Áruházaink 2023.10.23. Hétőn ZÁRVA tartanak.

Tekintsd meg kiemelt ajánlatainkat!

Kompresszor tartozékok

Megtekintés Rács Lista

10-12/12 termék

Oldal
oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista

10-12/12 termék

Oldal
oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista
Növekvő sorrendbe Csökkenő sorrendbe

FÚRÓKALAPÁCS-TARTOZÉKOK

A fúráshoz, a maráshoz, süllyesztéshez és a véséshez is elengedhetetlen, a jó és megbízható szerszámgépen túl, a megfelelő méretű és minőségű tartozékok kiválasztása. Legyen szó hobbitevékenységről vagy professzionális szakipari munkáról, nem kerülhető el a körültekintő tartozék-kiválasztás sem.

Ha alapgépet vásároltunk kiegészítők és tartozékok nélkül, akkor érdemes végignéznünk a BAUHAUS szakáruházak és webshop tartozékkínálatát, ahol, többek között, megtalálhatók a különböző méretű és különböző felhasználási területekre alkalmas fúrószárak, fúrószárkészletek, tokmánykészletek és fúrókorona-készletek is.

Jelentős szempont, természetesen, hogy milyen jellegű munkához választunk tartozékokat. Fontos, hogy egy fúrásnál a (meg)fúrni kívánt anyagnak megfelelő fúrószárat használjuk. Gondolhatnánk, hogy ez természetes, ugyanakkor a kellő odafigyelés nem csupán a hatékony munkavégzés miatt érdekes, ha ugyanis nem a fúrandó anyag mechanikai szilárdságának megfelelő fúrószárat használjuk a fúrógépünkben, akkor akár komoly károkat is tehetünk a szerszámgépben, a fúrószárban, de akár magunkban is. Példának okáért, ha a fúrószár fafúrásra alkalmas, de ez elkerülte figyelmünket, és acél vagy például téglafal fúrásához használjuk, a fúrószár kicsorbulhat, túlzott erőltetés hatására akár felizzik, felforrósodik, és a fúrógépet is túlterhelhetjük ezáltal, ami a benne működő motor szénkeféjének leégéséhez, azaz a gép meghibásodásához is vezethet.

A tokmányok tekintetében – ha már meglévő készülékünkhöz választunk pót- vagy cserealkatrészt – érdemes megnéznünk, hogy milyen méretű tokmányra van szükségünk. Természetesen, a különböző készülékek akár eltérő tokmányméretekkel rendelkezhetnek, így a tokmány készülékbe való becsatlakoztathatóságának menetkeresztmetszetére – ezt általában hüvelykben adják meg – kell ügyelnünk. A tokmányba fogható fúrószárak mérete a legtöbb esetben egységes, így a tokmánykeresztmetszetek szintén ezt követik, – és SI-mértékegységben tüntetik fel (mm) – ez 1,5-13 mm közötti. Ezt a méretet a tokmánykulcs segítségével tudjuk állítani, és a fúrószárat a tokmánybefogóba szorítani, a biztos rögzítés és a precíz munkavégzés érdekében.

A fúrókalapács-tartozékok között megtalálható fúrókorona is nagy segítséget nyújthat süllyesztések készítéséhez. Ezek is különböző méretekben kaphatók, és legtöbb esetben a villamosenergia-hálózat fogyasztói kialakítása során alkalmazhatók nagy hatékonysággal villanyszerelések és egyéb fali süllyesztések kialakításánál. Itt a fúrókorona keresztmetszetét és a süllyesztési mélységét is figyelembe kell venni a választás során, de, természetesen, ezeket a gyártók úgy alakítják ki, hogy a ma forgalomban lévő, szabványos kötődobozok és szerelvénydobozoknak megfelelő méreteket lehessen kialakítani segítségükkel. Éppen ezért ezeknek a fúrókoronáknak az anyaga, mechanikai szilárdság szempontjából, a téglafal keménységéhez méretezett. Minden nehézség nélkül képesek a megadott metrikai paraméterek mellett a téglát kifúrni.

Ha a tartozékokon kívül szeretnénk szerszámgép-állományunkat is bővíteni, akár a megfelelő fúrások kivitelezése érdekében, akkor a BAUHAUS szakáruházak és webshop kínálatában a minőségi tartozékok közül is válogathatunk.