1. GAO STELO - kültéri falilámpa (1xE27)
  2 190 Ft  1 990 Ft 
  Részletek
 2. LUTEC GEMINI MINI - kültéri falilámpa (LED, 8,6cm)
  7 490 Ft 
  Részletek
 3. PHILIPS CREEK - kültéri falilámpa mozgásérzékelővel (1xE27, fekete)
  10 990 Ft 
  Részletek
 4. LUTEC TELIN MINI - kültéri falilámpa (LED)
  6 990 Ft 
  Részletek
 5. PAULMANN - szolár falilámpa házszámmal (LED, metálszürke)
  8 590 Ft 
  Részletek
 6. LUTEC GEMINI - kültéri falilámpa (LED, 14cm)
  11 990 Ft 
  Részletek
 7. PHILIPS CREEK - kültéri falilámpa (1xE27, fekete)
  6 490 Ft  5 990 Ft 
  Részletek
 8. PREZENT AMANT - kültéri falilámpa (1xE27)
  8 990 Ft 
  Részletek
 9. LUTEC CATE - kültéri falilámpa (E27)
  9 190 Ft  8 490 Ft 
  Részletek
 10. PHILIPS CREEK - kültéri falilámpa (1xE27, fekete, lefelé)
  6 990 Ft 
  Részletek
 11. LUTEC LUCA - kültéri falilámpa (LED, szögletes)
  6 990 Ft 
  Részletek
 12. RÁBALUX INOX TORCH - kültéri falilámpa mozgásérzékelővel (1xE27)
  8 990 Ft 
  Részletek
 13. PHILIPS ECOMOODS - kültéri falilámpa (1xE27, 15W, antracit)
  11 990 Ft 
  Részletek
 14. PHILIPS SHOVEL - kültéri falilámpa (1xE27, inox)
  8 490 Ft 
  Részletek
 15. EGLO MILTON - kültéri falilámpa (1xE27, fekete)
  8 890 Ft 
  Részletek
 16. PAULMANN - szolár lépcsőlámpa (LED, metálszürke)
  3 190 Ft 
  Részletek
 17. LUTEC GEMINI - kültéri falilámpa (LED, 22cm)
  17 990 Ft 
  Részletek
 18. LUTEC MERIDIAN - kültéri falilámpa (1xLED)
  16 990 Ft 
  Részletek
 19. STARLUX SILVER STAR - kültéri falilámpa (1xE27, lefelé)
  8 990 Ft 
  Részletek
 20. RÁBALUX BLACK TORCH - kültéri falilámpa (E27)
  3 990 Ft 
  Részletek
 21. LUTEC SEINE - kültéri falilámpa (1xE27)
  8 390 Ft 
  Részletek
 22. PHILIPS ECOMOODS - kültéri falilámpa (1xE27, 23W, antracit)
  21 990 Ft 
  Részletek
 23. PHILIPS CREEK - kültéri falilámpa (1xE27, fehér, lefelé)
  6 990 Ft 
  Részletek
 24. LUTEC GEMINI - kültéri falilámpa (LED, acél)
  10 990 Ft 
  Részletek
 25. LUTEC HELENA MINI - kültéri beépíthető falilámpa (LED, teli)
  7 490 Ft 
  Részletek
 26. TRIO BOGOTA - kültéri falilámpa (LED, antracit)
  13 990 Ft 
  Részletek
 27. LUTEC TONA - kültéri falilámpa (LED)
  10 690 Ft 
  Részletek
 28. LUTEC BOX CUBE - kültéri falilámpa (1xE27)
  10 490 Ft 
  Részletek
 29. EGLO CATAMARCA - kültéri falilámpa (LED, fehér)
  6 490 Ft 
  Részletek
 30. EGLO PREDAZZO - kültéri falilámpa (LED, antracit/fehér)
  15 490 Ft 
  Részletek
 31. EGLO ONJA - kültéri falilámpa (1xE27, fehér)
  7 190 Ft 
  Részletek
 32. LUTEC LOTUS - kültéri falilámpa (LED)
  9 690 Ft 
  Részletek
 33. LUTEC UNITE - kültéri falilámpa (LED, lefelé)
  7 690 Ft 
  Részletek
 34. LUTEC VIRGO - kültéri állólámpa (LED)
  9 790 Ft 
  Részletek
 35. STARLUX DUNDEE II - kültéri falilámpa (LED)
  6 990 Ft 
  Részletek
 36. STARLUX SILVER STAR - kültéri falilámpa (1xE27, felfelé)
  8 990 Ft 
  Részletek
Emelkedő irány beállítása

Kültéri falilámpa

A kültéri falilámpa segítségével otthonosabbá és barátságosabbá varázsolhatjuk a kertünket, az udvarunkat, illetve a teraszunkat. A barátságos fényekkel megvilágított kerthelyiségekben szívesebben töltjük a szabadidőnket; a friss levegőn töltött óráknak köszönhetően javulhat a közérzetünk. Teremtsünk tehát olyan környezetet önmagunk és szeretteink számára, ahol igazán kellemes órákat tölthetünk!

