Ablaktisztító

Megtekintés Rács Lista

2 tétel(ek)

oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista

2 tétel(ek)

oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista
Növekvő sorrendbe Csökkenő sorrendbe

MIRE JÓ EGY ABLAKTISZTÍTÓ GÉP?

Akár szívesen végezzük, akár nem, időnként meg kell tisztítanunk az ablakok felületét. Szerencsére ma már olyan eszközök állnak rendelkezésünkre, amelyek nem csak gyorsabbá és kényelmesebbé, hanem hatékonyabbá és alaposabbá is teszik ezt a munkát. Használhatunk különböző gumis lehúzókat, szivacsos eszközöket, de ha valóban hatékony megoldást keresünk, ablaktisztító gépre van szükségünk.

Felvetődik a kérdés, szükség van-e egy újabb gépre, ami a takarításban segít… Első hallásra az ablaktisztító gép olyan eszköznek tűnik, ami könnyedén nélkülözhető, a hatékonysága mégis arra ösztönöz bennünket, hogy saját készüléket vásároljunk.

De hogyan is működik az ablaktisztító gép, illetve hogyan tisztítjuk vele az ablakokat? Mindenekelőtt szükségünk lesz egy szórófejes adagolóra, amivel felvihetjük az ablaktisztító folyadékot az üvegfelületre. Egyes készülékek esetén ez tartozékként szerepel, illetve az adagolóhoz jár egy textilanyag is. A textil segít a tisztítószer egyenletes felvitelében, illetve a makacs szennyeződések eltávolításában. Mivel a textil rendszerint az adagoló része, így meg sem kell érintenünk a nedves rongyot, ami a késő őszi hidegben igazán hasznos tulajdonság.

A tisztítás során elengedhetetlen a kézi erővel történő tisztítás, a textillel végig kell törölnünk az ablak üvegfelületét. Ezt követően az ablaktisztító gép segítségével felszárítjuk a felületet. Maga a szárítás vákuumhatásnak köszönhetően következik be; a gép egyszerűen magába szívja a nedvességet, így a nyomában nem marad más, csak csíkmentes tisztaság. Az összegyűjtött nedvesség egy kis tartályba kerül, amit a takarítás végén egyszerűen kiöntünk.

MILYEN ABLAKTISZTÍTÓ GÉPEK VÁLASSZUNK?

Ha úgy döntünk, szükségünk van egy ilyen készülékre, felvetődik a kérdés, milyen ablaktisztító gépet válasszunk, melyik típus jelenti számunkra a legszerencsésebb megoldást, illetve mire érdemes figyelni a kiválasztásnál. Érdemes szem előtt tartani, hogy a gyártók kisebb figyelmet fordítanak erre a gépre, ezért a kínálat is jelentősen kisebb, mint sok más tisztítógép esetében. Érdemes szem előtt tartani, mely tulajdonságok lehetnek hasznosak, illetve fontosak számunkra. Ha körültekintők vagyunk, biztosan olyan gépet választunk, ami optimális számunkra.

A kisebb súllyal rendelkező ablaktisztító gépek kényelmesebb használatot biztosítanak. Ennek a tulajdonságnak akkor van nagy jelentősége, ha egyszerre sok-sok ablakot tisztává szeretnénk varázsolni. Ha több órán keresztül dolgozunk, már nem mellékes, mekkora súlyt kell tartanunk. Az ergonómiai tulajdonságai sem elhanyagolhatók; a jó fogással, gumis fogófelülettel rendelkező gépek még kényelmesebb használatot tesznek lehetővé, azonban ez a tulajdonság a kis súllyal rendelkező gépek esetében kisebb jelentőséggel bír. Minél könnyebb a gép, annál kevésbé okozhat problémát a fogantyúk esetlegesen nem tökéletes kialakítása.

Vegyük figyelembe, a kiszemelt gép milyen gyors munkavégzést tesz lehetővé! Ez természetesen függ a felvitt nedvesség mennyiségétől is, de elsősorban a szívófej szélessége határozza meg, milyen gyorsan haladhatunk! A neves gyártók gépei kivétel nélkül gyors felszívást biztosítanak, így nem foghatunk mellé. Érdemes szem előtt tartani azt is, a készülék hány perces működést tesz lehetővé. Az ablaktisztító gépek akkumulátora jellemzően kisebb kapacitással rendelkezik, mint a fűnyírók, sövényvágók vagy láncfűrészek esetében megszokott akkumulátorok; az ablaktisztító gép várható működési ideje nagyjából 15-30 perc közötti, ezt követően gondoskodnunk kell az akku feltöltéséről!

AZ ABLAKTISZTÍTÓ GÉP NEMCSAK ABLAKTISZTÍTÁSRA ALKALMAS

Fontos hangsúlyozni, hogy az ablaktisztító gép számos egyéb feladat elvégzésére alkalmas, nem csupán az ablakok tisztítása során vehetjük hasznát. Alkalmas például csempetisztításra is. Gyakorlatilag ugyanúgy végezhetjük ezt a munkát is, mint az ablakok tisztítását; fel kell vinnünk a tisztítófolyadékot, a textil segítségével le kell törölnünk a szennyeződéseket, majd az ablaktisztító gép vákuumját használva felszárítjuk a felületet.

Az ablaktisztító gép segítségével megóvhatjuk a zuhanykabinok ajtaját a vízkőfoltoktól. Akár fél perc alatt felszívhatjuk az üvegfalon csorgó vizet, így elkerülhetjük a csúnya foltok megjelenését. Emellett az ablaktisztító gép nagyszerűen használható magasfényű konyhabútorok és az autók szélvédőinek tisztítására, illetve az otthonokban kiömlött folyadékok felszívására is. Ismerjük meg ezeket a hasznos gépeket, és használjuk őket, amikor csak szükségünk van rájuk!