Érzékelő

Megtekintés Rács Lista

1-9/10 termék

Oldal
oldalanként
Csökkenő sorrendbe
 1. Fire angel safety pack 3 - co, füst és hőérzékelő vészjelző csomag (4db-os)
  FIRE ANGEL SAFETY PACK 3 - CO, füst és hőérzékelő vészjelző csomag (4db-os)
  Érvényes: 2023.11.02-2023.12.05 Kedvezményes ár 33 990 Ft/db Normál ár 35 990 Ft/db
 2. Fire angel safety pack 2 - füst és hőérzékelő vészjelző csomag (4db-os)
  FIRE ANGEL SAFETY PACK 2 - füst és hőérzékelő vészjelző csomag (4db-os)
  Érvényes: 2023.11.02-2023.12.05 Kedvezményes ár 39 990 Ft/db Normál ár 41 990 Ft/db
 3. Fire angel safety pack 1 - co, füst és hőérzékelő vészjelző csomag (6db-os)
  FIRE ANGEL SAFETY PACK 1 - CO, füst és hőérzékelő vészjelző csomag (6db-os)
  Érvényes: 2023.11.02-2023.12.05 Kedvezményes ár 51 990 Ft/db Normál ár 55 990 Ft/db
Megtekintés Rács Lista

1-9/10 termék

Oldal
oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista
Növekvő sorrendbe Csökkenő sorrendbe

ÉRZÉKELŐ

Az érzékelők olyan eszközök, amelyek egy mérhető tulajdonságot érzékelve jelet szolgáltatnak. Az rendkívül fontos, hogy a mérni kívánt paraméter, azaz tulajdonság és a lemért jel egymásnak kölcsönösen függvényei legyenek.

A termékpalettán találjuk a szén-monoxid-érzékelőket, az intelligens időjárásmérőket, eső- és szélmérőket, füstérzékelőket, mozgásérzékelőket, nyitásérzékelőket.

Ezeknek az eszközöknek jellemző tulajdonságai között kell legyen az, hogy a mérni szánt tulajdonság mértékének megváltozására a lehető legérzékenyebben kell reagálniuk, értelemszerűen: minden más egyéb jellemzővel szemben immunnak, vagy legalább kevésbé érzékenynek kell lenniük, és, természetesen, semmilyen módon nem befolyásolhatják a mérendő értékeket! Nézzük sorban a fent említett eszközöket kicsit részletesebben!

Mindannyian tudjuk, hogy a szén-monoxid érzékelő akár életet is menthet, azonban nagyon fontos a szakszerű és biztonságos használata. Megbízható helyről érdemes vásárolni, részletes leírást kell tartalmaznia, amit mindenképpen alaposan meg kell érteni, és az utasításokat betartani. Az elhelyezését javasolt szakemberre bízni. Általában ezeken a készülékeken találunk egy tesztgombot, ez arra szolgál, hogy leellenőrizzük, a készülék működik-e. Ezeknek a termékeknek a gyártó meghatározza az élettartamát, és garanciát vállal értük; amikor a határidő lejár, a termékeket mindenképpen le kell cserélni! Alapszabály, hogy nem bízhatjuk a magunk és a családunk életét csupán egyetlen szén-dioxid-mérőre, ellenőrizni kell a tűzhelyek állapotát, a kéményeket, emellett rendszeresen el kell végeztetni a kéménytisztítást is!

Nagyon sokszor egy-egy tűzeset kapcsán kiderül, hogy nem is a tűz felelős a halálesetért, hanem az égés során keletkező és felszabaduló gázok a felelősek, amelyek legtöbb esetben mérgezők. Nagyon fontos az otthoni tűzvédelemre is megfelelő figyelmet fordítani, ennek egyik és talán legfontosabb része a füstérzékelő beszerzése. Ma már viszonylag költségkímélő módon tudunk modern és hasznos tűzvédelmi eszközök közül válogatni.

A mozgásérzékelő berendezésekről is itt kell szót ejtenünk. Mint általában a technikai berendezések, így a mozgásérékelők is nagyot fejlődtek az évek során. Vannak egészen egyszerű működési elven üzemeltethető mozgásérzékelők is, azonban még a legmodernebb berendezésekben is csalódhatunk, ha nincsenek megfelelően beszerelve és beállítva. Minden esetben javasolt egy hozzáértő személy véleményét és szaktudását meghallgatni már a vásárlás előtt, a beszerelésnél pedig mindenképp.

Ezek az eszközök több csoportba sorolhatók, vannak olyanok, amelyek az infravörös tartományt használva működnek, mások rádióhullámok révén fejtik ki hatásukat olyan módon, hogy nagyfrekvenciás jeleket bocsátanak ki úgy, hogy a mozgó tárgyról visszaverődik a rádióhullám, emellett fáziseltérés jön létre, és ennek alapján ismeri fel a mozgást.

A legjobb mozgásérzékelő kiválasztásához ismernünk kell pontosan a feladatot, tudnunk kell a célokat, s csak ennek birtokában tudjuk kiválasztani a legmegfelelőbb megoldást.

A termékek között különbséget észlelhetünk kialakítás, dizájn tekintetében is. A kialakításuk nem befolyásolja döntően működésüket, inkább csak esztétikai szempontokat lát el, így azt is leszűrhetjük, hogy két termék, ami látszólag hasonló megjelenéssel rendelkezik funkció tekintetében, teljesen különböző lehet.

Az időjárásmérők, azaz időjárás-állomásnak is nevezett készülékek valamilyen, bennük elhelyezett szenzor segítségével érzékelik, de akár fel is dolgozzák a légkörben érzékelt időjárási adatokat, így a légnyomást, hőmérsékletet, légnedvességet, harmatpontot, szélhűtést, csapadékmennyiséget, szélerősséget és szélirányt. A mért adatok leginkább egy kijelzőn jelennek meg.

A szélmérő modulon lévő applikáció segítségével beállítható, hogy a készülék meghatározott szélirány és szélsebesség esetén értesítéseket küldjön valamely okoseszközre. Segítségével követhető az időjárás változása, ami hasznos lehet vitorlázáskor.

Ezekre is érvényes a fent említett szabály: használatba helyezés előtt alaposan informálódni kell az adatok mérésének módját illetően, ellenkező esetben teljesen hiteltelen és hamis mérési adatokhoz juthatunk. Az is fontos, hogy a meteorológia-állomásnak meg kell találnunk a legmegfelelőbb helyet, ez is hozzájárulhat a gyűjtött adatok pontosságához és megbízhatóságához.

A fent felsorolt termékek mindegyike hasznos kiegészítője lehet mindennapi életünknek. Válogassunk hát kedvünkre! Találjuk meg a nekünk legmegfelelőbb érzékelőket!