Mozgásérzékelős lámpa

Megtekintés Rács Lista

1-9/51 termék

oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista

1-9/51 termék

oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista
Növekvő sorrendbe Csökkenő sorrendbe

MOZGÁSÉRZÉKELŐS LÁMPA

A kültéri világítás kategóriában számos világító eszközt különböztethetünk meg. Ide tartoznak a kültéri mennyezeti lámpák, függesztékek, fali- és mennyezeti lámpák, falilámpák, állólámpák, reflektorok, kültéri armatúrák, dekorációs lámpák, a kültéri beépíthető lámpák és mozgásérzékelős lámpák, amelyekről a továbbiakban szó lesz.

A kültéri mozgásérzékelős lámpák szenzoraik segítségével egy meghatározott hatótávolságon belül bekapcsolnak, vagyis aktivizálják a bennük elhelyezett fényforrásokat, amikor a mozgás megszűnik, vagy kikerül vonzáskörzetükből, akkor automatikusan kikapcsolnak.

Az udvar ilyen módszerekkel történő megvilágítása elsősorban biztonsági szempontból előnyös. A nemkívánatos látogatók nehezebben szánják rá magukat a behatolásra, ha az udvar különböző szegletében bármilyen mozgásérzékelős lámpa van elhelyezve.

Belső terek megvilágítására is alkalmasak lehetnek a mozgásérzékelős LED lámpák. Akár kábelek és vezeték nélkül is meg tudjuk oldani lakásunk vagy házunk sötét helyiségeinek, zugainak kivilágítását. Megfelelő választás lehet a lépcsőház, éléskamra, pincelejáró, terasz vagy a veranda fényeinek megoldásához.

Természetesen mind a kültéri, mind a beltéri mozgásérzékelős LED-világítótestek energiatakarékosak, egyrészt a LED-technológiának köszönhetően, másrészt üzemmódjukból adódóan, hiszen csak akkor kapcsolnak be, amikor mozgást érzékelnek. A vezeték nélküli modellek elemmel működnek.

Vannak olyan lámpatestek is, amelyek alkonyatérzékelővel látnak el, ezek sötétedés előtt bekapcsolnak, és pirkadatig folyamatosan világítanak.

A falra vagy mennyezetre történő felfüggesztésük általában kis csavarokkal, tapadókkal történik. Ez a kültéri és beltéri mozgásérzékelős lámpákra egyaránt jellemző. Kialakításuk és anyaguk miatt nagyon könnyűek, így nem kell attól tartani, hogy leesnek, kiszakadnak a falból vagy mennyezetből.

A kültéri mozgásérzékelő lámpák anyaga sok esetben UV-álló anyagból készül, így ellenáll az időjárás viszontagságainak, nem változtatja színét és formáját, anyag tekintetében is tartós, megbízható. A színválasztékról elmondható, hogy igen gazdag, a legtöbb gyártó azonban mégis a fehér, fekete vagy a szürke különböző árnyalatait részesíti előnyben.

Vannak olyan modellek, amelyek napenergiával működnek, ezeknek kifejezetten fontos a napfény a napsütéses órákban az energia begyűjtéséhez, ennélfogva elkerülhetetlen, hogy hőnek és UV-sugárzásnak tegyük ki őket. Napközben feltöltődik, majd a fotocella segítségével mozgást észlelve: a lámpa világítani kezd. A LED-technológia ezeknél a típusoknál is alacsony energiafogyasztást biztosít.

A mozgásérzékelős lámpák hatótávolság tekintetében különbségeket mutatnak. A termékeken minden esetben feltüntetik a mozgásérzékelés várható nagyságát méterekben kifejezve. Erre érdemes vásárláskor kiemelt figyelmet fordítani. Legtöbbször ez a távolság 0 és 20 méter között van.

Nem csupán az érzékelési távolság, hanem az érzékelési szög is fontos ezen termékek vásárlásakor.

A termékleírás mindenben segít bennünket. Megtudhatjuk a LED-fényforrás teljesítményét, üzemeltetésének lehetséges módját, a lámpatest méreteit is innen tudhatjuk meg, a csatlakoztatáshoz szükséges hálózati feszültséget is, amennyiben hálózatról üzemeltethető termékről van szó.

Minden esetben látható a lámpa várható élettartama, legtöbb esetben cserélhető fényforrásokról van szó.

Formák tekintetében nagyon gazdag a választék. Sok szép klasszikus és modern vonalú lámpatest közül válogathatunk. Vannak a régebbi korokat idéző, gömb alakú búrák, sőt a régies, utcai lámpák formáját megjelenítő, fekete vázas mozgásérzékelővel ellátott modellek is, ezek megjelenésükben a hatvanas éveket idézik, de üzemelésük terén teljesen XXI. századiak. Az udvarban dekorációs és világító elemként is jó szolgálatot tesz az úgynevezett mozgásérzékelő állólámpa. Egy jól megválasztott helyen kiváló hangulatot és természetesen fényforrást is biztosít a nyári estéken, de akár a téli havazásban is nagyszerűen fest e kerti állólámpa.

A mozgásérzékelő lámpák már a nevük alapján ítélve is érzékeny eszközök, érzékelők, háziállataink mozgására is reagálhatnak, mindenképpen érdeklődjünk, gyűjtsünk előzetes információkat vásárlás előtt! Nem lenne jó a magunk és családtagjaink számára sem, ha bosszúságot, kellemetlenséget jelentene a nem megfelelő termékválasztás.

Amikor megtörtént a mozgásérzékelős lámpa kiválasztása és megvásárlása, következhet a beszerelés. Ha nem vagyunk biztosak benne, hogy sikeresen üzembe tudjuk helyezni a lámpánkat, kérjük szakember segítségét, bízzuk rá annak beszerelését. A jól kiválasztott és kiválóan működő mozgásérzékelők kényelmessé és biztonságossá tehetik mindennapjainkat.