Csillag- villás és dugókulcsok

Megtekintés Rács Lista

1-9/215 termék

oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista

1-9/215 termék

oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista
Növekvő sorrendbe Csökkenő sorrendbe

CSILLAG-, VILLÁS ÉS DUGÓKULCSOK

A BAUHAUS szakáruházak és webshop kínálatából jó minőségű csillag-, villás- és dugókulcsokat, illetve kulcskészleteket tudunk vásárolni. Azoknak a gyártóknak a termékeit találjuk meg a termékek palettáján, amelyek az elmúlt évtizedek során már bizonyítottak a kéziszerszámok gyártásának terén.

A megfelelő csillagkulcs igényes kivitelezésű, általában acélötvözetből készül, akár mindennapos használatra is igénybe vehető különböző műhelyekben, de, természetesen, a háztartás körüli szerelési munkák elvégzésénél is kiválóan megállja a helyét. Az autószerelő műhelyekben ugyanannyira elengedhetetlen termék, mint egy otthoni, jól felszerelt műhelyben. A termékek között található csillagkulcsok gyártását alapos és magas fokú tervezői munka előzte meg, folyamatosan bővülő termékkínálat úgy, hogy közben a piacra kerülő termékek ár-érték tekintetében megfeleljenek a vásárlói elvárásoknak, és a használók számára ilyen tekintetben is elérhetők legyenek.

A megvásárolt csillagkulcsok használata során derül ki igazán, hogy a kialakításnak köszönhetően alkalmasak a nehezen hozzáférhető helyek elérésére is, emellett nagy nyomatékkal rendelkeznek, tartósak és strapabírók, ezáltal hosszú élettartamúak.

Vásárláskor alaposan nézzük át a termékleírásban olvasható jellemzőket, ugyanis itt pontos és fontos tájékoztatást kapunk a csillagkulcs súlyáról, szélességéről és hosszáról, magasságáról, kialakításáról és anyagáról, természetesen ezek a dimenziók egy kulcs esetében nem elhanyagolható információk.

A villáskulcs keresése során is azt tapasztaljuk, hogy igen sokféle méret és típus közül választhatunk. Ezek mindegyikét finom kidolgozás, megbízható minőség, speciális huzalból készült anyag, valamint finom fogazás jellemzi. A méret itt is az egyik legfontosabb szempont, hogy milyen számú, azaz mekkora milliméter átmérőjű villáskulcsra van szükségünk, az adott csavar mérete dönti el, amit ki-be szeretnénk hajtani. Ezért általában ezeket a kulcsokat készletben szokták megvásárolni, amely készlet tartalmaz egészen kisméretű kulcsokat, de akár 32-es darabokat is. A csillagkulcskészlet megvásárlásával elmondhatjuk, hogy professzionális minőségű, igényes szerszámkészlet kerül tulajdonunkba, amelynek minden egyes darabja edzett anyagból készül, általában felületkezelt, végei gondosan megmunkáltak, akár falra is felhelyezhetők, gyakorlatilag ütésállók és törésmentesek. Nagy előnye, hogy a nehezen elérhető helyekre is odafér. Igényesen, alaposan megtervezett és kivitelezett kéziszerszám, amelyek ráadásul egyszerűen és balesetmentesen használható.

A harmadik, szintén fontos kulcstípus a dugókulcs, amire nemcsak a műhelyek tulajdonosainak van szükségük, hanem az otthoni műhelyek üzemeltetőinek is. A dugókulcs valójában külső kulcsnyílású csavarok meghúzására és oldására szolgáló eszköz. A dugókulcs, kialakítása révén, egyik végén egy négyzet alakú nyílást tartalmaz, ebbe csatlakozik a hajtószár, nyomatékkulcs vagy a hajtókar. A másik végén a dugókulcs feje illeszkedik.

A jó minőségű dugókulcsok kidolgozása igényes, a lapok találkozásánál rendszerint lyukasak, ezzel elsősorban azt támogatják, hogy a nyomaték ne a csavarok sarkaira essen.

A csavarkulcsok nagy előnye, hogy cserélhető fejjel rendelkezhetnek, így viszonylag kis helyen tárolhatók, több méretben beszerezhetők és alkalmazhatók.

A dugókulcs anyagát illetően elmondhatjuk, hogy az acél valamelyik ötvözetéből készül, így rugalmas és megbízható.

Színük tekintetében megkülönböztethetünk fekete és szürke kulcsokat. A szürke krómbevonattal van ellátva, míg a fekete általában olajjal kezelt, ez védi a terméket a rozsdásodástól. Bevonatot illetően lehet még fényes és matt változat, a matt nem tükrözi vissza a fényt, nem csillog, sőt az ujjlenyomat sem látható rajta, amikor olajos, kenőcsös kézzel dolgozunk vele.

Méret – ami természetesen a legfőbb ismérve – tekintetében a termékleírásban mindig két adatot találunk, az egyik a négyzetes csatlakozó mérete, a másik pedig a kulcs fejének mérete.

A dugókulcs gyakorlatilag csak hajtókarral használható. A kulccsal párhuzamosan ezt is be kell szerezni, ellenkező esetben nem tudjuk használni a terméket. Ez az a nyél, amihez a dugókulcsot rögzítjük, majd elforgatjuk.

A fent bemutatott három különböző kulcs mindegyike a megfelelő szerelési munkálatok elvégzését segíti. A BAUHAUS szakáruházak és webshop kínálatából válasszunk minőségi kulcsok közül, mert a gyenge, megbízhatatlan minőségű termék könnyen eltörhet, tönkremehet, így újabb időt és pénzt leszünk kénytelenek a keresésre és beszerzésre fordítani. Ne sajnáljuk a tájékozódásra szánt időt és a pénzt minőségi eszközök beszerzésére!