Áruházaink 2023.10.23. Hétőn ZÁRVA tartanak.

Tekintsd meg kiemelt ajánlatainkat!

Szintező és mérő eszközök

Megtekintés Rács Lista

1-9/51 termék

oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista

1-9/51 termék

oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista
Növekvő sorrendbe Csökkenő sorrendbe

SZINTEZŐ ÉS MÉRŐESZKÖZÖK

A mérésnél a mérés számszerűsítéséhez mérőeszközt használunk. Csupán akkor van értelme a mérésnek, ha pontos. Ugyanazt a mérést különböző eszközök felhasználásával tudjuk elvégezni.

A BAUHAUS szakáruházak és webshop kínálatából kiváló minőségű derékszögmérők, mérőkerekek, mérőszalagok, öleslécek, szintezők, párhuzamvezetők, tolómérők és vízmértékek közül válogathatunk.

Elterjedőben vannak a digitális mérőeszközök, de még a hagyományos megoldások is jelen vannak a szintezők és mérőeszközök soraiban. Bár terjed azoknak a felhasználóknak a köre, akik a modern technikai megoldásokat részesítik előnyben a mérőeszközök terén is, azonban vannak, akik maradnak a hagyományos, manuális eszközöknél. A kínálatból mindenki megtalálhatja a neki leginkább tetsző eszközt a precíz és pontos méréshez, munkához.

A mérőkerék olyan professzionális segédeszköz, amely kézreálló, könnyű és kényelmes munkavégzést tesz lehetővé. Teleszkópos nyelének köszönhetően állítható, ennélfogva egy rugalmas eszköz. Az alumíniumkereke gumiborítású, ezáltal szinte bármilyen felületen alkalmazható. Számlálója rendkívül precíz, pontos mérésekre képes. Mérőkerék és mérőkerék között nagy különbség lehet. Aki használt kevésbé minőségi mérőkereket, tudja, hogy amikor maga előtt kell tolni a szerkezetet hosszú szakaszon keresztül, nem mindegy, hogy a szerkezet milyen kialakítású és kvalitású. Megtörténhet a gyengébb eszközöknél, hogy a kerék minden apró gödörben megakad, kifordul használója kezéből, így lassítja a munkafolyamatot, és sok bosszúságot okoz. A mérési érték ebben az esetben megbízhatatlan és pontatlan.

Építkezés során nélkülözhetetlen mérőeszköz a lézeres szintező. Van állványra rögzíthető változat is, ami bármilyen magasságban elhelyezhető.

Ezen eszköz úgy egyszerűsíti le a mérés folyamatát, hogy fénynyalábot bocsát ki egy vízszintes vagy függőleges tengely mentén. Ahogy a többi mérőeszközből, úgy a lézeres szintezőből is több típus létezik. Semmiképpen ne hamarkodjuk el a vásárlást! A szintezőlézer méltán népszerű mérőeszköz úgy a háztartásokban, mint az ipari felhasználásban. Használható kültéren és beltéren egyaránt.

A derékszög mérők általában univerzális, acélból készült, precíz, hosszú élettartamú mérőeszközök, amelyek, amellett, hogy mérésre használhatók, sokszor sugarak rajzolására, kifúrandó lyukak kijelölésére is alkalmasak. Fontos a jól leolvasható számskála, ugyanis ez az, ami pontos mérést biztosít.

Nézzük a mérőszalagokat! Milyen egy jó mérőszalag? A mérőszalag nem az egyetlen, de talán leggyakrabban használt alapeszköz, ami távolság mérésére szolgál. Mérni gyakran kell, mérőszalagra minden háztartásban és műhelyben szükség van. Mi az, amit figyelembe kell venni vásárláskor? Sok minden!

A mérőszalag őse a mérőléc, mérőpálca, illetve mérőkötél. A mérőszalag e három eszköz előnyeit ötvözve jött létre. Már a legrégibb időkben is használták a mérőlécet a távolság mérésére. Ezek nélkül elképzelhetetlen volt bármilyen építési tevékenység, és ez így van mind a mai napig.

A túl hosszú mérőléc kezelhetetlen nagyságú volt, így szükségessé vált egy kisebb, összecsukható vagy felhajtható mérőeszköz létrehozása. A mérőléc mellett csomózott madzagot, zsineget használtak az ókorban a távolság mérésére.

Amikor mérőszalagot választunk és vásárlunk, tudni kell, mekkora távolságok mérésére használjuk majd, milyen pontossággal szeretnénk mérni, és milyen környezetben végezzük a mérést.

A mérőszalagok hossza általában fél métertől 100 méterig terjed. Vannak egészen kicsi, kulcstartó méretű mérőszalagok, emellett lehetnek 2-3 méter hosszúak is (ez a leggyakoribb), de lehetnek akár egészen hosszú tekercsek is. A 100 m fölötti mérőszalagok ritkák, speciális igényre használják őket.

A szalagok szélessége is változó, 15-16 mm körüli a legszélesebb, míg a keskenyebb modellek 4-5 mm szélesek.

Milyen környezetben történik a mérés? Ez egy igen lényeges kérdés. A mérőszalagok anyaga, kivitelezése meghatározza felhasználási módját és területét.

A mérőszalag leginkább fémből vagy valamilyen műanyagból kerül kialakításra. Ha műanyagról van szó, a mai termékeket már üvegszállal erősítik a tartósság és rugalmasság érdekében. A fém része rendszerint rozsdamentes.

A mérőszalagok végén minden esetben található egy fül, ami arra szolgál, hogy a szalag végét rögzítsük a mérni kívánt távolság egyik pontjánál, így hosszabb távolság mérését egyedül is könnyen el tudjuk végezni. Az akasztó lehet egy kis fülecske vagy kampócska, vagy éppen egy mágnes, aminek előnye, hogy vas- vagy fémanyagoknál biztosabb fogást adhat. Válogassunk kedvünkre a széles választékból a BAUHAUS szakáruházak és webshop kínálatából!