1. CENTAURE CLASSIK - alumínium állvány 5m
  83 490 Ft 
  Részletek
 2. CENTAURE HELIO A - alumínium állvány 3m
  74 990 Ft 
  Részletek
 3. CENTAURE HELIO C - alumínium állványbővítő modul 7m
  73 490 Ft 
  Részletek
 4. CENTAURE HELIO B - alumínium állványbővitő modul 5m
  81 490 Ft 
  Részletek
 5. CENTAURE - fékezhető kerék HELIO állványhoz
  9 290 Ft 
  Részletek
 6. CENTAURE TOOLS' UP - szerszámtartó állványhoz
  19 999 Ft 
  Részletek
 7. HAILO TP1 - munkaplatform
  37 990 Ft 
  Részletek
 8. KRAUSE CLIMTEC - állványkerék (4 darab)
  44 990 Ft 
  Részletek
 9. CENTAURE - munkaállvány létrafunkcióval (3m, alumínium)
  29 990 Ft 
  Részletek
 10. KRAUSE CORDA - munkaállvány (7m, alumínium, mobil)
  249 990 Ft 
  Részletek
 11. KRAUSE CLIMTEC - támaszték munkaállványhoz
  29 990 Ft 
  Részletek
 12. KRAUSE CLIMTEC - munkaállvány (7m, alumínium)
  319 990 Ft 
  Részletek
 13. CENTAURE - ellensúly HELIO állványhoz (20kg)
  28 590 Ft 
  Részletek
 14. CENTAURE - ellensúly HELIO állványhoz (10kg)
  16 190 Ft 
  Részletek
 15. KRAUSE CLIMTEC - ballasztsúly (10kg)
  10 990 Ft 
  Részletek
 16. CENTAURE MULTI+ - munkaállvány multifunkcióval (3,9m, alumínium)
  79 990 Ft 
  Részletek
 17. CENTAURE PLUS - kitámasztócsomag Centaure Classik állványhoz
  31 490 Ft 
  Részletek
 18. KRAUSE CLIMTEC - munkaállvány (3m, alumínium, bővíthető)
  134 990 Ft 
  Részletek
 19. KRAUSE CLIMTEC - állítható állványkerék (4 darab)
  99 990 Ft 
  Részletek
 20. KRAUSE CLIMTEC - állványbővítő modul 5m
  129 990 Ft 
  Részletek
 21. KRAUSE CLIMTEC - állványbővítő modul 7m
  149 990 Ft 
  Részletek
 22. KRAUSE CORDA - munkaállvány (3m, alumínium, mobil)
  54 990 Ft 
  Részletek
 23. KRAUSE CORDA - munkaállvány (2,8m, összecsukható)
  62 990 Ft 
  Részletek
 24. KRAUSE CORDA - munkaállvány létrafunkcióval (4,85m, alumínium, mobil)
  169 990 Ft 
  Részletek
Emelkedő irány beállítása

Munkaállvány az eredményes munkavégzés érdekében

A munkaállvány az építkezések elhagyhatatlan munkaeszköze, amely lehetővé teszi akár nagy szintkülönbségek áthidalását is. Ritkábban esik szó arról, hogy a „házkörüli” munkák elvégzése érdekében gyakran van szükségünk úgynevezett létraállványokra, amelyek nagyszerű szolgálatot tesznek a mennyezeti festések, az ereszcsatorna felújítása során, de, természetesen, kisebb házak építésénél is jól használhatók. A BAUHAUS szakáruházak és webshop kínálatában elsősorban létraállványokat, guruló állványokat, illetve kisebb, multifunkciós állványokat találunk.

