Áruházaink 2024. 05. 19-20. (hétfő-vasárnap) ZÁRVA tartanak.

Tekintsd meg kiemelt ajánlatainkat!

Satu és szorító

Megtekintés Rács Lista

1-9/181 termék

oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista

1-9/181 termék

oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista
Növekvő sorrendbe Csökkenő sorrendbe

SATU ÉS SZORÍTÓ

A BAUHAUS szakáruházak és webshop kínálatából kiváló szorítók és satuk közül válogathatunk és vásárolhatunk.

A satu egy rögzítő szerszám, méghozzá nem is akármilyen, szokás nevezni a rögzítőszerszámok terminátorának is. Sok férfi álma egy jó satu beszerzése. Amennyiben örömöt szeretnénk szerezni, nem tévedhetünk egy minőségi satu vásárlásával. Mielőtt azonban bárkit is megajándékoznánk, érdemes előtte megkérdezni, milyen satu vagy szorító az, amire igazából szüksége van.

A satut elsősorban fémipari munkálatok során használják, bizonyos eszközök, munkadarabok rögzítésére. A satu, működési elve alapján, lehetővé teszi, hogy két egymással szemben elhelyezkedő szorítópofát össze lehet nyomni és szét lehet nyitni, mindezt egy menetes kar segítségével tudjuk elvégezni. Ezek közé a szorító pofák közé lehet sokféle dolgot beszorítani.

A BAUHAUS szakáruházak és webshop kínálatában szereplő termékek mindegyikét külön kell a munkapadhoz rögzíteni, bármikor használhatjuk, amikor vágni, fűrészelni, hajlítani vagy reszelni, esetleg menetet vágni szeretnénk. Rendszerint négy erős csavarral történik a rögzítés.

A satuknak több fajtája ismert. Sokak által ismert és használt satufajta a kovácssatu. Ennek az a legfőbb tulajdonsága, hogy a rögzítőpofák egy ív mentén tudnak mozogni. Kovácsoltvasból készül, így strapabíró. Gyakorlatilag mindent kibír, lehet ütni, verni, nem lehet benne kárt tenni. Még komoly igénybevétel során sem nem kopik meg, azt is mondhatjuk, egyre keményebb lesz. A kovácssatu egyetlen hátránya, hogy nagyobb munkadarabok befogásánál nem biztosít egyenletes szorítást.

A csősatu segítségével hengeres testeket, így csöveket tudunk befogni. Általában a vízvezeték-, gáz- és fűtésszerelők használják legtöbbet. Párhuzamos satunak nevezzük azokat a satukat, amelynek a két szorítópofája párhuzamosan mozog. Mivel öntöttvasból készül, így kevésbé bírja a mechanikai terhelést. A kovácsoltvashoz viszonyítva az öntöttvas ridegebb és törékenyebb anyag, csak a szorítópofáit készítik acélból.

A fent említett satukkal ellentétben a művészsatut finom anyagok megmunkálásához használják, jellegéből adódóan nem a strapabíró tulajdonság a legfőbb ismérve. Olyan változatban is megvásárolható, amelyet állítható szorítópofával szereltek fel. Használat során óvatosan és finoman bánjunk vele!

A legtöbb satu magassága állítható. Minden szorítóeszköznek és felhasználónak van egy ideális magasság, ami a legkényelmesebb munkavégzést garantálja.

A satu nem az legolcsóbb szerszámok közé tartozik, azonban egy jó satut csak egyszer kell megvenni, másrészt jobb vele a munka is.

Egy kiváló kivitelezésű, forgatható satuval egész életre megoldjuk a satuval kapcsolatos dilemmát, ha egyszer megvásároltuk, örök életre birtokában leszünk egy megbízható satunak.

A szorítók, funkciójukat tekintve, rokonságban állnak a satukkal, azzal az alapvető különbséggel, hogy ezeknél az eszköz nincs rögzítve, hanem kézileg vagy egyéb más módon történik a szorítás, ennélfogva kisebb erőkifejtésre van lehetőség.

A szorítók egyszerűen használhatók, általában, kialakításuknak köszönhetően, pontos fogást biztosítanak a szorítani kívánt helyen, úgy tudjuk velük megfogni az adott eszközt, hogy a munkadarab nem csúszik, és nem mozdul el.

Vannak úgynevezett egykezes szorítók is, ezek egy kézzel is biztos fogást biztosítanak akár 90 kilogrammig is. A rajta elhelyezett erőkar segítségével, egy kézzel is fokozható az erő.

Egyes szorítók többféle módon is használhatók, a befogópofák áthelyezésével tudjuk változtatni funkciójukat, ezek az eszközök szorításra és feszítésre is egyaránt alkalmasak, illetve használhatók. A befogópofákat minden esetben műanyagból készítik, így megvédhetjük az összeszorított anyagot a károsodástól, sérülésektől. Csöveket és különféle rudakat is be lehet fogni ezekbe az eszközökbe, és így könnyen és egyszerűen lebonyolítható velük és bennük a kívánt munkafolyamat. Nagyszerű eszközök hobbibarkácsolók részére is, valamint kezdő szakemberek számára.

A satu és szorítók vásárlása előtt tájékozódjunk a termékekről, alaposan gondoljuk át, mire is lenne szükségünk, milyen munkafolyamatokat végzünk majd velük leggyakrabban!

Akár satu, akár szorító mellett döntünk, válasszunk minden esetben minőségi szerszámokat, mert a silány termék könnyen eltörhet, így akár sérülést vagy bosszúságot okozhat használójának.

Amennyiben a BAUHAUS szakáruházak és webshop kínálatából szerezi be a satu- és / vagy szorítókészletét, biztos lehet benne, hogy a megvásárolt termékek minden alkatrésze a gyors és precíz munkavégzést szolgálja majd. Válogassunk, vásároljunk hát a gazdag kínálatból!