Kesztyű

Megtekintés Rács Lista

1-9/63 termék

oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista

1-9/63 termék

oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista
Növekvő sorrendbe Csökkenő sorrendbe

KESZTYŰ

Már a körültekintő szépségipar is a legfontosabb helyre teszi a bőr- és a kézvédelmet, teljesen érthető tehát, miért fontos beszereznünk egy munkavédelmi kesztyűt. Számos tevékenység közben tényleg az egészségünk megőrzése a tét, legyen szó veszélyes vegyszerről vagy szélsőséges időjárásról. Azonban a lakás felújításánál vagy kertészkedés közben is sokkal magabiztosabban és hatékonyan tarthatjuk kézben az eszközöket, a csúszásmentesített, többszörösen megerősített anyagból varrt kesztyűkkel elégedetten végezhetjük a munkánkat. Válasszuk ki a bőr-, műbőr vagy a mártott anyagú darabok közül a tevékenységünkhöz passzolót! Ha pedig egy "okosabb" kesztyűre van szükségünk, keressünk univerzális darabot, amelyet számos helyzetben profin használhatunk kézvédelemre!

Van-e különbség kesztyű és kesztyű között? Gondoljunk át néhány fontos szempontot még vásárlás előtt, hiszen az egyik leggyakrabban használt munkaeszközünkről van szó!

ÍGY VÁLASSZUNK MUNKAVÉDELMI KESZTYŰT

A munkavédelmi kesztyűben épp az a fantasztikus, hogy akkor is óvja a teljes kézfejünket, amikor nem is gondolunk rá. Mindegy, hogy a szokásos évi fametszésre készülünk, vagy csak felpattintjuk a gépkocsi motorháztetőjét egy szempillantásnyi ellenőrzésre, a kezünk épp akkor kerülhet a legnagyobb veszélybe, amikor minden koncentrációnkat a tevékenységre fordítjuk. De egy kés is bármikor megcsúszhat, vagy a kertészkedő kézfejünk egy rózsabokorba akadhat.

A munkavédelmi kesztyű nemcsak a váratlan helyzetekben profi megoldás, a szélsőséges időjárástól, a kellemetlen hidegtől vagy a tomboló széltől sem kell félnünk. Mégis melyik darab lesz az optimális? Legkönnyebben úgy dönthetjük el, ha átgondoljuk, milyen munkafolyamatokban van szükségünk a védelemre. Egy bőrkesztyű valószínűleg kellemetlen érzést nyújt, ha apró alkatrészeket illesztünk össze, pedig ennek az anyagnak a tartóssága, kopásállósága, mondhatjuk, hogy évszázadok óta verhetetlen.

Autószerelésnél, finom, apró szerkezetek szerelésénél leginkább a mártott vagy sima kesztyű lehet a jó megoldás. A vékony anyag kényelmes és könnyed mozgást tesz lehetővé, így sokkal precízebben és biztonságosabban dolgozhatunk. Mindeközben, ha mégis megcsúszna a kezünk, a vágásoktól és szúrásoktól a kézfejünk vonalához pontosan illeszkedő kesztyű megóv bennünket.

Amikor veszélyes vegyszerhez kell nyúlnunk, mindenképp erre a szituációra kifejlesztett kesztyűt használjunk! Akár egy felújító festés is kellemetlen nyomot hagyhat a bőrünkön, a kockázatos, savalapú vegyületekről nem is beszélve.

A kert rendbetételében egy kényelmes kialakítású munkakesztyű jelenthet nagy segítséget, például bőrből vagy textilből is készülhetnek ezek a darabok. Ha felújításra készülünk, a bútorok mozgatásához is textil alapút használjunk, az anyag kialakítása segít a tárgyak biztos markolatában!

FONTOS-E A KESZTYŰ ANYAGA? BŐR VS. MŰBŐR

Egy hentes vagy egy favágó viszonylag szűk választással rendelkezik, a munkakörükben előírt lánckesztyű, láncfűrészes kesztyű rendkívül speciális. A kőműves, autószerelő már sokkal nagyobb választási teret kap. Ha hétköznapi tevékenységekhez, például kertészkedéshez, cipeléshez, felújításhoz keresünk munkakesztyűt, válasszunk olyan anyagot, amely jól véd bennünket az adott helyzetben! Változó, hogy melyik típus mikor előnyös. Vizes környezetben dolgozunk vele? Használjunk gumikesztyűt, de egy mártott is ugyanolyan jól helyt áll. Ugyanezeket a vegyszeres, savas környezetben is alkalmazhatjuk. A műszálas, pamut kesztyűk száraz környezetben nyújtanak körültekintő megoldást. A kezünk épsége minden időszakban és szituációban fontos, mielőtt hozzákezdünk a tevékenységekhez, szerezzük be a megfelelő típusú munkakesztyűt!

EZEK A HASZNOS KIEGÉSZÍTŐK

Amikor munkakesztyűt választunk, elsősorban az anyaga szembetűnő. Azonban néhány apró, mégis fontos tulajdonságról se feledkezzünk meg! Bizonyos kiegészítők és tulajdonságok rendkívül nagy előnyökkel járnak. Több munkakesztyű típus készül kifejezetten a kézformánkhoz igazítva. Amikor azonban ezt az anyaga nem teszi lehetővé, fontos, hogy egy jól funkcionáló tépőzárral egészítsék ki. Akkor lesz optimális a munkaeszköz, ha stabilan tudunk markolni használat közben. A tépőzáron túl csúszásgátló feltétetek segíthetik a tapadást, amely a bútorcipelést, kerti munkálatokat vagy a házfelújítást teszi biztonságossá és kényelmessé. Ezek a hozzáadott elemek látványosak, így könnyen megtaláljuk a kínálatban, ha új munkakesztyűre van szükségünk. Kevésbé szembetűnő, ám legalább annyira lényeges az eszköz tartóssága. Egy erősen megvarrott, a kopó részeken erősítésekkel rétegzett kesztyűt tovább használhatunk. Ár-érték kérdésében ez lehet az egyik döntő szempontunk. Merjünk tervezni hosszútávra egy megbízható, profi kivitelezésű. teljes körű védelmet nyújtó darabbal.

Az univerzális, sokoldalú munkakesztyű mellett speciális darabokat is találunk a kínálatban már többféle színben is.