Kültéri mennyezeti lámpa

Megtekintés Rács Lista

6 tétel(ek)

oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista

6 tétel(ek)

oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista
Növekvő sorrendbe Csökkenő sorrendbe

KÜLTÉRI MENNYEZETI LÁMPA

A kültéri mennyezeti lámpa nagyszerű szolgálatot tesz, ha a közlekedők, teraszok vagy pavilonok világítását praktikus és esztétikus módon szeretnénk megoldani. Egy jól megválasztott, kültéri mennyezeti lámpa több egyszerű világítótestnél; kellemes fénybe borítja az udvarunkat, emellett dekorációs elemként is funkcionál.

A kültéri mennyezeti lámpa sokrétűen elhelyezhető. Az épületek árkádjainak mennyezetén, illetve ereszek és féltetők alatt is helyet találhatunk neki. Érdemes szem előtt tartani az általános javaslatokat arra vonatkozóan, milyen fényerősséggel rendelkező fényforrásokat használjunk, milyen legyen a lámpa fényének iránya, milyen színhőmérsékletet válasszunk… Ha kellően megfontolt döntést hozunk, biztosak lehetünk benne, hogy a kültéri mennyezeti lámpák nagyszerű szolgálatot tesznek számunkra.

Felvetődik a kérdés, hogy milyen kültéri mennyezeti lámpát válasszunk, illetve milyen szempontokat vegyünk figyelembe a kiválasztás során. Legelőször azt kell eldöntenünk, hogy milyen stílussal és dizájnnal rendelkező kültéri mennyezeti lámpát szeretnénk használni. A kínálatban hagyományosabb stílusjegyekkel rendelkező, illetve modern vonalvezetésű lámpákat is találhatunk. A hagyományos stílussal rendelkező, kültéri mennyezeti lámpák gyakran rusztikus stílusjegyeket képviselnek magukon, aminek köszönhetően nagyszerű választást jelentenek természetes kővel és hagyományos berendezéssel rendelkező udvarok és teraszok esetén. Amennyiben az udvarunk és a teraszunk ilyen stílusjegyeket tartalmaz, mindenképpen érdemes előnyben részesíteni a rusztikus darabokat. A minimalista stílusú, kültéri mennyezeti lámpák abban az esetben jelentenek szerencsés választást, ha a kültéri helyiségeinket inkább korszerű formák és berendezések jellemzik. A BAUHAUS szakáruházak kínálatában klasszikus és modern stílusú lámpákkal is találkozhatunk.

A kültéri mennyezeti lámpa kiválasztásakor az alkalmazható fényforrásokra is érdemes figyelmet fordítani. Ezek a lámpák rendszerint foglalattal rendelkeznek, így saját magunk választhatjuk meg, milyen fényforrást szeretnénk alkalmazni. Érdemes tudni, hogy ma már az energiatakarékos fényforrások nyújtanak észszerű választási lehetőséget; a LED-fényforrások mellett kompakt fénycsövek állnak rendelkezésünkre, ugyanakkor arról sem szabad megfeledkezni, hogy a kompakt fénycsövek rendszerint nagyobb mérettel rendelkeznek, így némely búrában egyszerűen nem férnek el. A LED-fényforrások esetében ilyen problémától nem kell tartani, hiszen a méretük a lehető legkisebb.

Nem túlzás azt állítani, hogy a kültéri világítás szempontjából a választott fényforrás legalább akkora jelentőséggel bír, mint maga a kültéri lámpa. A LED-fényforrások, kiváló tulajdonságaiknak köszönhetően, optimális megoldást kínálnak. Mindenekelőtt érdemes megemlíteni a rendkívüli energiatakarékosságukat; akár 90 százalékos megtakarítást eredményezhetnek a régi, wolframszálas izzókhoz viszonyítva, így még az „energiatakarékos izzóként” elhíresült kompakt fényforrásoknál is gazdaságosabb választást jelentenek. Ennek fényében biztosak lehetünk benne, hogy a LED-fényforrásokra költött összeg meg fog térülni. Ráadásul a LED-fényforrások rendkívül hosszú élettartammal rendelkeznek. Akár 50 ezer munkaórát várhatunk tőlük, ami nagyjából ötvenszerese annak, amit a régi, wolframszálas izzóktól elvárhattunk. Noha a LED-fényforrás az élettartama vége felé közeledve jelentősen veszíthet a fényerejéből, 20-30 ezer munkaórára így is számíthatunk. Fontos megemlíteni azt is, hogy a LED-fények nagyszerűen irányíthatók, így lehetőséget kínálnak szűk terek célzott megvilágítására is. Amennyiben gömb karakterisztikával rendelkező fényforrásokat választanánk, a kínálatban e célra alkalmas termékeket is találunk. Érdemes tudni, hogy ezek a fényforrások a színhőmérséklet kifejezetten széles skáláját biztosítják számunkra, így lehetőséget adnak arra, hogy rendkívül kellemes, sárgás fényeket válasszunk! A LED-fényforrások biztonságosan használhatók, hiszen nem okozhatnak égési sérülést.

Ne feledkezzünk meg arról, hogy kültéri mennyezeti lámpák esetében figyelmet kell fordítanunk a megfelelő védelemre. A szilárd testekkel és nedvességgel szembeni ellenálló képességet az IP-szabvány jelöli; olyan terméket kell választanunk, ami legalább IP44-es vagy ennél nagyobb sorszámú jelöléssel rendelkezik. A BAUHAUS szakáruházak és webshop kínálatában megtalálhatjuk az igényeinknek megfelelő kültéri mennyezeti lámpát, valamint a fényforrásokat is!