Vinyl és kompozitpadló

Megtekintés Rács Lista

1-9/52 termék

oldalanként
Csökkenő sorrendbe
  1. Rigid - vinyl padló (dusk tölgy, 1220x180x3,5mm) 2,635m2
    RIGID - vinyl padló (Dusk tölgy, 1220x180x3,5mm) 2,635m2
    Érvényes: 2023.11.02-2023.12.05 Kedvezményes ár 20 000 Ft/karton 7 590 Ft/m2 Normál ár 22 634 Ft/karton 8 590 Ft/m2
  2. Rigid - vinyl padló (crema tölgy, 1220x180x3,5mm) 2,635m2
    RIGID - vinyl padló (Crema tölgy, 1220x180x3,5mm) 2,635m2
    Érvényes: 2023.11.02-2023.12.05 Kedvezményes ár 20 000 Ft/karton 7 590 Ft/m2 Normál ár 22 634 Ft/karton 8 590 Ft/m2
Megtekintés Rács Lista

1-9/52 termék

oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista
Növekvő sorrendbe Csökkenő sorrendbe

A VINYL PADLÓ, ÉS AMIT ÉRDEMES TUDNI RÓLA

A vinyl padló, azaz LVT-padló sokrétűen használható burkolat, amely akár vizesblokkok esetében is nagyszerű választást jelenthet. De mit kell tudni erről a megoldásról?

A vinyl padló anyaga a PVC, pontosabban fogalmazva annak egy igen kemény változata. Ez a tulajdonság rendkívüli stabilitást képes eredményezni számára, csupán arra kell figyelmet fordítanunk, hogy ne okozzunk felületi sérüléseket karcolással, súrolással és dörzsöléssel!

A vinyl padló számos olyan tulajdonsággal rendelkezik, ami miatt kiérdemli a figyelmünket. Rendkívül rugalmas és strapabíró anyagról van szó, ennek köszönhetően egyre népszerűbbnek mondhatók Magyarországon is. Fontos kihangsúlyozni, hogy a vinyl padló számos előnyös tulajdonsággal rendelkezik a régi linóleumokkal szemben, így a két burkolat gyakorlatilag össze sem hasonlítható. A linóleumokhoz képest sokkal magasabb esztétikai értéket képvisel. Ahogyan a laminált padlók, úgy a vinyl padlók is szinte megtévesztésig hasonlítanak a természetes fából készült burkolatokra. Ráadásul a vinyl padló, kialakításából adódóan, sokkal merevebb és stabilabb elhelyezést tesz lehetővé, mint a tekercsben kapható linóleum.

A vinyl padló nem kíván különösebb ápolást, csupán a tisztításáról kell időnként gondoskodnunk. Használhatunk közönséges tisztítószereket, egyedül a szemcsés súrolók használatát kell elkerülni. Az állapotmegóvásra érdemes némi figyelmet fordítanunk. A görgős székeket és a különböző bútorainkat lássuk el védőkupakkal vagy filcszövettel. Azonban a vinyl padlók esetében már nem kell attól tartanunk, hogy a kiömlő forró víz kárt tesz bennük. Ha megóvjuk a kisebb-nagyobb fizikai sérülésektől, a vinyl padló sok éven keresztül újszerű állapottal hálálja meg a figyelmünket és a gondoskodásunkat. Ha pedig évek múltán úgy érezzük, hogy a vinyl padló megkopott, és megújításra van szükség, csupán egy erre szakosodott mesterembert kell hívnunk, aki poliuretán bevonatot hord fel a padlózatra.

Nem túlzás azt állítani, hogy a vinyl padló tulajdonképpen bármelyik helyiség esetén használható, csupán arra kell figyelmet fordítanunk, hogy a kiszemelt padló kopásállósága megfeleljen a helyiség igénybevételének. A természetes fából készült padlók, illetve a nagyrészt faőrleményből készült laminált padlók víz hatására megdagadhatnak és felpúposodhatnak, vinyl padló esetén azonban nem kell ettől tartani, ezért vizesblokkok esetében is nagyszerűen használhatók, akár a fürdőszobában is. A vinyl padlónak köszönhetően tehát a fürdőszobában is melegburkolatot alkalmazhatunk.

A vinyl padló mellett számos érv szól, amelyeknek köszönhetően érdemes alaposan megfontolni a választását. A vinyl padlók kifejezetten szépek, a valódi fából készült melegburkolatokat idézik. Mintázatuknak köszönhetően egységes felületet képesek biztosítani, nincs szükség burkolatváltóra tágas terek esetén sem. Gyakorlatilag bármelyik helyiség esetén nagyszerű szolgálatot tehetnek, legyen szó a nappaliról vagy akár a fürdőszobáról. Rendkívül strapabírók, csupán a kopásállóság mértékére kell figyelnünk; ha a terhelésnek megfelelő burkolatot választjuk, akár évtizedeken keresztül szolgálhatják az igényeinket. Lerakást követően azonnal terhelhetők. A BAUHAUS szakáruházak és webshop vinyl padló kínálatában könnyedén megtalálhatjuk a nekünk tetsző termékeket!