Áruházaink 2023.10.23. Hétőn ZÁRVA tartanak.

Tekintsd meg kiemelt ajánlatainkat!

Fűnyírókés és fűnyírókiegészítő

Megtekintés Rács Lista

19-27/34 termék

oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista

19-27/34 termék

oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista
Növekvő sorrendbe Csökkenő sorrendbe

FŰNYÍRÓKÉSEK ÉS FŰNYÍRÓ TARTOZÉKOK

A BAUHAUS szakáruházak és webshop kínálatában fűnyírókések és fűnyírókiegészítők közül is válogathatunk. Ha gondoskodni szeretnénk a szép gyepről, megfelelő fűnyírókésre lesz szükségünk!

Azt szoktuk mondani, hogy a munka sikeressége sokszor az apró részleteken múlik. Nem is gondolnánk, hogy a fűnyírókés mennyire lényeges tartozék. Mindenekelőtt arra kell figyelmet fordítanunk, hogy a fűnyírónknak megfelelő kivitelű és méretű kést válasszunk. Érdemes elkerülni a márkajelzés nélküli, ismeretlen forgalmazóktól származó termékeket. A BAUHAUS szakáruházak és webshop kínálatában megtalálható kések kivétel nélkül megfelelnek a minőségi elvárásoknak.

De mit kell még tudnunk a fűnyírókésekkel kapcsolatban. Fontos megjegyezni, hogy a fűnyírást csak kellően éles késsel szabad végezni. Ha nem így teszünk, a kés tulajdonképpen nem vágni fogja a fűszálakat, hanem tépni. Ha közelebbről megvizsgáljuk az életlen késsel nyírt füvet, azt fogjuk látni, hogy a szálak vége cikkcakkos, lépcsős vagy szakadozott. Ilyen esetben a fűszál vége elszárad, maga a terület megsárgul vagy megbarnul, ráadásul a gyep egészségének is árt az ilyen nyírás.

GONDOSKODJUNK A FŰNYÍRÓKÉS ÉLEZÉSÉRŐL!

Ha biztosítani szeretnénk a pázsitunk egészségét, mindenképpen éles késre lesz szükségünk. Ez azt jelenti, hogy évente egy, de inkább több alkalommal el kell végeznünk vagy végeztetnünk a kés élezését. Ennek gyakorisága, természetesen, attól függ, milyen időközönként használjuk a fűnyírót, illetve mekkora területet nyírunk vele, ráadásul a kés minősége is meghatározó lehet. Köves, illetve rendezetlen területen a kések éle hamarabb sérülhet.

Az élezés első lépése mégis a kés alapos megtisztítása. Erre a célra tökéletesen megfelel egy hagyományos drótkefe. Az éves használat során nagymennyiségű szerves anyag rakódik a késre, ami a nagy forgássebesség miatt kifejezetten jelentős terhelést jelent a fűnyíró számára, különösen elektromos és akkumulátoros gépek esetén.

Persze felvetődik a kérdés, hogy az élezést mi magunk végezzük, vagy inkább bízzuk gyakorlott szakemberre. Ha úgy döntünk, hogy mi magunk látunk neki a feladatnak, néhány alapvető tudnivalót érdemes szem előtt tartani. A fűnyíró élét nem kell, sőt nem szabad borotvaélesre élezni; ha „túlélezést” végzünk, biztosak lehetünk benne, hogy a kezdeti sikerek után hamar kicsorbul a túlzottan elvékonyított él, így újra nekiláthatunk a feladatnak. Arra is figyelni kell, hogy az élezés során megőrizzük a kés élének valódi dőlésszögét. Érdemes tudnunk, hogy közönséges reszelővel és sarokcsiszoló segítségével is elvégezhetjük az élezést, mindkettővel végezhetünk alapos munkát; a kézi reszelő használata, természetesen, kissé hosszadalmasabb művelet, viszont gyakorlat nélkül is jól boldogulhatunk vele. Fontos elmondani, hogy többszöri élezés után a fűnyíróél elkopik, az eredeti alakja megváltozik, ezért néhány élezés után érdemes újat vásárolni, így elkerülhetjük a kés töréséből származó káresetet, illetve balesetet!

EGYÉB FŰNYÍRÓKIEGÉSZÍTŐK

A BAUHAUS szakáruházak és webshop kínálatában egyéb fűnyíró-kiegészítőket is vásárolhatunk. Legyen szó akár hagyományos vagy robotfűnyíró használatáról, a kínálatban szereplő kiegészítők remek választást jelenthetnek a kertünk ápolása során.