Persze felvetődik a kérdés, hogy milyen munkaállványt vásároljunk, melyik típus jelenti a legszerencsésebb választást számunkra, illetve milyen tulajdonságokat érdemes figyelembe venni. Mindenképpen fordítsunk figyelmet a munkaállvány teherbírására, azt soha ne lépjük túl! Természetesen a munkamagasság is fontos, hiszen ez határozza meg, mekkora magasságban dolgozhatunk az állványnak köszönhetően. Ritkábban említjük a munkaállvány szélességét, de az is igencsak fontos lehet a kényelmes munkavégzés biztosítása érdekében. A korszerű munkaállványok, rendszerint, szerszám nélkül egyszerűen felépíthetők, így gyors munkát végezhetünk. Az ilyen szerkezetek, rendszerint, alumíniumból készülnek, így könnyűek, a mozgatásuk sem okozhat különösebb nehézséget.

Előkészületek a munkához

Természetesen nem szabad megfeledkezni arról, hogy a biztonságos állványhasználat érdekében előkészítő munkálatokra van szükség. Mivel a munkaállványokat gyakran szétszereljük, illetve újra felállítjuk, ezért használat során sérülhetnek. Emiatt már az összeszerelést megelőzően meg kell vizsgálnunk, hogy minden elem sérülésmentes-e, illetve rendelkezésre áll-e minden szükséges elem és tartozék. Kiemelt figyelmet kell fordítani arra, hogy az elemek között megtalálható a védőkorlát. Nagyon fontos kihangsúlyozni, hogy sérült, törött vagy deformált elemet nem építünk be. Amennyiben valamely elem sérült, gondoskodnunk kell a javításáról vagy a cseréjéről.

Arra is figyelmet kell fordítanunk, hogy milyen területen állítjuk fel a munkaállványt. A legjobb minőségű, újszerű állvány sem használható biztonságosak, ha egy homokbuckára építjük! Amennyiben az elhelyezésre szánt területe nem szilárd, esetleg felázott, abban az esetben a legtöbb állvány nem használható biztonságosan.

Gondoskodnunk kell megfelelő védőfelszerelésekről is. A védősisak használata, természetesen, kötelező minden építési területen, de emellett csúszásbiztos bakancs és átszúrás elleni védelemmel rendelkező ruházat is jó szolgálatot tehet – a munkavégzéstől függően. Magasban végzett munka esetén mindenképpen fordítsunk védelmet a magasból való leesés elleni védekezésre! Mindezek mellett arról is gondoskodnunk kell, hogy az állványról esetleges lezuhanó szerszámok és munkadarabok ne veszélyeztessék az óvatlan nézelődőket, ezért helyezzünk ki figyelmeztető-táblákat, illetve kerítsük el a munkaterületet szalaggal! Egyes változatok merevítő rudakkal is rendelkeznek, így ezek még stabilabban rögzíthetők; imbolygás nélkül dolgozhatunk.

Amit a felállítással kapcsolatban tudni kell

A megfelelő stabilitás biztosítása csakis megfelelő állékonyságú talaj esetén lehetséges. Ez a legfontosabb szempont, amit a munkaállvány biztonságos használatával kapcsolatban tudnunk kell. Amennyiben a talaj állékonysága nem megfelelő, vagyis a talaj nem kellően szilárd és egyenletes, abban az esetben alépítményre vagy súlyelosztó alátétekre lehet szükség. Amennyiben a talaj nem sík, hanem lejtős, esetleg dimbes-dombos, abban az esetben kiegyenlítő keretet kell alkalmaznunk. Amennyiben a felállított munkaállvány a faltól 30 centiméternél nagyobb távolságra helyezkedik el, abban az esetben a fal felőli oldalon is szükséges védőkorlátot alkalmazni.

Érdemes alaposabban megismerni a munkaállványokat, amelyek használatával kényelmes és biztonságos munkát végezhetünk akár nagy magasságokban is. Nem szabad megfeledkezni azonban, hogy „otthoni” felhasználás esetén is kiemelt figyelmet kell fordítanunk a munkavédelemre és a biztonságos használatra. Ezek betartása esetén a BAUHAUS szakáruházak és webshop kínálatában megvásárolható munkaállványok teljesen biztonságosak.

Card logos