Áruházaink 2023.10.23. Hétőn ZÁRVA tartanak.

Tekintsd meg kiemelt ajánlatainkat!

Füvesítés-gyepápolás szerszámai

Megtekintés Rács Lista

1-9/16 termék

Oldal
oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista

1-9/16 termék

Oldal
oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista
Növekvő sorrendbe Csökkenő sorrendbe

FÜVESÍTÉS-GYEPÁPOLÁS SZERSZÁMAI

A BAUHAUS szakáruházak és webshop kínálatában a füvesítés és gyepápolás kategóriában fűhengereket, szórókocsikat, fűmagszórókat, kerekes kultivátort, ültető kapákat, fűnyíró ollókat, forgatható fűnyíró ollókat, virághagyma ültetőket, ültető kanalakat, gyomláló villákat és talajlazítókat vásárolhatunk.

A természet ébredésével a kerttulajdonosok is ébredezni kezdenek. A hosszú, hideg tél elmúltával az embernek is igénye van a friss levegőre, a zöldellő növényekre. Természetes tehát, hogy egyre többet szeretnénk használni és élvezni a kertet. Azonban egy szép kertnek mindenképpen része egy gyönyörű pázsit, de mindannyian tudjuk, ennek kialakításához és fenntartásához sok-sok munkára van szükség. A munka mellett be kell szereznünk a füvesítéshez és gyepápoláshoz néhány szerszámot is. Nézzük a gazdag kínálatot!

A kert füvesítéséhez, a fűmagon kívül, javasolt egy szórókocsi beszerzése is. Természetesen később ezt a terméket nem csupán fűmag szórására tudjuk használni, hanem homokot, fűrészport, útszóró sót vagy akár műtrágyát is adagolhatunk segítségével.

A korszerű gyártási technológiával készült termék olyan szórófejjel van ellátva, amely ideális adagolást tesz lehetővé, ez rendkívül fontos, ugyanis így nem kell ugyanazon a területen többször átmennünk, ugyanakkor a túladagolás is elkerülhető. A szórótartály műanyagból készül, így könnyű és egyszerűen használható. A töltőanyag szemcséjének nagysága széles skálán mozog. Amikor fűmag kerül bele, akkor is érvényesek a fent elmondottak, egyenletesen el tudjuk szórni az előírt mennyiséget, így nem marad más hátra, mint a locsolás, majd a tápozás és gondozás a gyönyörű pázsit kialakításának érdekében.

Ugyanezt a munkát kézi fűmag- és műtrágyaszóró segítségével is elvégezhetjük. E szerkezet, kialakításának köszönhetően, könnyű munkavégzést biztosít. Van rajta egy kartámasz is, amely a felhasználó kényelmét szolgálja. A szórási mennyiséget mi szabályozhatjuk rajta.

A pázsitápolás nagyon lényeges része a trágyázás is, amit nem csupán természetes trágya szórásával, hanem műtrágyával, granulátum formájában is biztosíthatjuk a talaj számára. Miután a szóró segítségével eljuttattuk a fű tövéhez az anyagot, mindenképpen locsoljuk meg a gyepet. Vannak olyan műtrágyák, amelyek azonnal oldódnak, de némely típus hosszú időn keresztül fejti ki hatását.

Ha a gyepünk mohásodni kezd, annak általában két oka lehet. Az egyik a túl tömör talaj, a másik a tápanyag hiánya. Amennyiben a túl tömör talaj okozza a mohásodást, érdemes beszerezni egy kultivátort. Talajmegmunkáláshoz is és gyepszellőztetéshez ideális segédeszköz a kerekes kultivátor. A 15 centiméter szélességű talajművelő eszköz teleszkópos nyélre van rögzítve, a fogantyúja csúszásmentes. A termék könnyen és jól tisztítható, karbantartása egyszerű.

Az erős, rozsdamentes acélfejjel ellátott talajlazítók is kiválóan alkalmasak a pázsit gondozása során. Ezeket a termékeket is a talaj lazítására és levegőztetésére tudjuk használni. Az eszköz fémből készült feje rozsdamentes acélból van kialakítva. Használata rendkívül könnyű és egyszerű.

Megtörténhet, hogy a füvesített területen, nem csupán a fű bújik ki a talajból, de utat törnek maguknak a nem kívánatos gyomnövények is. Gyomlálómunkához nagyszerűen használható a tartós és strapabíró anyagból készült, kis kapa. Akasztója a nyél végén helyezkedik el, ezáltal tárolása is egyszerű, élesíthető és nagyon könnyű, mindössze 170 gramm.

A méltán népszerű fűnyíró gépek mellé a nehezen hozzáférhető pázsitrészekhez fűnyíró ollót is vásárolhatunk. Az erre a célra speciálisan kialakított ollók puhák, nyelük ergonomikus, ezáltal leegyszerűsödik a fűvágás. A fű vágása az él teljes hosszúságában hatékony. Az ollón elhelyezett, praktikus zár segítségével gyorsan és egyszerűen lezárható. Rendkívül fontos, hogy a meleg napokon a fűnyírást soha ne a legmelegebb napszakban végezzük, mivel a tűző napon elvágott fűszál kiszáradhat, akár tönkre is mehet.

Ahhoz, hogy a pázsit valóban gyönyörű legyen, elengedhetetlen az öntözés. A túl forró, perzselő napok nem kedveznek a gyenge fűszálaknak, ezért akár néhány nap alatt is kiéghet a gyep. Itt két dolgot tudunk tenni, vagy naponta locsoljuk a már meglévő pázsitunkat, ez igen nagy odafigyelést és rendszerességet igénylő tevékenység, vagy esetleg rábízzuk a locsolást egy öntözőrendszerre. Ez a megoldás nagyobb befektetést igényel, mint az elsőként említett, azonban hosszútávon mindenképp hasznos és tartós. Ha az öntözőrendszer beépítése mellett döntünk, akkor időt nyerünk, és vízszámlánkon is kisebb összeg szerepel majd.

Vásároljuk hát kedvünkre a BAUHAUS szakáruházak és webshop kínálatából, gyönyörű kertünk látványa nyugtatóan és üdítőleg hat majd ránk!