1. KIRSCHEN - vésőszett fadobozban (11db)
  34 490 Ft 
  Részletek
 2. KIRSCHEN - véső szett (4db)
  15 690 Ft 
  Részletek
 3. Linoleum faragó- és véső szett (3db)
  11 490 Ft 
  Részletek
 4. KIRSCHEN - asztalos véső (30mm)
  8 690 Ft 
  Részletek
 5. KIRSCHEN - véső (24mm)
  4 490 Ft 
  Részletek
 6. KIRSCHEN - többcélú kétélű véső
  8 690 Ft 
  Részletek
 7. WISENT - villanyszerelő véső (250x8mm)
  1 790 Ft 
  Részletek
 8. KIRSCHEN - kicsavaróvéső (20mm)
  5 490 Ft 
  Részletek
 9. KIRSCHEN - véső (6mm)
  3 690 Ft 
  Részletek
 10. KIRSCHEN - véső (20mm)
  3 990 Ft 
  Részletek
 11. KIRSCHEN - véső (8mm)
  3 590 Ft 
  Részletek
 12. WISENT - villanyszerelő véső (250x12mm)
  2 990 Ft 
  Részletek
 13. WISENT - kőműves véső (300mm)
  3 790 Ft 
  Részletek
 14. WISENT - univerzális kézvédő fogantyú
  2 290 Ft 
  Részletek
 15. WISENT - kőműves véső (nyolclapú, 300mm)
  3 490 Ft 
  Részletek
 16. KIRSCHEN - ferde élű esztergáló véső (16mm)
  4 490 Ft 
  Részletek
 17. KIRSCHEN - homorú élű véső (20mm)
  4 490 Ft 
  Részletek
 18. KIRSCHEN - véső (26mm)
  4 490 Ft 
  Részletek
 19. KIRSCHEN - kaparóvéső (4mm)
  4 490 Ft 
  Részletek
 20. KIRSCHEN - faragóvéső (homorú élű, 10mm)
  5 490 Ft 
  Részletek
 21. KIRSCHEN - faragóvéső (4mm)
  3 590 Ft 
  Részletek
 22. KIRSCHEN - véső (14mm)
  3 590 Ft 
  Részletek
 23. WISENT - villanyszerelő véső (200x8mm)
  1 490 Ft 
  Részletek
 24. KIRSCHEN - faragóvéső (homorú élű, 6mm)
  5 490 Ft 
  Részletek
 25. KIRSCHEN - faragóvéső (V-alakú, 6mm)
  4 190 Ft 
  Részletek
 26. KIRSCHEN - véső (16mm)
  3 590 Ft 
  Részletek
 27. KIRSCHEN - véső (10mm)
  3 590 Ft 
  Részletek
 28. KIRSCHEN - véső (18mm)
  3 990 Ft 
  Részletek
 29. KIRSCHEN - homorú élű esztergáló véső (12mm)
  4 490 Ft 
  Részletek
 30. KIRSCHEN - homorú élű véső (12mm)
  4 190 Ft 
  Részletek
 31. WISENT - kőműves véső (nyolclapú, 400mm)
  4 590 Ft 
  Részletek
 32. WISENT - laposvéső (50mm)
  2 290 Ft 
  Részletek
 33. KIRSCHEN - faragóvéső (ferde élű, 6mm)
  3 390 Ft 
  Részletek
 34. KIRSCHEN - faragóvéső (5mm)
  4 690 Ft 
  Részletek
 35. KIRSCHEN - homorú élű véső (16mm)
  4 190 Ft 
  Részletek
 36. KIRSCHEN - faragóvéső (ferde élű, 4mm)
  2 790 Ft 
  Részletek
Emelkedő irány beállítása

Véső

A véső rendszerint vasból vagy acélból készülő vágószerszám, amelyet lehet csupán puszta kézzel is, vagy akár más eszközzel, például kalapáccsal együtt használni fa, kő vagy érc megmunkálására vagy faragására. A véső két részből tevődik össze, egy nyélből és egy pengéből.

A BAUHAUS szakáruházak és webshop kínálatában számos elismert szerszámgyártó vésői megtalálhatók. Különféle vésők között válogathatunk annak függvényében, hogy mindenféle vésési munkálathoz meg tudjuk találni a leginkább megfelelő szerszámot.

Az általános vésők mellett vásárolhatunk faragóvésőket, ferde- és homorú-, valamint hegyes élű vésőket, emellett kaparásra, kicsavarásra szolgáló vésőket, de beszerezhetünk lapos, nyolclapú, V-alakú, kereszt alakú vésőt is. Mint látható, a gazdag termékpalettából kedvünkre válogathatunk.

