Áruházaink 2023.10.23. Hétőn ZÁRVA tartanak.

Tekintsd meg kiemelt ajánlatainkat!

Kültéri beépíthető lámpa

Megtekintés Rács Lista

6 tétel(ek)

oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista

6 tétel(ek)

oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista
Növekvő sorrendbe Csökkenő sorrendbe

KÜLTÉRI BEÉPÍTHETŐ LÁMPA

A kültéri világítás kategóriáján belül számos világító eszközt megkülönböztethetünk. Ide tartoznak a kültéri mennyezeti lámpák, függesztékek, fali- mennyezeti lámpák, falilámpák, állólámpák, reflektorok, kültéri armatúrák, mozgásérzékelős és dekorációs lámpák, valamint a kültéri beépíthető lámpák is, amelyekről a továbbiakban szó lesz.

Mint ahogy a lakás különböző helyiségeiben, így az udvarban és a kertben is jelentős szerepe van a világításnak. Az esti beszélgetések, partik, vagy akár az éjszakába nyúló udvari tevékenységek elengedhetetlen eszköze a kültéri lámpa. Ezek a beépíthető eszközök a meghitt hangulatról is gondoskodnak, de emellett élhetőbbé, biztonságosabbá teszik környezetünket, udvarunkat.

A ház udvarának bármilyen mértékű megvilágítása biztonsági szempontból is előnyös. A nem kívánatos látogatók nehezebben szánják rá magukat a behatolásra, ha az udvar különböző szegletében – akár csak hangulatvilágítás céljából is – kültéri lámpa van elhelyezve.

A kültéri beépíthető lámpák között egyik legismertebb és legtöbbet alkalmazott a talajba süllyeszthető spotlámpa. E kültéri világítóeszköz edzett üvegből és alumíniumból készül, ennélfogva lépésálló. Nagyon jó választás lehet a kert bármely részébe, emellett garázs elé, illetve bármilyen bejárati rész megvilágításához és dekorálásához is használható.

A LED-technológiával gyártott termékek mindegyike gazdaságosan üzemeltethető, alacsony fogyasztású és hosszú élettartamú. Ezek a kültéri, falba vagy talajba beépíthető LED-fényforrások mindegyike könnyen felszerelhető, anyaguk általában alumínium és inox.

Maga a lámpa alakja és formája alak és tervezés tekintetében egyszerűnek mondható, nyugalmi állapotban, kikapcsolva alig látható, elsüllyed a talajban vagy beolvad a falba. Amikor bekapcsoljuk, üzembe helyezzük őket, akkor sem alakjuk, hanem a kibocsátott fényforrás révén válnak igazán láthatóvá. A szegélyük színe fehér, fekete vagy szürke árnyalatú.

A talajba építhető kültéri lámpák jellemzően kör alakúak, míg a fali kültéri lámpák többnyire téglalap vagy négyzet alakúak. A fényszórás minőségét alapvetően a forma nem befolyásolja.

A kompakt fénycsövek elhelyezése és rögzítése legtöbbször csavarokkal történik. Jellemzően könnyen beépíthetők, így senkinek nem okoz nehézséget rögzítésük sem.

Mielőtt megtörténik a termék kiválasztása és megvásárlása, informálódjunk az adott áruról a termékleírás segítségével. Minden esetben feltüntetik a gyártók a termék teljesítményét, formáját, a fény színhőmérsékletét, a foglalat típusát és nagyságát, a lámpatest színét és anyagát, méretét, ami rendkívül fontos az elhelyezés szempontjából, emellett a súlyát, a csatlakoztatáshoz szükséges hálózati feszültséget, várható élettartamát órában kifejezve, a lámpatest stílusát és lehetséges felhasználási területeit.

A LED-technológia használata esetén elmondhatjuk ezekről a világítótestekről, hogy erős fényt bocsátanak ki, mégis hosszú élettartamúak, időtállók.

Vannak állítható fejjel ellátott, talajba süllyeszthető lámpák is, ezek segítségével mi magunk választhatjuk meg a fényforrás irányát. Ugyanazon a ponton elhelyezett lámpatest világíthat a hátsó kert felé, ha úgy mutatkozik rá szükség, de tetszőlegesen megfordíthatjuk a bejárat felé is.

Különböző termékek között keresgélve, minőség és típus függvényében eltérő árfekvésű lámpákra bukkanhatunk. Ezekből a világítótestekből nem egy darabot fogunk beszerezni, éppen ezért érdemes vásárlás előtt alaposan szétnézni, ár-összehasonlítást végezni. Energiatakarékos, olcsón üzemeltethető termékekről lévén szó, a nagyobb kiadást csupán a lámpák megvásárlása jelenti, üzemeltetése egészen kedvező, szinte észre sem vesszük a havi költségvetésből.

Sokszor felmerül a kérdés, mikor és meddig üzemeltethetjük e világító testeket. Mivel nagyon alacsony energiaigényűek és hosszú élettartamúak, természetesen a lámpatestben lévő lámpák egyszerűen kiégés után cserélhetők, így akár egész éjszaka, az év minden időszakában működtethetők, az üzemeltetés költsége szinte elenyésző. Már egyes megvásárolt termékekhez jótállási jegyet is kaphatunk, a gyártó teljes garanciát vállal.

A termék kiválasztása és megvásárlása után következik annak beszerelése. Ezt a tevékenységet egyedül is elvégezhetjük, ha azonban nem vagyunk biztosak a dolgunkban, akkor keressünk meg egy szakembert. Gondosan el kell olvasni a beépítési útmutatót, és elvégezni a beszerelési munkálatokat! A BAUHAUS szakáruházak és webshop kínálatában megtalálhatjuk az igényeinknek leginkább megfelelő, kültéri beépíthető lámpát, ami segítségével szebbé és hangulatosabbá varázsolhatjuk a kertünket és az udvarunkat.