LED-szalag

Megtekintés Rács Lista

1-9/20 termék

Oldal
oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista

1-9/20 termék

Oldal
oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista
Növekvő sorrendbe Csökkenő sorrendbe

A LED-SZALAG, ÉS AMIT ÉRDEMES TUDNI RÓLA

A LED-szalagok egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek, hiszen segítségükkel könnyedén hangulatos éjszakai fényeket és kiegészítő fényforrásokat teremthetünk. Nagyszerűen alkalmasak, hogy kiemeljék a megvilágított teret, ennek köszönhetően a lakberendezésben is fontos szerephez jutnak.

A LED-szalagok számos előnyös tulajdonsággal rendelkeznek, amelyeknek köszönhetően bátran számíthatunk rá, ha szebbé és otthonosabbá szeretnénk varázsolni az otthonunkat. Tökéletes megoldást biztosítanak abban az esetben is, ha nem szeretnénk látható lámpatestet elhelyezni, csupán hangulatos fényhatást szeretnénk létrehozni.

Mindenképpen érdemes tudni, hogy a LED-fényforrások színhelyessége rengeteget javult az utóbbi években; ma már elérhetők a legkellemesebb hatást biztosító, meleg fényű fényforrások is. Miért fontos ez? Mint tudjuk, a különböző színek, illetve a fény színhőmérséklete képes befolyásolni a hangulatunkat és a közérzetünket, sőt, a viselkedésünkre is hatással vannak. A kifejezetten kékes fények sokkal inkább a koncentrációt erősítik, emellett kiváló látási viszonyokat teremtenek, a kellemes, sárgás fények viszont megnyugtatnak bennünket, illetve pihenésre ösztönöznek. Emiatt hangulatvilágításként elsősorban a sárgás árnyalatokat érdemes választani, amelyek egyszerűen kellemesebbé és otthonosabbá teszik a környezetünket.

A LED-szalagok kapcsán, a többi LED-fényforráshoz hasonlóan, elmondható, hogy rendkívül hosszú élettartammal rendelkeznek, aminek köszönhetően akár 10-20 éven keresztül használhatjuk őket. Ugyanakkor meg kell jegyezni, hogy a LED-fényforrások fényereje 20-25 ezer üzemóra után csökkenhet, a hangulatvilágítást biztosító LED-szalagok esetén azonban ez a gyengülés alig érezhető. Ennek a tulajdonságának köszönhetően a LED-szalag nagyszerűen használható beépített konstrukció esetén is, ahol a gyakori „izzócsere” sok fejtörést okozna. A rendkívüli élettartamnak köszönhetően nem kell attól tartanunk, hogy havi rendszerességgel kell nekiveselkednünk a szalag cseréjének.

A LED-szalagokra elsősorban beltéri dekorációs eszközként tekintünk, de természetesen léteznek kültéri változatai, amelyek IP védelemmel vannak ellátva. Utóbbiak természetesen jobban ellenállnak a különböző környezeti hatásoknak és az időjárás viszontagságainak. Ugyanakkor ne feledkezzünk meg arról, hogy megfelelő védelemre nem csupán kültéri alkalmazás esetén lehet szükség! Amennyiben nedves környezetben, például a fürdőszobában szeretnénk elhelyezni, mindenképpen olyan terméket kell választanunk, ami megfelelő fokozatú nedvességgel szembeni ellenállással rendelkezik. Abban az esetben is fontos a megfelelő IP védelem, ha a felületet nedves tisztításnak kell kitennünk.

Talán nem túlzás azt állítani, hogy a LED-szalagokat gyakorlatilag bárhol elhelyezhetjük, a lehetőségeinknek csak a kreativitásunk szabhat határt. Mára rendkívül elterjedtté váltak a gipszkarton falak, illetve az álmennyezetek. Ezek tökéletes lehetőséget biztosítanak arra is, hogy rejtett fényforrásokat helyezzünk el az otthonunkban, legyen szó akár beépített spotlámpákról vagy LED-szalagról. Az ilyen típusú megoldások rendkívül hangulatossá varázsolják a teret, hiszen a rejtett fényforrások csupán a felületek megvilágítását biztosítják. A LED-szalagok nagyszerű szolgálatot tesznek a rendkívül népszerűnek és divatosnak számító minimalista stílus elemeinek kialakítása során is. A LED-szalagok által biztosított világítás nagyszerűen mutat a falfelületeken, a mennyezeten, de akár a bútorokon és a fémes felületeken is.

Fontos megemlíteni, hogy a LED-szalagok fontos gyakorlati megoldásokat is biztosíthatnak számunkra. Gondoljunk a lépcsőkre és a fellépőkre, amelyek hangulatos megvilágítása nemcsak szebbé és hangulatosabbá, hanem biztonságosabbá is teszi az otthonunkat. A LED-szalagot akár irányfényként is alkalmazhatjuk, csupán a fény színét vagy a színhőmérsékletét kell úgy megválasztanunk, hogy az az otthonunk szépségét szolgálja. A bútorokba szerelt LED-szalagok akár önálló hangulatvilágításként is funkcionálhatnak. Fontos megjegyezni, hogy a LED-technológia a világítás során nem termel hőenergiát, ennek köszönhetően kiválóan alkalmazhatók hőérzékeny felületek esetén is. A BAUHAUS szakáruházak és webshop kínálatában megtalálhatjuk azokat a LED-szalagokat, amelyekkel szebbé, igényesebbé és hangulatosabbá varázsolhatjuk az otthonunkat!