Kés és vágóeszköz

Megtekintés Rács Lista

1-9/67 termék

oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista

1-9/67 termék

oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista
Növekvő sorrendbe Csökkenő sorrendbe

KÉS ÉS VÁGÓESZKÖZ

A BAUHAUS szakáruházak és webshop kínálatában a késeket és vágóeszközöket a kéziszerszámok között találhatjuk meg. Itt kaptak helyet a vágókések és vágókés-szettek, precíziós kések, különféle ollók, ollóélezők, pótpengék, háztartási fémfűrész szettek stb.

A kést mindennapi tevékenységünk során használati eszközként alkalmazzuk, amelynek két lehetséges alkalmazási területe a vágás és a szúrás. A vágókésnek nevezett, méltán népszerű eszköz, ami ma már szinte minden háztartásban megtalálható, ahogy a nevében is benne foglaltatik, elsősorban vágásra alkalmas.

A vágókéseket általában biztonsági, automatikusan visszaugró pengékkel látják el. Pengevédővel is ellátják őket, ami szintén a biztonságot szolgálja. A műanyag nyél egy része bordázott, ez jó fogást biztosít használójának. Elsősorban a kézben való csúszkálást akadályozza meg a bordázott rész.

A vágókések pengéjének éle egy idő után életlenné válik, ilyenkor ki kell cserélni, de, szerencsére, a gyártók erre is gondoltak, ugyanis kiváló minőségű pengeélek közül válogathatunk. A terméknek minden esetben a termékleíráson ellenőrizhetjük a szélességét, hosszát, vastagságát és súlyát. A vágókések minden fajta színben megtalálhatók. Lehetőségünk van három- vagy ötdarabos szettben is megvásárolni a vágókéseket.

Alumíniumból készül a precíziós vágókés, hegyes véggel és csúszásmentes résszel van ellátva. A kis méretnek köszönhetően és a hegyes vége révén: a nehezen hozzáférhető helyekhez is nagyon könnyen befér. A biztonságos fogást ennél is a bordázott kialakítás garantálja.

A gipszkarton élgyalu is ezek között a termékek között található. Mint ahogy az elnevezéséből is kiderül, ezt az eszközt gipszkartonélek vágásához használják. Nagyon precíz, pontos és egyenes vágást lehet végezni vele, ugyanis hármas pengesorral rendelkezik. A termék teste műanyagból készül, természetesen a penge kivételével.

Az otthoni barkácsolók olyan egyszerű, de hasznos munkákat is el tudnak végezni, mint egy-egy szög vagy faanyag rövidítése. Ezekhez erre alkalmas háztartási kézifűrész-szettre mindenképp szükség lesz, amit szintén a kések és vágóeszközök között találunk a BAUHAUS szakáruházak és webshop termékei között.

Nincs olyan háztartás, ahol ne lenne olló. Nem is az a kérdés, hogy vegyünk-e ollót vagy ollókat, hanem az a kérdés, hogy milyet. Akik kézimunkáznak, kézműveskednek, azoknak is szükségük lesz egy-vagy akár többféle ollóra. Ma már igen nagy választék van ollókból, nem volt ez mindig így. Mindenki, a család minden tagja ugyanazzal az egy ollóval dolgozott. Ma, amikor ollót akarunk vásárolni, azzal szembesülünk, hogy számos fajta létezik, legalább ötfélét elénk tudnak tenni, így tanácstalanul állunk, hogy melyik típust is vásároljuk meg, vagyis legjobb lenne mindegyiket.

Melyik a legjobb választás? Színek, formák, minőségek sokasága tárul elénk. Szabászathoz szabászolló, kézimunkához kisolló, körömvágáshoz körömvágó olló, papírvágáshoz papírvágó olló, egyéb más anyagok vágásához univerzális olló dukál.

Az ollók vásárlásánál nagyon fontos tudni, hogy balkezeseknek is van olló, balkezes szabászolló. Tehát azért, mert balkezesek vagyunk, nem kell feladni a varrás gyakorlását, sőt a balkezes ollóból is van már igen gazdag választék.

Bármilyen ollót is vásárlunk, egy dolgot mindenképp érdemes tudni, ne használjunk papírvágó ollót például szabáshoz, vagy hobbiollót hajvágáshoz, és fordítva.

A cserélhető pengékről is érdemes néhány szót ejteni. A pótpengék minden esetben erősek, élesek, sokszor strapabíróbbak, mint a termék eredeti pengéje. A csomagoláson mindig feltüntetik a darabszámot, így egy csomag pótpenge megvásárlásával hosszú időre is megoldható a sikeres munkafolyamat biztosítása.

Az ollóélező is rendkívül hasznos szolgálatot tesz a mindennapok során. Rendszeres használatával az ollók pengeélesek és hosszú élettartamúak maradhatnak. Egyszerűen és gyorsan, akár mosogatógépben is tisztíthatók, mindenféle olló élezésére alkalmasak. Keskeny, jól megtervezett kialakításának köszönhetően nemcsak hosszú távú, zökkenőmentes használatot garantál, de nagy előnye az is, hogy egészen kis helyen tárolható, bárhol, bármikor használható. Gyakorlatilag egy ollóélező és néhány olló megvásárlásával egész életre megoldható a háztartásban szükséges ollók és vágóeszközök problematikája.

Láthatjuk tehát, hogy a kés és vágóeszköz kategóriában is nagyon gazdag a termékpaletta, számos hasznos termék közül válogathatunk, azonban a gazdag kínálatból fontos a nekünk leginkább megfelelő eszköz kiválasztása és megvásárlása.

Miután sikeresen kiválasztottuk és megvásároltuk az itt talált termékeket, nem marad más hátra, mint élvezni a vágóeszközök biztonságos használatát és az azok adta előnyöket. Válogassunk pénztárcánkkal és igényeinkkel összhangban!