Áruházaink 2023.10.23. Hétőn ZÁRVA tartanak.

Tekintsd meg kiemelt ajánlatainkat!

Kültéri állólámpa

Megtekintés Rács Lista

1-9/31 termék

Oldal
oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista

1-9/31 termék

Oldal
oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista
Növekvő sorrendbe Csökkenő sorrendbe

KÜLTÉRI ÁLLÓLÁMPA

Szeretjük olyan lakberendezési tárgyakkal, kiegészítőkkel és világítástechnikai eszközökkel körül venni magunkat, amelyek szebbé és otthonosabbá varázsolják az otthonunkat. Nem kivétel ez alól a kültéri állólámpa sem, amelynek köszönhetően még kellemesebbé tehetjük a kertünket és a teraszunkat. Jobban esik az ücsörgés és a társaságban töltött idő, ha egy kellemes fényű lámpa gondoskodik a világításról.

Az állólámpákkal kapcsolatban általánosságban elmondhatók, hogy nagyszerűen szolgálják a dekorációs célokat, ráadásul igény szerint elhelyezhetők, így a saját igényeink szerint alakíthatjuk a fényeket. Ez elmondható beltéri és kültéri használat esetén is. Nagyszerű szolgálatot tesznek azokon az udvarokban és teraszokon is, ahol fali és mennyezeti lámpák elhelyezésére egyszerűen nincs lehetőség. Sőt, léteznek mozgatható kültéri állólámpák, amelyek esetében még egyszerűbb dolgunk van, csupán a megfelelő áramellátásról kell gondoskodnunk. Sőt, akár több ilyen lámpát is elhelyezhetünk az udvarunkban; egy egész sor klasszikus stílusú állólámpa a XIX. századi utcaképet képes idézni, csodálatos hangulatot teremtve számunkra.

Tartsuk szem előtt, hogy a kültéri állólámpák szerepe kettős. Az estéken természetesen azt várjuk el tőlük, hogy megfelelő világítást biztosítsanak, kellemes fényárnyba bújtassák az udvarunkat és a kertünket, azonban arról sem szabad megfeledkeznünk, hogy ezek a lámpák fényes nappal is az udvar díszét jelentik. Válasszuk tehát az ízlésünknek leginkább megfelelő darabokat; a széles kínálatban egyaránt megtalálhatjuk a korszerű vonalvezetéssel rendelkező darabokat és a klasszikusabb stílusú, kültéri állólámpákat is.

A gyártók nagy figyelmet fordítanak arra, hogy a kültéri állólámpák igény esetén képesek legyenek kellő fényerősséget biztosítani, amelyet akár biztonsági világításként is hasznosíthatunk. Így két legyet ütünk egy csapásra, hiszen rendkívül hangulatossá varázsoljuk az udvarunkat, amellett kellő módon megvilágítjuk, amivel elriaszthatjuk az illetéktelen behatolókat. Tulajdonképpen csak a képzeletünkön és a kreativitásunkon múlik, hogy mit kezdünk ezekkel a lámpákkal; használhatjuk őket a járdák megvilágítására, kellemes társalgót alakíthatunk ki a teraszon nekik köszönhetően, vagy akár a kert egy-egy részét világíthatjuk meg a segítségükkel, ami elsősorban a biztonságunkat szolgálja. Ha különböző fényforrásokat alkalmazunk, változatos funkciókkal is elláthatjuk őket; így könnyedén kialakíthatunk olyan változtatható megoldást, ami gyakorlatiasnak és hangulatosnak is nevezhető.

Természetesen nem mehetünk el az energiatakarékosság kérdése mellett. Mivel ezeket a lámpákat gyakran akkor is bekapcsolt állapotban tartjuk, amikor nem tartózkodunk a kertben vagy a teraszon, így kiemelt jelentőséggel bírnak az energiatakarékos fényforrások. Érdemes előnyben részesíteni azokat a fényforrásokat, amelyek rendkívüli energiahatékonysággal képesek működni, ugyanakkor kellő fényerőt képesek biztosítani számunkra. E célt a LED-fényforrások szolgálják legeredményesebben, amelyek számos előnyös tulajdonsággal büszkélkedhetnek.

A LED-fényforrások rendkívüli energiatakarékosságáról mindenképpen érdemes ejteni néhány szót, hiszen akár 90 százalékkal kevesebb villamos áramot emésztenek fel, mint a régi, wolframszálas izzók. Ennek a tulajdonságuknak köszönhetően bátran alkalmazhatjuk őket éjjeli térmegvilágításra is, hiszen az üzemeltetésük nem jár magas költséggel. Emellett meg kell említeni a fényforrások magas várható élettartamát is; a minőségi termékek akár 50 ezer munkaórát is biztosíthatnak, ami lényegesen magasabb minden más elterjedt megoldáshoz képest. Ugyanakkor meg kell jegyezni, hogy a LED-fényforrások fényerőssége hozzávetőlegesen 20-25 ezer munkaóra után csökkenni kezd, ám így is legalább 10 évig használhatjuk őket. A LED-fényforrások mellett szól a széles színhőmérséklet is; ma már könnyedén találhatunk olyan fényforrásokat, amelyek kivételesen kellemes, sárgás meleg fényt képesek biztosítani. Mivel jellemzően kis mérettel rendelkeznek, így azokban a búrákban is könnyedén elférnek, amelyekben egy kompakt fénycső számára nem lenne elegendő hely. Rendkívül biztonságosak, nem okoznak égési sérüléseket, és nagy valószínűséggel nem mennek tönkre abban az esetben sem, ha netalán feldöntjük az állólámpát.

Ismerjük meg a BAUHAUS szakáruházak és webshop kültéri állólámpa kínálatát, és válasszuk az ízlésünknek megfelelő termékeket!