KÄRCHER EASYFIX - mikroszálas kendőkészlet (durva szennyeződésekhez, 2db)
  6 390 Ft 
  Részletek
 23. KÄRCHER EASYFIX - szőnyegsimító
  5 890 Ft 
  Részletek
 24. EINHELL DUO/INOX - porzsákszett (20l, 5db)
  4 990 Ft /csomag
  Részletek
 25. KÄRCHER - HEPA 13 szűrő VC 2 porszívóhoz
  3 490 Ft 
  Részletek
 26. KÄRCHER - HEPA szűrő VC 5 porszívóhoz
  4 590 Ft 
  Részletek
 27. KÄRCHER SC EASYFIX - eldobható kendőkészlet (15db)
  2 390 Ft 
  Részletek
 28. NILFISK - felszívófej száraz/nedves porszívóhoz
  2 990 Ft 
  Részletek
 29. SHOP VAC - porzsák 16L (5 darab)
  3 390 Ft 
  Részletek
 30. SHOP VAC CLASSIC PRO - motorvédő szűrő
  3 490 Ft 
  Részletek
 31. SHOP VAC - porzsák (4 db)
  3 490 Ft 
  Részletek
 32. SHOP VAC MICRO 10 - szűrőbetét
  3 690 Ft 
  Részletek
 33. SHOP VAC CLASSIC PRO - szivacsszűrő
  999 Ft 
  Részletek
 34. SHOP VAC - habszivacsszűrő
  1 190 Ft 
  Részletek
 35. HOME FHP 1200/S - mosható szűrő hamuporszívóhoz
  2 990 Ft 
  Részletek
Emelkedő irány beállítása

Porszívó tartozékok

A porszívózás nem tartozik a kedvenc elfoglaltságaink közé, megfelelő géppel és gondosan megválasztott tartozékokkal viszont könnyedén és gyorsan elvégezhetjük. A következőkben a porszívó tartozékokkal ismerkedünk meg, illetve sorra vesszük, mire kell figyelnünk a kiválasztásuk során.

Porzsákok

A porszívó tartozékok között elsőként a porzsákot kell megemlítenünk, amely számos porszívó esetén nélkülözhetetlen tartozék. Hacsak nem porzsák nélküli vagy száraz-nedves porszívót használunk, erre mindenképpen szükségünk lesz.

Többféle porzsák létezik, találkozhatunk papír, textil és szintetikus porzsákokkal is. Bátran ki lehet jelenteni, hogy mindegyik rendelkezik előnyös és bizony hátrányos tulajdonságokkal is, amiket számba kell vennünk a választás során.

A legelterjedtebbek a papír porzsákok. Gyakran nevezik őket „egyszer használatos” porzsáknak, hiszen telítődést követően nem tudunk mást tenni, mint kidobni őket, és újat helyezni a porszívóba. A szintetikus porzsák szintén egyszer használatos; miután megtelt, a papírhoz hasonlóan kidobjuk. Sokkal rugalmasabb a papíranyagúnál, ezáltal több port képes magában tartani, illetve képes növelni a porszívó hatásfokát, viszont cseppet sem nevezhető környezetbarát választásnak.

A környezettudatosságot a textil porszákok szolgálják leginkább, hiszen telítődés után üríteni, öblíteni és mosni kell… Sokszor használható, ezáltal nem termelünk szemetet, a textil porzsák mosása azonban nem a legkellemesebb elfoglaltság, ráadásul az ürítés során sok port szórunk szét. Az ürítés alkalmával kellő körültekintésre van szükség, hogy a ruhánkat ne koszoljuk össze. Ha netalán érzékenyek vagyunk a porra, illetve valamilyen allergiában szenvedünk, abban az esetben kerüljük a mosható porzsákok használatát, és részesítsük előnyben a higiénikusabb, cserélhető zsákokat!

HEPA szűrők

A HEPA szűrő elnevezés hallatán mindannyian arra asszociálunk, hogy rendkívül hatékony szűrővel van dolgunk, ami a legapróbb porszemeket is képes kiszűrni. Ez természetesen igaz, két HEPA szűrő között azonban hatalmas különbség lehet, ezért érdemes alaposabban is megismerni őket.

A HEPA a High Efficiency Particulate Air (nagy hatékonyságú porszemcsés levegőszűrő) kifejezés rövidítése, amely rendkívül sűrű szövésű, üvegszálas anyagból készül, így képes felfogni a legapróbb allergén szennyeződéseket is. A hatékonyságuk titka az üvegszálas anyag szerkezeti felépítésében rejlik, amelyet úgy tudunk leginkább elképzelni, mint egy változó méretű lyukakkal tarkított, soklépcsős védelmi rendszert. A H12 jelzéssel rendelkező szűrők 10 ezer porszemből 50-et, a H13-as szűrők pedig csak 5-öt engednek tovább.

Felvetődik a kérdés, hogy szükség van-e ilyen hatékonyságra. A HEPA szűrővel rendelkező porszívó képes megvédeni a családot a különböző allergén anyagoktól, pollenektől, atkák ürülékétől, penészspóráktól és más szennyeződésektől. Ez különösen fontos azok számára, akik valamilyen allergiás megbetegedéssel küzdenek, esetleg más légúti problémájuk van. Ugyanakkor a HEPA szűrő használata ajánlott abban az esetben is, ha mindenki makkegészséges a családban. A pormentes környezet védelmet jelent számos betegség kialakulásával szemben, ami elsősorban azokban az otthonokban fontos, ahol kisgyermekek és idős személyek élnek.

Porszívófejek

Nem mehetünk el szó nélkül a különböző porszívófejek mellett sem. Ha porszívót vásárlunk, a készlet rendszerint tartalmaz egy-egy alapdarabot, de néha további fejekre lehet szükség. A kombinált porszívófej a legtöbb porszívó esetén alapdarabnak számít; mindenki számára ismerős lehet a kapcsoló, ami segítségével a kefét ki-be mozgathatjuk. Ennek megfelelően alkalmas szőnyeg és parketta tisztítására is. Természetesen léteznek egyszerű parkettatisztító szívófejek is, amelyek fix kefével rendelkeznek. Rendszerint rendelkezésre áll kefecsík is, ha az elkopott, elegendő csak a kefét cserélni, a fejet nem kell kidobni. Érdemes megemlíteni az úgynevezett turbófejeket is, amelyek folyamatosan forgó kefehengerrel rendelkeznek. A henger felborzolja a szőnyeg szálait, így a megfelelően erős gép már a mélyen ülő szennyeződéseket is képes eltávolítani. Főként irodai és szállodai felhasználás során bírnak nagy jelentőséggel.

A BAUHAUS szakáruházak és webáruház kínálatában porszívó tartozékok sokaságával találkozhatunk, így megtalálhatjuk a számunkra megfelelő eszközöket. A segítségükkel megkönnyíthetjük a takarítást, tisztává, pormentessé és biztonságossá varázsolhatjuk az otthonunkat. Használjuk őket rendszeresen, és élvezzük a tiszta otthon kényelmét!

Card logos