Kaputelefonok és csengők

Megtekintés Rács Lista

7 tétel(ek)

oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista

7 tétel(ek)

oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista
Növekvő sorrendbe Csökkenő sorrendbe

KAPUTELEFONOK ÉS CSENGŐK

A házadban, lakásodban akkor érzed igazán kellemesen és otthonosan magad, ha biztonságérzeted garantált. A kaputelefon egy olyan eszköz, amely segítségével visszautasíthatod a nem kívánatos látogatókat. Nem kell mást tenned, megnyomni a kaputelefon aktivizáló gombját, és máris képet kaphatsz a hozzád becsöngető személyről. A monitorral ellátott kaputelefon rögzíti, mi történik lent a kapuban, ki áll és csenget a házad előtt.

Nem csak az illetéktelen látogatókkal szemben nyújt segítséget egy jól megválasztott kaputelefon, könnyen és egyszerűen tudunk kommunikálni a kapu előtt állóval, sőt egy gombnyomással beengedheted a vendéget, nem kell lemenni, vagy kimenni a kapuhoz.

A mai modern technikai eszközök fejlődésével már nem csupán egyetlen funkciót lát el egy kaputelefon. Választhatunk videós rendszert, ennek segítségével színesben követhetők a kapu előtt zajló események, a zseniálisan kifejlesztett kapunyitó rendszerek már tartós anyagból készülnek, könnyen használhatók. Kiváló termékeket és kiegészítőket vásárolhatsz a BAUHAUS szakáruház és webshop kínálatából, úgy, hogy közben még pénztárcádat is kímélheted!

Nagyon kellemetlen lehet az a helyzet, amikor nem ismered fel a hozzád érkező vendéget, kézbesítőt, postást a kaputelefonod segítségével. Ezért javasolt olyan kaputelefont vásárolni, amely minőségi kamerával rendelkezik, így a kültéren elhelyezett kamera segít majd abban, hogy reális képet kapj arról, mi is történik valójában az udvarodban, kapud előtt. A kamera segítségével azt is láthatod, be tud-e jönni az illető személy a kapun, vagy esetleg a kapunyitás valami miatt nem volt sikeres.

A rendszer nem csupán megfigyel, hanem rögzít is, az eseményeket akár vissza is nézheted, ha valami ezt az újranézést indokolná. A memóriahely is optimális, a kivitelezők erre is gondolnak.

Sajnos az alkatrészek cseréjére és a javításra is gondolni kell. Természetesen az lenne a jó, ha olyan terméket sikerülne beszerezni, ami hosszútávon és meghibásodás nélkül tud működni. A kaputelefonokról, anyagukat illetően, elmondhatjuk, hogy rendszerint műanyagból, alumíniumból és rozsdamentes acélból készülnek, azaz ezek ötvözetéből.

Minden gyártó meghatároz egy időszakot, ameddig a termék garancia alatt van. Azt azonban nem árt tudni, hogy a minőséget nem feltétlenül a garancia idejének hossza határozza meg. Elengedhetetlenül fontos a készülék szakszerű és biztonságos beépítése. Akkor végezhetjük mi magunk a munkát, ha már van némi tapasztalatunk e téren, ellenkező esetben javasolt szakemberre bízni a munkafolyamatot!

A vezetékkel ellátott kaputelefonok esetében fontos, hogy a vezetékek elhelyezését kizárólag a termék megvásárlása és elhelyezése után végezzük. Ha már egy korábbi kaputelefon cseréje történik, és a már meglévő vezetéket szeretnénk alkalmazni, akkor viszont a meglévő vezetéket figyelembe kell venni a kaputelefon kiválasztásánál.

Természetesen vezeték nélküli kapucsengőket is választhatunk. A kialakításuk és működtetésük rendkívül egyszerű, tartalmaznak egy kültérre és egy beltérre elhelyezhető egységet. A kültéri egység tartalmazza a nyomógombot, ezt a gombot megnyomva hanghatás érhető el a beltéri egységen.

Van néhány szempont, amit érdemes szem előtt tartani vezeték nélküli kapucsengő vásárlása előtt.

A BAUHAUS szakáruház és webshop ezeket a megbízhatatlan minőségű termékeket elkerüli, csak olyan termékeket kínál a vásárlóknak, amelyek megbízhatók és bizonyítottan időtállók, és megfelelnek a modern kor elvárásainak.

A mai jó minőségű kapucsengők korszerűek és megbízhatók, számos minőségi és technikai elvárásnak megfelelnek. Fontos a vezeték nélküli kapucsengők hatótávolsága. A hatótávolság nem más, mint a kültéri és a beltéri egység közötti legnagyobb távolság, ahol még lehetséges a kommunikáció. A jó minőségű modellek esetében ez a távolság akár 150-200 méter is lehet. Akadályt jelenthet az útjában lévő fa, fal vagy egyéb más fémfelületek.

Nagyon fontos, hogy a kültéri egység biztonságára és védelmére minden esetben oda kell figyelni. Az időjárás viszontagságaitól meg kell védeni a kültéri egységet, ellenkező esetben rongálódik, rövid élettartamú lesz, illetve folyamatosan javításra szorul.

Vannak olyan kapucsengők is, amelyek dugaljba csatlakoztathatók, ami azt jelenti, hogy abban a helyiségben tudjuk tartani, ahol éppen tartózkodunk. Ezzel gyakorlatilag elkerülhetővé válik az a kellemetlenség, hogy nem halljuk meg a hozzánk érkező vendég csengetését. Ezeknek a modelleknek a beüzemelése rendkívül egyszerűen megoldható.

Vannak olyan termékek, melyek a hangjelzés mellett LED-fénnyel is jelzik a csengetést. Természetesen minden modern és kevésbé modern készüléken tudjuk szabályozni a hangerősséget, kiválaszthatjuk a csengőhangot, úgy is mondhatjuk, hogy ezeknek az extráknak a segítségével teljesen testreszabhatóvá váltak a mai modern kapucsengők és kaputelefonok.

Válogassunk hát kedvünkre a BAUHAUS szakáruházak és webshop kínálatából, különböző igények és ár-érték mentén keresgélve, mindenki megtalálja a számára leginkább megfelelő kaputelefont, illetve csengőt, saját és családja biztonsága érdekében!

A választék óriási, azonban érdemes előtte azt eldönteni, hogy mi magunk mit is szeretnénk, mire van szükségünk, hogyan és mikor fogjuk használni az adott terméket! Ha ezeket a dolgokat tisztáztuk, akkor következhet a kiválasztás és vásárlás.