Mindenképpen szükségünk lesz olyan lámpákra, amelyek kellő fényerősséget és kellemes hangulatot teremtenek. A kültéri falilámpa tökéletes lehet erre a feladatra, csupán meg kell találnunk a számunkra tökéletes választást. Érdemes szem előtt tartani, hogy a kültéri falilámpa nem csupán fényforrásként szolgál, hanem dekorációs célokat is ellát. A falon elhelyezett lámpa, illetve lámpabúra mindig a szemünk előtt lesz, így meg fogja határozni a kertünk és udvarunk igényességét és hangulatát. Egy kevéske odafigyeléssel és kreativitással rendkívül barátságos környezetet teremthetünk magunknak, ahol kellemes órákat tölthetünk a szeretteink és barátaink körében.

Érdemes figyelmet fordítani a lámpa kiválasztására, hiszen csak így lehetünk biztosak benne, hogy a kültéri falilámpa hosszú éveken keresztül a megelégedettségünket szolgálja majd. Mindenekelőtt a lámpa stílusával kapcsolatban kell döntést hoznunk. El kell döntenünk, hogy a hagyományosabb vagy a modernebb kivitelű lámpáknak szavazunk bizalmat. Valójában nincs nehéz dolgunk, hiszen az egyik stílus biztosan közelebb áll a szívünkhöz, ráadásul a házunk, a kertünk és a kerti bútoraink stílusa már alapjában meghatározzák, melyik lehet a szerencsésebb választás. A BAUHAUS szakáruházak és webshop kínálatában különböző kültéri falilámpákat találunk, így a széles kínálatban biztosan megtaláljuk a számunkra leginkább megfelelőt.

Nem szabad arról sem megfeledkeznünk, hogy a kültéri falilámpák esetében az elhelyezés is nagy jelentőséggel bír. Minél nagyobb fényerősséget biztosító lámpákat szeretnénk használni, az elhelyezés, illetve a fények irányítása annál nagyobb jelentőséggel bír. A kellemes, meleg fények rendkívül barátságos környezetet teremtenek, érdemes előnyben részesíteni az ilyen színhőmérsékletű fényforrásokat. Ne feledkezzünk meg arról sem, hogy az ablakokkal szemközt elhelyezett erősebb fényű lámpák zavarók lehetnek a bent tartózkodók számára, ezért lehetőleg válasszunk irányítható fényű lámpákat vagy fényforrásokat! A kültéri falilámpák nemcsak kellemes környezetet képesek teremteni, hanem a biztonságunkat is szolgálják; a fényüknek köszönhetően megóvhatjuk magunkat az elbotlástól, ráadásul a megvilágított terek képesek távol tartani az illetéktelen behatolókat is.

Mindenképpen figyelmet kell fordítanunk arra, milyen fényforrást választunk. Ma már különböző energiatakarékos megoldások állnak rendelkezésünkre, így az állandó éjszakai világítás sem jelent magas költséget. Az energiatakarékos kompakt fénycsövek nagyjából 75-80 százalékos megtakarítást jelentenek a régi, wolframszálas izzókhoz képest, a LED-fényforrások pedig még ennél is jobb energiahatékonysággal rendelkeznek, akár 90% feletti megtakarítást is elérhetünk a segítségükkel. Érdemes szem előtt tartani, hogy a kompakt fényforrások rendszerint lényegesen nagyobb mérettel rendelkeznek, mint a LED-fényforrások, ezért nem férnek el minden kültéri falilámpa belsejében. A LED-fényforrások sok más előnyös tulajdonsággal rendelkeznek, amelyek miatt érdemes lehet előnyben részesíteni őket. Rendkívül hosszú a várható élettartamuk, akár 50 ezer üzemórát is meghaladhat. Ez gyakorlatilag ötvenszerese annak, amit a régi, wolframszálas izzóktól megszokhattunk. Érdemes megemlíteni a LED-fényforrások kiváló színhőmérsékleti tartományát is; ma már könnyedén találhatunk kellemes, sárgás fényű fényforrásokat is, amelyek tökéletes környezetet teremtenek számunkra a kertben töltött estéken.

Ha kültéri lámpát szeretnénk vásárolni, nem szabad megfeledkeznünk a szilárd testekkel és a vízzel szembeni védelemről. A por és az apró szilárd szennyeződések mellett a nedvesség is komoly veszélyt jelentene a lámpánkra megfelelő védelem nélkül. Szerencsére az IP-besorolásnak köszönhetően mi magunk is könnyedén ellenőrizhetjük, a kiszemelt kültéri falilámpa milyen védelmi szinttel, illetve milyen besorolással rendelkezik. Az IP-jelzés mögötti számjegyek a védelem szintjét jelölik; az első számjegy a szilárd testekkel szembeni ellenálló képességre utal, a második pedig a vízzel szembeni védekezésről ad tanúbizonyságot. Minél magasabbak ezek a számok, annál nagyobb a védelem szintje. Kültéri falilámpák esetében legalább IP44-es besorolásra van szükség. A BAUHAUS szakáruházak és webshop kínálatában megtalálhatjuk azokat a kültéri falilámpákat, amelyek megfelelnek az igényeinknek és elvárásainknak.

Card logos