Áruházaink 2023.10.23. Hétőn ZÁRVA tartanak.

Tekintsd meg kiemelt ajánlatainkat!

Fellépő

Megtekintés Rács Lista

1-9/12 termék

Oldal
oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista

1-9/12 termék

Oldal
oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista
Növekvő sorrendbe Csökkenő sorrendbe

FELLÉPŐ

Ha már bosszankodtunk eleget a legfelső polcra szorult tárgyak miatt, itt az ideje, hogy egy praktikus fellépő kerüljön az otthonunkba! A legújabb típusok már valóban kis helyen is elférnek, teherbírásuknak köszönhetően a család minden tagja biztonsággal használhatja. Az egyik legtartósabb eszközünk lehet a lakásban a fellépő, hiszen az acél- és alumíniumkialakítások hosszú időre jelentenek megoldást!

Milyen típusú fellépő a leghasznosabb a számunkra, mitől lesz biztonságos ez a típusú létra, és miben verhetetlen a roll-stop felszerelésű fellépő?

LEGYEN-E ÖSSZECSUKHATÓ A FELLÉPŐ?

A praktikus konyhában, vagy épp ellenkezőleg, a teljesen haszontalan térben, ahol csupán kényszerűségből pakolgatjuk egymás tetejére a dolgokat, egy fellépő még a legzavarosabb helyzetet is átláthatóvá teszi. Az alapvetően beltéri- és kültéri munkálatokra kialakított létra kisebb kivitelezése kifejezetten arra készült, hogy könnyen megközelíthessük a lakás bármely magasabb pontját. Az egy-, két- vagy többlépcsős fellépők a konyhában kitüntetett szerephez juthatnak, gondoljunk csak a beépített polcrendszerekre, valamint tároló rekeszekre, azonban egy irodaszobában, garázsműhelyben vagy akár tárolóban is megállják a helyüket. A legtöbb esetben a teljes belmagasság elérhetővé válik egy acél- vagy alumíniumfellépővel. Ez a roppant hasznos létra több mint 2 méteres munkamagasságot kínál, így a ritkán használt étkészlettől kezdve a sarokban szőtt pókhálóig semmi sem jelent akadályt. Az eszköz azért is népszerű, mert akár sarokban vagy polc alatt is tárolhatjuk: kifejezetten mindennapi használatra készültek a fellépők, így szinte kivétel nélkül összecsukhatók. Érdemes odafigyelnünk a választásnál egy fontos dologra. Sokkal nagyobb biztonságban érezhetjük magunkat, ha olyan fellépő kerül az otthonunkba, amely összecsukás-gátlóval rendelkezik! Ezt a szempontot mindenképp vegyük figyelembe a végső döntésnél!

JÓ, HA EZEKET TUDJA A FELLÉPŐNK

Stabil és megbízható fellépőre van szükségünk ahhoz, hogy veszély nélkül érjük el a kívánt tárgyakat, vagy, hogy könnyedén és gyorsan takaríthassunk a lakás felsőbb részeiben is. Az egy- és kétlépcsős eszközök mellett már 3 lépcsőset is választhatunk – döntsük el, melyik kialakítás nyújt számunkra nagyobb biztonságot, s válasszuk azt! Egyes darabokat úgy alkottak meg, hogy használat közben kapaszkodhassunk is az eszközben. Ez különösen pókhálózás, takarítás vagy nagyobb koncentrációt igénylő rendszerezés esetében jelent óriási segítséget.

Lényeges a fellépő teherbírása is. Körülbelül 150 kg-os súlyra tervezték meg ezt a létratípust, hogy a család legfiatalabb tagjától a legidősebbig mindenki biztonsággal használhassa. A stabilitás mellett érdemes ellenőriznünk, mennyire csúszásmentes a fellépő. A csúszós létrafokok egyértelműen veszélyesek, hiszen a legtöbb esetben folyamatos mozgást végzünk a fellépőkön. Győződjünk meg arról, hogy a fokok csúszásmentesek, valamint, hogy a lábakat, talpakat is hasonló anyaggal látták el, így bármilyen felületen bátran használhatjuk a stabil és kényelmes, kis létrát.

Amikor már nincs szükségünk rá, csak összecsukjuk, mert akár egy sarokban is kényelmesen elfér. Azt már szinte csak zárójelben említjük meg, milyen könnyű súlyú eszköz a fellépő. Az alumíniumból gyártott akár még a 2 kg-ot sem lépi túl, de egy acélkialakításúval sem terheljük meg magunkat használat közben. Természetesen, ez a könnyedség nem megy a biztonság rovására. Nyugodtan elfelejthetjük a régmúlt idők vaslétráit, ezek a fellépők mindent tudnak, ha gyors mobilizációról, megbízhatóságról és könnyedségről van szó.

BIZTONSÁGOS, MÉGIS MOBIL: A ROLL-STOP RENDSZER

Rendkívül sokféle típusú lehet az otthonunk padlózata – már pedig egy minőségi fellépő minden terepen jól kell, hogy teljesítsen. A csempézett konyhában, a hajópadlós ebédlőben, vagy akár a parkettás nappaliban is. A lakás gyakran használt felületeiről beszélünk, így nem ritka, hogy azok csúszósak, nedvesek vagy akár porosak. Egy stabil szerkezetű, megbízható kis létra mozdulatlanul megállja a helyét a nehezebb terepen is.

Ha roll-stop rendszerrel felszerelt darabot választunk a kínálatból, egyszerre használhatjuk ki a fellépő stabilitását és mobilitását is. A fejlesztés lehetővé teszi, hogy egy szempillantás alatt egyik helyről a másikra helyezzük át az eszközt, mindezt anélkül, hogy felemelnénk. A felszerelt kerekeknek köszönhetően gyorsan mozgathatjuk. A gurulók blokkolásával pedig ugyanolyan biztonsággal léphetünk rá, mint azt az állólétráknál megszoktuk. Amennyiben gyakran használjuk az otthonunk vagy irodánk magasabb felületeit, kifejezetten kényelmes megoldás a roll-stop rendszer. Gondoljuk át az igényeinket, és válasszuk ki a megfelelő darabot a széles kínálatból!