Polclap

Megtekintés Rács Lista

1-9/240 termék

oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista

1-9/240 termék

oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista
Növekvő sorrendbe Csökkenő sorrendbe

POLCLAPOK, A TETSZŐLEGES POLCOK KIALAKÍTÁSÁNAK GARANCIÁI

Amikor elhatározzuk, hogy hatékonyan és észszerűen kihasználjuk a teret a lakásban, vagy akár a lakáson kívüli tereket, például a garázsban, akkor ennek a folyamatnak része kell, hogy legyen a polcok beszerelése, elhelyezése is.

Számos olyan holmi halmozódik fel az évek során, amelyekre igazából már nincs is szükségünk, mégis nehezen tudunk megválni tőlük. Ilyenkor nem az eldobás, szelektálás mellett döntünk, ami, valljuk be, okosabb megoldás lenne, inkább bővítjük lakásunk lakterének kapacitását. Ha már a raktér bővítése mellett döntöttünk, akkor, természetesen, polcokat is vásárolnunk kell. Tehát, ha azt a döntést hoztuk, hogy polcokkal látjuk el házunk, lakásunk helyiségeit, akkor nagy valószínűséggel szükségünk lesz polclapokra. Nézzük a kínálatot!

Mit kell mindenképpen tudnunk, mielőtt polclapok között kezdünk válogatni? El kell döntenünk, körülbelül mennyi pénzt vagyunk hajlandók polcra, azon belül polclapokra áldozni. Ez egy viszonylag komoly beruházás, ugyanis bármilyen polc mellett döntünk, nagy esély van rá, hogy hosszú távra fogunk vásárolni. Polcainkat nem cseréljük le minden évben, de ötévente sem. Ami a polclapok közötti árkülönbségeket illeti, természetesen, különbség van aközött, hogy mekkora méretűek, milyen anyagból készülnek és mennyire igényes kidolgozásúak.

Mennyi időt és energiát szeretne polcok elhelyezésére, összeállítására fordítani? Ezt a kérdést is érdemes körbejárni, mielőtt egyik vagy másik polcrendszer mellett tesszük le voksunkat. Ha nem szeretnénk órákon vagy napokon át polcokat csavarozni, akkor valamilyen kész megoldás után kell néznünk.

Amikor a polclapok között nézelődünk, nem árt a terhelhetőséget is szem előtt tartani, így amikor elkészül polcrendszerünk, nem kell a teherbírás miatt aggódnunk. Mit tehetek rá? Mi az, amit már biztosan nem helyezhetek rá?

A polcok mérete attól függ, hogy mit teszünk rájuk, más esetben pedig különleges kialakításuk miatt dekoratív berendezési tárgyként kapnak akár főszerepet egy nagyobb felületen. A polclapokat mindenképpen erős tartókkal, úgynevezett konzolok segítségével kell alátámasztani, így stabillá tenni azokat!

Az is szempont lehet, hogy mennyire sürgős Önnek a polclap, van-e elegendő idő a kiválasztásra, beszerzésre, felszerelésre. Minél több időt szánunk rá, annál nagyobb eséllyel kerül egy tetszetős, praktikus, jól funkcionáló, erős polclapokkal ellátott rendszer otthonunkba.

Fenyőből, akácból, tölgyből, bükkből, nyírfából és bambuszból készülnek leggyakrabban a polclapok, általában csiszolt felületűek, vastagság tekintetében lehetnek eltérések. A kezeletlen felületű polclapokat mi magunk festhetjük, alakíthatjuk ízlésünknek és igényünknek megfelelően.

A fa anyagának köszönhetően színek tekintetében is rendkívül gazdag a kínálat. Az egészen világos színárnyalatoktól kezdve, egészen a szürkén és barnán át a sötét polclapokig: mindenféle színben hozzájuthatunk a kívánt méretű modellekhez.

Azáltal, hogy fából készült elemeket helyezünk el a lakterünkbe, természetes, kellemes otthont teremtünk, barátságossá, szebbé válhatnak falaink. A polclapok csomókat is tartalmaznak, ezektől nem kell megijedni, azonban minden egyes darab külön-külön fóliázott, így vásárláskor megválogathatjuk a nekünk leginkább megfelelő terméket.

A minőségi polclapok elbírják a rájuk helyezett tárgyakat, terhelés alatt sem hajolnak meg, nem csak könnyű eszközöket helyezhetünk el rajtuk. Természetesen: ez nem csupán a polclapoktól, hanem a tartóelemek erősségétől is függ. Vitrinbe vagy zárt szekrénybe is nagyszerűen elhelyezhetők ezek a polclapok igénytől függően, akár több polcot egymás mellé is illeszthetünk.

Amikor a helyet mérjük, ahová majd a polclapokat szeretnénk elhelyezni, soha semmiképp ne elégedjünk meg a hozzávetőleges értékekkel, mindig pontos értékeket jegyezzünk fel, mert később, lehet, épp ezen az egy-két centiméteren múlik majd, hogy a megvásárolt polclapot el tudjuk-e helyezni a falra. Ha a dekorálás is a célunk, semmiképpen ne válasszunk széles polclapokat, mert ezek durva, raktárszerű jelleget kölcsönöznek a helyiségnek!

A polclapok elhelyezése előtt olvassuk el a szerelési útmutatót! Legyünk precízek és körültekintők! Ha elakadnánk, vagy nem érezzük magunkat eléggé felkészültnek a feladathoz, akkor bízzuk az összeszerelést mesterre, szakemberre!

Válogassunk kedvünkre, igényünknek, ízlésünknek megfelelő polclapokat! Ezek segítségével lakásunkat hosszú távon rendezetté, barátságossá és lakhatóvá varázsolhatjuk! Egy-egy jól megválasztott, természetes anyagból készült polc hosszú távú, tartós rendezettséget biztosít otthonunkban.