A faragóvésőt a szobrászatban használják elsősorban. Fa faragására alkalmas, emellett hobbi fafaragók is szívesen dolgoznak vele. Ezt a vésőt mindig csak tolni kell a puha fába, éleit úgy alakították ki a tervezők és a gyártók, hogy csupán a kézben lévő erő is elegendő a faragáshoz. Rendkívül éles éleinek köszönhetően egyszerre kis darabokat nagy biztonsággal tudunk kivésni a fából. A fa faragására kialakított vésők élei általában egyenes vagy homorú kialakításúak, mind a homorú, mind az egyenes él nélkülözhetetlen a szobrászati tevékenység során. Itt mondjuk el, hogy a fafaragáshoz nem egyiket, vagy a másikat, hanem mindkettőt javasolt beszerezni.

Vannak úgynevezett asztalosvésők is, amelyek, hasonlóan a szobrászatban használt vésőkhöz, fa megmunkálására alkalmasak. Ezek lehetnek egészen keskeny éllel ellátott modellek is, de akár 3 centiméter szélességű éllel is rendelkezhetnek. Ebből is kiderül, hogy bármilyen munkára rendelkezésünkre áll megfelelő véső, nincs más dolgunk, mint kiválasztani a nekünk megfelelő eszközt.

A homorú alakok kifaragása gyakorlatilag csak a homorú élű vésőkkel lehetséges. A homorúvésők általában széles éllel rendelkeznek. Vannak lyukak kialakítására alkalmas vésők is, ezek felhasználása is igen széleskörű, rendszerint a pengéjük trapéz alakú keresztmetszettel van ellátva. A jobb minőségű, igényesebb lyukvésők nyelét acélgyűrű erősíti.

Ezeket az eszközöket használva szükség van egy fakalapácsra is, ugyanis a vésőt fakalapáccsal ütögetve tudunk vele vésni. Ebben a munkafolyamatban a szár igen nagy terhelésnek van kitéve, ezért fontos, hogy lyukvéső vásárlása esetén is a minőségi termékeket részesítsük előnyben, ellenkező esetben a nyél használhatatlanná válik, elreped, megtörik.

Vannak úgynevezett pántvésők is, ezeket a szerszámokat is a fa megmunkálásánál használják. Az éle különböző kialakítású lehet, a faesztergályos vésők között megemlíthetjük a nagyolókat, simítókat és űrvésőket is. Mindezeket az eszközöket egyrészt ívelt, másrészt pedig ferde felületek kialakítására használják, sőt ezekkel lehet edényeket, tálakat vagy akár dobozokat kialakítani.

A csaplyukvéső erős felépítésű véső, így kibírja az ütéseket, amelyeket kalapáccsal mérnek rá. Ez a véső egyébként csaplyukak kivájására alkalmas.

A leggyakrabban használt vésők egyike a laposvéső. Ezeket rendszerint tisztításra használják, de az erősebb felépítésűek alkalmasak lyukvésésre is. Illesztési munkálatokra használják a mintakészítő vésőket, mint ahogy a sarkaltvésőket is. A kanálvéső vájáskor, üregek készítésekor tesz jó szolgálatot.

Króm-vanádiumból készül a villanyszerelő véső, aminek festett felülete igényessé és könnyen használhatóvá teszi. Rendkívül könnyű, és használata egyszerű. Falakon történő vájatok és rések készítéséhez ideális segédeszköz. Strapabíró, tartós és erős.

Vannak úgynevezett kétélű vésők is, amelyek kétkomponensűek, ezeket megerősített műanyag nyéllel látják el. Nagyon finom és precíz eszköz, különböző faanyagok véséséhez, metszéséhez, vágásához, kaparásához ajánlott.

A vésők használatához kiváló minőségű kézvédőket is be tudunk szerezni a BAUHAUS szakáruházak és webshop kínálatából. Ezek gumiból készített eszközök, védőrétege teljes biztonságot szavatol használójának. Ergonomikus kialakítása révén jól tapad, nem csúszik el.

Akár univerzális eszközökről, akár speciális vésőkről van szó, a termékleírást mindig érdemes alaposan végigolvasni, ugyanis itt tüntetik fel a gyártók, hogy mi mindent kell tudni az adott termékről. Minden esetben pontos leírást kapunk a vésők jellemzőiről, vagyis a gyártók nem árulnak zsákbamacskát. A termékleírásban általánosságban is tájékozódhatunk például a szerszámok nyelének, markolatának kialakításáról, vagy az élek anyagáról.

Válasszunk minőségi vésők közül, mert a gyenge, megbízhatatlan minőségű termék darabjai könnyen eltörhetnek, tönkremehetnek, így bosszúságot okozhatnak használóinak!

Card logos