Áruházaink 2023.10.23. Hétőn ZÁRVA tartanak.

Tekintsd meg kiemelt ajánlatainkat!

Gyermekbiztonság

Megtekintés Rács Lista

1-9/54 termék

oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista

1-9/54 termék

oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista
Növekvő sorrendbe Csökkenő sorrendbe

GYERMEKBIZTONSÁG

 

Mindenki arra törekszik, hogy egy szép otthont teremtsen maga és családja számára. Amikor a gyerek izegni-mozogni kezd, csupán már apró kiegészítőket, a biztonságát segítő eszközöket kell beszerezni, ha már egy jól kialakított és biztonsági szempontból is megfelelő házunk, illetve lakásunk van.

Elsőként szóljunk az élvédőkről! Amint az elnevezése is mondja, az élvédők az éles sarkok és szélek védelmét szolgálják, illetve gyermekünk védelmét, az éles szélek okozta veszélyektől. Ez az egyszerű kialakítású termék méterre vásárolható meg, aztán a bútorunk méretéhez igazodva tudjuk felszabni és elhelyezni. Leggyakrabban asztalokra, bútorokra, illetve ablak- és ajtószélekre szokták elhelyezni őket. A gyermekünk féléves korától már ajánlatos ezeket beszerezni és elhelyezni azokon a területeket, ahol gyermekünk mászik és játszik.

Hasonlóan az élvédőkhöz: a csúszásgátlók is méterre vásárolhatók meg. Alapvetően az elesés kockázatát hivatott fékezni vagy meggátolni csúszós felületeken. Gyakorlatilag bármilyen csúszós felületen alkalmazni tudjuk gyermekünk biztonsága érdekében. Ragaszthatunk csúszásgátló csíkokat lépcsőre, csempézett bejáratokhoz, de akár emeletes ágyak létrájának fokaira is. Nagyon könnyű rögzíteni, mivel ragasztófelülettel van ellátva, így csak arra kell ügyelni, hogy szabályosan és saroktól sarokig ragasszuk fel az esztétikai megjelenés érdekében.

Kiváló termékek a sarokvédők is. Könnyen felhelyezhetők asztalaink, bútoraink éles sarkaira. Legtöbbször a sarkok okoznak sérülést gyermekeinknek elesés, megbotlás alkalmával. Ne spóroljunk ezzel a nagyszerű termékkel! Mielőtt vásárolni kezdenénk, alaposan nézzük át otthonunkat, hány darab sarokvédőre van szükségünk! Anyagukat tekintve speciális habból készülnek, és ragasztószalag segítségével tudjuk elhelyezni őket. Négydarabos kiszerelésben kapható.

Mind hálószobánkban, mind a gyermekszobában, de akár a nappalink éjjeli megvilágításához is kiválóan alkalmazható az úgynevezett éjjeli fény. Diszkrét, nem túl erős fényforrást biztosít, éppen annyit, amennyire szüksége lehet gyermekünknek a biztonságérzet eléréséhez.

Minden háztartásban vannak olyan szekrények, fiókok, ahol olyan tárgyakat tárolunk, amikhez semmiképpen nem szeretnénk, hogy kisgyermekünk hozzáférjen. Mágneszárral ellátva az adott fiókokat biztosak lehetünk benne, hogy gyermekeink nem férnek hozzá a gyógyszeres dobozokhoz, késekhez, ollókhoz. Nagyon könnyen felszerelhető ragasztással vagy apró csavarok segítségével, valamint nem látható a bútor külső felületén.

Vannak szekrényre ragasztható tépőzárak is, ezek segítségével is meg tudjuk akadályozni, hogy az egészen kisgyermek kipakoljon a szekrényből.

A kisgyermekek biztonsága érdekében egy nagyon fontos eszköz a kádban használható hőmérő. A fürdetés a mindennapi rutin része már a születés pillanatától kezdődően. Egy szülő sem szeretne égési sérülést okozni gyermekeinek, főleg nem a fürdővíz által. Az egyszerűen felszerelhető és kiválóan alkalmazható eszköz hangjelzéssel figyelmeztet a túl magas vízhőmérsékletre.

Érdemes megismerni az úgynevezett becsapódás gátlót is. Ablakokra és ajtókra tudjuk ezeket az eszközöket felszerelni, műanyagból készülnek, teljes mértékben megakadályozzák a nyílászárók becsapódását, úgy, hogy közben nem rongálják azokat. Ennek az eszköznek köszönhetően elkerülhetjük, hogy gyermekünk keze vagy lába az ajtó és ajtófélfa közé kerülve sérülést szenvedjen.

Gyermeknek mihelyt alkalma adódik, megvizsgálja a virágcserépben található virágföldet, legrosszabb esetben még eszik is belőle. Ismerve a gyermekek mérhetetlen kíváncsiságát: megtervezték és létrehozták a cseréprácsot, amelynek egyetlen és nagyon fontos feladata, hogy megakadályozza, hogy gyermekünk hozzájusson a virágföldben található veszélyes anyagokhoz.

Utolsóként szóljunk a vezeték nélküli kameráról, ami bébicsőszként is működtethető. A segítségével akkor is nyomon tudjuk követni gyermekünk tevékenységét, amikor nem vagyunk vele egy helyiségben. Internetkapcsolat szükséges a kamera működtetéséhez, egyszerűen és gyorsan felszerelhető. Üzembe helyezése az utasítás alapján elvégezhető. Válogassunk a fent említett termékek között családunk és gyermekeink biztonsága érdekében!