Áruházaink 2023.10.23. Hétőn ZÁRVA tartanak.

Tekintsd meg kiemelt ajánlatainkat!

Fotótapéta

Megtekintés Rács Lista
Növekvő sorrendbe Csökkenő sorrendbe

FOTÓTAPÉTA, AZ ESZTÉTIKA SZOLGÁLATÁBAN

A fotótapéta az egyik legkeresettebb tapétafajta. A tapéták között keresgélve üvegszálas-, papír-, PVC-, kollázs-, festhető-, üveg- és vlies tapéta mellett egyaránt dönthetünk.

A fotótapéta a szobánk falának csupán egyik oldalát, vagy annak egy részét borítja. Kombinálhatjuk festett fallal, vagy másik típusú tapétával. Felragasztása viszonylag egyszerű feladat. Házilag, otthon egyedül is el tudjuk végezni. Sőt, szakszerű és drága felszerelés sem kell hozzá. A tapéta mellett szükségünk lesz tapétaragasztóra, vízre és egy festőhengerre a ragasztó felkenéséhez. Ezek közül a ragasztó az, amit biztosan be kell szereznünk; egy speciális ragasztóról lévén szó, csak és kizárólag erre a célra gyártják. Víz és festőhenger könnyebben kerül a háztartásból.

Miután a falat megtisztítjuk a szennyeződésektől, elsimítjuk, olaj- és zsírmentessé tesszük, a korábbi tapétadarabokat eltávolítjuk róla, következhet a segédvonalak meghúzása. Ezeket mindkét irányba (függőlegesen és vízszintesen) ajánlott meghúzni. Ezután következhet a tapétaragasztó feloldása, majd a tapétacsík bekenése. Miután rávittük a fotótapéta hátsó oldalára a ragasztót, körülbelül három percet várunk, és kezdhetjük feltenni a tapétát a falra a segédvonalakra figyelve. Miután felhelyeztük a falra, lesimítjuk a tetejétől lefelé haladva úgy, hogy közben kiszorítjuk alóla a levegőt. Amennyiben vannak kilógó részei, száradás után ezeket egy éles eszköz segítségével eltávolítjuk.

A fotótapéták képei hangulatossá, inspirálóvá, modernné teszik lakásunkat. Beszélhetünk művészi fotókról, virágokról készült képekről, vagy akár városképekről, tájképekről, absztrakt motívumokról, esetleg kő-, illetve famintázatú tapétákról. A modern berendezésű otthonoknak éppúgy része lehet egy jól megválasztott fotótapéta, mint a klasszikus stílusú lakásoknak. Tartós, jól tisztítható és könnyen eltávolítható termékekről van szó.

A lakás különböző helyiségeibe más-más mintázatú fotótapéták javasoltak. A konyhába elsősorban a gyümölcs-, zöldség- vagy kávémotívumok ajánlottak, míg a virágmotívumok inkább a hálószoba falának lehetnek kiegészítői, a nappali falára egy városkép, vagy geometriai minta lehet jó választás. A gyermekek szobáinak falára mókás, kedves motívumok kerülhetnek.

A fotótapéták mindegyike magas nyomtatási minőségben készül, több részből (általában 4, 6 vagy 8) áll, és könnyen felhelyezhető.

A lakberendezés szerves részévé vált napjainkban a fotótapéta, mondhatjuk, reneszánszát éli, a nagy-nagy kínálatból mindenki, aki kedveli az ilyenfajta lakásdekorációt, megtalálhatja a leginkább tetsző ábrákat, képeket, motívumokat. A tükrökhöz hasonlóan, egy 3D-s tapétával a nagyobb tér illúzióját tudjuk kelteni a lakásban.

Árak tekintetében is igen nagy különbségek tapasztalhatók, e különbségeket leginkább az anyag minősége generálja. Természetesen tekercsekre szorosan felhajtva tudjuk megvásárolni mindegyik modellt, a csomagolás oldalán láthatjuk a teljes képet. Minden termék csomagolásán feltüntetik a befedhető falfelületet négyzetméterekben kifejezve. Vannak olyan fotótapéták, amelyeken feltünteti a gyártó a moshatóságot, tisztíthatóságot, amennyiben ilyen kitétellel nem találkozunk a csomagoláson vagy a termékleírásban, akkor ne kísérletezzünk, mert eláztathatjuk, tönkretehetjük a felragasztott tapétát!

Válasszunk hát a nekünk tetsző modellek közül, és bátran vágjunk bele a felragasztás műveletébe! Az elrontott elhelyezés korrigálható, nedves állapotban a tapétacsík még levehető.