Áruházaink 2023.10.23. Hétőn ZÁRVA tartanak.

Tekintsd meg kiemelt ajánlatainkat!

Fali szerszámtároló rendszer

Megtekintés Rács Lista

1-9/73 termék

oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista

1-9/73 termék

oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista
Növekvő sorrendbe Csökkenő sorrendbe

FALI SZERSZÁMTÁROLÓ RENDSZER

Aki már valaha tűvé tette egy csavarhúzóért vagy villáskulcsért a teljes műhelyét, tudja milyen bosszantó és hosszadalmas ez a művelet. A fali szerszámtároló rendszerekkel többé nem kell aggódnunk, hiszen az eszközök pontosan a helyükön lesznek. Valóban gyorsabban és hatékonyabban dolgozhatunk, ha minden eszközünk a szemünk előtt van, és nem kell hosszú perceket kutakodással töltenünk. Nem is beszélve arról, hogy a fali megoldással rengeteg helyet takaríthatunk meg a műhelyben.

A fali szerszámtárolókat a saját elképzelésünk szerint alakíthatjuk ki. Az akasztókkal, kampókkal, hengerekkel és egyéb szerszámtartókkal most tényleg minden fontos eszköz szemmagasságba kerül. Mérjük fel saját eszköztárunk, és szerezzük be a szükséges kiegészítőket a szerszámtartó falhoz!

Hogyan illeszthetünk helytakarékosan, ám mégis átláthatóan egy teljes kulcskészletet a falra? Milyen kiegészítőkkel tehetjük rendszerezetté és hasznossá a műhelyünk eszköztartóját? Széles a kínálat, válasszunk igényünk szerint.

TÉNYLEG MINDEN RÁFÉR: A SZERSZÁMTARTÓ FAL

A szerszámtartó falak szerepe nagyon fontos, ezért is lényeges, hogy tartós, időtálló anyagból alakítsák ki őket. A folyamatos használat mellett a tárolt eszközök súlyát is el kell bírnia. Előre mi magunk sem tudnánk meghatározni, mennyi villáskulcsot, csavarhúzót, vagy akár nagyobb munkaeszközt tartunk majd rajta, ezért egy átlagosabb darabnak is remek anyagminőséggel kell rendelkeznie. Ezt feltétlenül ellenőrizzük vásárlás előtt.

A szerszámtartó fal működési elve roppant egyszerű, ám épp ennek köszönhetjük, hogy rendkívül sokféleképpen alakíthatjuk. Például egy acél szerszámtartó fal úgy biztosítja a helytakarékos tárolást, hogy a felületén meghatározott távolságra lyukak találhatóak. Ezekbe a lyukakba illeszkednek a kampók és egyéb tartóegységek. Általában három centiméteres vízszintes, és egy centiméteres függőleges lyuktávolsággal számolhatunk. A szerszámtartó fal készletben rendelhető meg, a felület mellé tartóelemek is tartoznak. Leggyakrabban akasztó horgokat találunk a csomagolásban. Azonban ez a készlet igény szerint tovább bővíthető. Ha egy teljes villáskulcskészletet helyeznénk a falra, arra a speciális villáskulcstartó kiegészítés a megoldás.

A kiegészítők anyaga változó: tartós műanyag mellett fémkialakításúakat is rendelhetünk. Az ollókat, kulcsokat, csavarhúzókat, nyeles szerszámokat egyenként, rendszerezve tárolhatjuk, így maradhat a teljes műhelyünk az ellenőrzésünk alatt. Ilyenkor azt is láthatjuk, ha egy-egy eszköz tényleg nincs a helyén, lehet, hogy épp kölcsön adtuk. Egy ügyes szerszámtartó fal számon tartja az összes eszközünket!

OLLÓHOZ, FŰRÉSZLAPHOZ, KÉSHEZ

A szerszámtároló rendszerek alaptartozékaival, általában, tizenkét darab akasztót jelent, elkezdhetjük a szerszámaink rendszerezését. Valószínűleg ennél sokkal több eszközünk van, akkor is, ha csupán időszakonként vetjük bele magunkat a műhelyi munkákba. Egészítsük ki a tárolót további akasztókkal, kampókkal! Figyeljünk arra, hogy a szerszámfallal kompatibilis darabokat válasszunk. Akár már a fal beszerzésénél érdemes böngészni a kiegészítések választékát, ugyanis akkor lesz a leghasznosabb, ha minél jobban meg tudjuk pakolni.

Milyen a jó kampó? Sokféle lehet, de fontos, hogy biztonságosan zárjon a végen. A felfelé görbülő típusok meggátolják az eszközök lecsúszását, ami akár balesetmegelőző is lehet. Az ollók, fűrészlapok, kések elhelyezése fokozott figyelmet igényel! A villás- és dugókulcsokhoz az egyenkénti rögzítés helyett egy műanyag tartót is rendelhetünk, amely egyszerre nyolc darabot tárol helytakarékosan.

CSAVARHÚZÓKHOZ, FÚRÓFEJEKHEZ, KÉSEKHEZ

Eddig csupán a felakasztható szerszámokról beszéltünk, hogyan tároljuk például a csavarhúzókat, vésőket, bitfejeket vagy a csavarokat, szögeket? Erre is remek, helytakarékos rendszerezők vannak. Ilyen egy tároló dobozokkal kialakított rendszer. Akár negyvennyolc kisebb dobozkát rögzíthetünk a szerszámfalra, hogy kisebb eszközöket, szögeket tartsunk bennük. A henger formák pedig a hosszabb szerszámokhoz praktikusak, de akár ollókat is beletehetünk. Létezik még egy roppant hasznos forma, mégpedig a lyukakkal ellátott szerszámtartó. Ahogyan az acélfalon, így itt is meghatározott távolságra találhatók a mélyedések. Ezek segítenek abban, hogy, a hengerrel ellentétben, ne ömlesztve kerüljenek bele az eszközök, hanem elválasztva, átláthatóan. Döntés előtt nézzük meg a lyukak méretét, hogy biztosan megfeleljen az oda szánt szerszámoknak!

A legtöbb kiegészítő fekete színben érhető el, de egyes tárolók piros, ezüst- és szürke színben is választhatók. Nekünk milyenre van szükségünk a műhelyünkben? A BAUHAUS szakáruházak és webshop kínálatában megtaláljuk a nekünk megfelelőket!