Áruházaink 2023.10.23. Hétőn ZÁRVA tartanak.

Tekintsd meg kiemelt ajánlatainkat!

Gépakkumulátor és -töltő

Megtekintés Rács Lista

1-9/70 termék

oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista

1-9/70 termék

oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista
Növekvő sorrendbe Csökkenő sorrendbe

GÉPAKKUMULÁTOR ÉS TÖLTŐ

Kényelmesebb munkavégzést és nagyobb szabadságot nyújtanak a vezeték nélküli fűnyírók, fúrók és egyéb szerszámgépek, mindezért cserébe csak az akkumulátor töltöttségi szintjére kell odafigyelnünk. Különböző szerszámgéprendszerek és termékcsaládok alakultak ki az elmúlt években, így vált megvalósíthatóvá, hogy egy akkut több eszközhöz is felhasználhassunk. Például a Gardol akkuját bármilyen Power X-Change rendszerű gépbe illeszthetjük, de a Bosch, valamint a RYOBI ONE is alkalmazza már ezt a megoldást. A kompatibilitásnak köszönhetően nem kevés pénzt spórolhatunk meg, hiszen az összetartozó gépeket már akku nélkül is megvásárolhatjuk!

Milyen a jó akkumulátortöltő? Mit érdemes tudni a Li-ion technológiáról? Az akkumulátor-kínálat egyre szélesebb, ismerjünk meg néhány fontos részletet!

GYORS, MOBILIS, ILYEN AZ AKKUMULÁTOROS ESZKÖZ

Szinte az összes szerszámgép márka azon dolgozik, hogy minél ügyesebb és komfortosabb használatú eszközöket fejlesszen. Ha már jól bevált a műhelyünkben egy termékcsalád, bizonyosan megtaláljuk a gépezetek akkumulátoros változatát is. A Bosch, az AEG, a RYOBI, a POWERWORKS, a Gardol, hogy csak a népszerűbbeket említsük, a 10,8 voltos akkutól kezdve a 60 voltosig széles kínálatot tart fenn. Természetesen, ezekhez változó kapacitás társul.

MILYEN A JÓ AKKUMULÁTORTÖLTŐ?

A gyártók akkutöltői ma már olyan ügyesek, hogy az adott rendszerhez tartozó összes barkácsgép rácsatlakoztatható egyetlen eszközre. Ha már beszereztünk egy Black&Decker akkut, amely a 18 V rendszer része, a termékcsalád összes, hasonlóan 18 voltos szerszáma ugyanígy feltölthető vele. Nagyfokú szabadságot jelent, ami, természetesen egyfajta márkahűséggel is társul, hiszen egy Bosch akkumulátor sosem fogja működtetni például a RYOBI ONE munkaeszközünket. Ezt akár már az első vásárlásnál figyelembe vehetjük. Nézzünk szét a kínálatban, sokszor kedvezményesen szerezhetünk be egy töltőt a hozzá tartozó akkumulátorral!

LI-ION AKKUMULÁTOROK

A szerszámgép piac termékcsaládjai az akkumulátoros, rendkívül mobil eszközök népszerűvé válásával egyre tökéletesebb technológiákat alkalmaznak. Ami nekünk, felhasználóknak, végül is jó hír. Talán első alkalommal, az akkumulátor beszerzésekor, egy kicsit jobban a pénztárcánkba kell nyúlnunk, de cserébe egy nagyon is terhelhető, jó minőségű, gyorsan tölthető eszközt kapunk.

Ilyen újszerű technológia a Li-ion kivitelezés. Ezt a típust például a Bosch is alkalmazza a harminchat voltos teljesítményű akkujánál. A Li-ion a remek előnyeinek köszönhetően egyre ismertebb! Miért érdemes egy kicsit jobban figyelnünk erre az akkutípusra? Nem túlzás, ha azt állítjuk, kulcs a sikerhez. A hosszú élettartam, a rendkívül gyors tölthetőség lehetővé teszi, hogy szinte állandóan készenlétben álljon. Egy huszonnégy voltos akku ezzel a technológiával másfél óra alatt eléri a teljes töltöttséget. Nem mellesleg: a Li-ionos eszközök teljesítménye kiszámíthatóbb, és sokkal jobb a klasszikus savas ólomakkuhoz képest. Még alacsony energiaszinttel is hatékonyabbak a régi megoldásoknál. Ez jelenleg szinte behozhatatlan versenyelőnyt jelent az akkupiacon.

A lítium-ion technológia számunkra azt jelenti, hogy ezzel az akkuval biztosan nem hagynak cserben bennünket a szerszámgépeink. Folyamatos és minőségi munkát végezhetünk! Mivel nincs gázképződés, valamint karbantartás sem, a gondozására sem kell külön költenünk. Pénzt és időt spórol nekünk a Li-ion technológiás akkumulátor! A döntésnél ezt feltétlenül vegyük figyelembe, hiszen egy jó szakember hosszútávon is mérlegeli a lehetőségeket!