Tapétakiegészítők

Megtekintés Rács Lista

1-9/28 termék

Oldal
oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista

1-9/28 termék

Oldal
oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista
Növekvő sorrendbe Csökkenő sorrendbe

TAPÉTAKIEGÉSZÍTŐK

A tapétaragasztó nélkülözhetetlen eszköze a tapétázási folyamatnak, sőt az sem mindegy, melyik típusú tapétához, milyen ragasztót használunk. Legfontosabb tudnunk, hogy a tapétához vásárolunk ragasztót, semmiképp sem fordítva. Miután kiválasztottuk és megvásároltuk a nekünk leginkább tetsző tapétát, megnézzük milyen anyagokat tartalmaz, növényi rostot, papírt, vagy esetleg gyapotot, és e tényezőt figyelembe vesszük, amikor a ragasztó kiválasztására kerül sor. Azt is érdemes elolvasni a tapéta termékismertetőjén, hogy a birtokukban lévő termék egy-, kettő- vagy háromhullámos, valamint azt is, hogy mosható-e a felülete.

A tapétaragasztó mellé használati utasítást is mellékel a gyártó, ezen feltünteti a ragasztópor és a víz keverési arányát. Nagyon fontos a pontos arányok betartása, ellenkező esetben lehetetlenné válik a tapéta stabil rögzítése, leválhat, vagy túlnedvesedhet. A ragasztópor hideg vízben oldódik, folyamatos kevergetés mellett csomómentessé válik. Az elkészítési útmutatót megtaláljuk a ragasztó csomagolásán.

A jól elkészített ragasztóanyag nem folyik, nem csöpög, nem fröcsköl. A tapétaragasztó felvitele történhet a tapétára, annak hátsó oldalára vagy a falra való felkenéssel. A felkenést segítő eszközök tekintetében is többféle kínálat van, felvihetjük a ragasztót ecsettel, hengerrel vagy tapétázó géppel.

Folyékony tapétaragasztó koncentrátumot is beszerezhetünk, ennek nagy előnye, hogy szinte minden típusú tapéta alá alkalmazható, fél perc alatt kikeverhető, és néhány perc elteltével máris használható. A tapétaragasztó koncentrátum erős, tartós, megbízható tapadást garantál, viszonylag gyorsan tapad a fal felületére, emiatt precízen, pontosan kell elhelyezni a tapétasávokat.

Amennyiben a széleket, sávok találkozását szeretnénk még biztonságosabban rögzíteni, rendelkezésünkre áll egy úgynevezett diszperziós ragasztó. A munkafolyamat befejezése után felfedezett hibák korrigálására is kiválóan alkalmas, használhatjuk sarkokban, valamint ajtók és ablakok széleinél.

Mint ahogy falfestés előtt alapozó folyadékkal ajánlott lekenni a falat, így a tapétázás előtt is javasolt valamilyen alapozó folyadék használata. Ez a termék elsődlegesen arra hivatott, hogy simává varázsolja a falat. A tapétázni kívánt falfelületnek ideális nedvszívó képességet biztosít, és az alapozó koncentrátummal megkent falon a tapéta is könnyen igazíthatóvá válik illesztés során. A munkafolyamat során keletkező porral is nagyszerűen elbánik.

A számos ragasztófajta között létezik egy kakukktojás is. Ez a termék nem a különféle tapéták felvitelére, rögzítésére hivatott, hanem épp ellenkezőleg, a régi, megunt, megsárgult tapéta eltávolítására. Ez a folyadék nem más, mint egy különleges nedvesítőszer, ennek birtokában gyorsan és kényelmesen el tudjuk távolítani a falról a megunt vagy elhasználódott tapétát.

A tapétaragasztók különböző nagyságú csomagolásban várják a vásárlókat. Természetesen a nagyobb kiszerelésű csomagolás általában kedvezőbb árfekvésű. A termék valamely részén feltüntetik, hogy az adott mennyiség hány négyzetméter tapéta felragasztására elegendő. Felesleges túlzásokba esnünk a mennyiség tekintetében, mert a felbontott, kicsomagolt termékek már a későbbiekben nem használhatók semmilyen célra.

Válasszunk hát bátran tapétákat és hozzájuk minőségi rögzítőeszközöket, hogy falunk esztétikus, tartós díszítést kapjon, illetve sokáig családunk és a magunk örömére szolgáljon!