Parketta

Megtekintés Rács Lista

1-9/11 termék

Oldal
oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista

1-9/11 termék

Oldal
oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista
Növekvő sorrendbe Csökkenő sorrendbe

PARKETTA, AZ ELEGÁNS VÁLASZTÁS

Ha parkettát szeretnénk választani, hatalmas kínálattal találkozunk; különböző megoldások, különböző anyaghasználat, olcsóbb és exkluzívabb termékek jönnek szembe velünk. Fontos tudni, hogy nincs jó vagy rossz választás; mindegyik típusnak vannak előnyös tulajdonságai, aminek köszönhetően érdemes figyelmet szánnunk rá.

A szalagparketta számos előnyös tulajdonságának köszönhetően: megjelenésétől máig népszerű a vásárlók körében. Jelentős érv mellette, hogy a lerakása nem okoz különösebb nehézséget, könnyedén elvégezhető különösebb tapasztalat nélkül is. A művelet nem bonyolultabb, mint a laminált padló esetén; noha kissé időigényesebb, de ugyanolyan könnyedén elvégezhetjük a munkát. A szalagparketta járófelülete többször is lecsiszolható, így a padló többször megújítható. Ennek a tulajdonságának köszönhetően akár évtizedekkel később is újszerű pompáját élvezhetjük.

A szalagparkettát természetes fából készítik, vagyis az anyaga teljes egészében fa. Ennek köszönhetően a mintázatát a faanyag adja, nincs szükség nyomtatott felületre. Rendszerint olajozott és olajos-viaszolt kivitelezéssel találkozunk. A BAUHAUS szakáruházak és webshop kínálatában különböző faanyagokból készült szalagparkettákkal találkozhatunk, így könnyedén kiválaszthatjuk azt a terméket, ami a leginkább megfelel az igényeinknek és az ízlésünknek.

A szalagparketta előnyei között meg kell említeni azt is, hogy ezek a lapok kivételesen stabil illeszkedést tesznek lehetővé, ráadásul a mérettartó tulajdonságuk is kiváló. A készparketták gyártása során rendszerint két vagy három réteget ragasztanak össze, ami a mérettartást nagyban segíti.

Mindezek mellett a szalagparketta további előnyös tulajdonságokkal is rendelkezik, amelyekről mindenképpen érdemes szót ejteni. A szalagparketta kínálatban különböző fából készült termékeket találunk, amelyek különböző mintázattal, színnel és árnyalattal rendelkeznek, így könnyedén megtalálhatjuk az ízlésünknek leginkább megfelelőt. Ha már berendezett helyiség esetén szeretnénk új burkolatot lerakni, abban az esetben a bútorokhoz és a helyiség stílusához leginkább illőt választhatjuk. A széles kínálat ezt is lehetővé teszi. Mivel a szalagparketta száz százalalékig természetes fából készül, ezért nagyszerűen kombinálható a különböző lakberendezési stílusokkal, legyen szó akár klasszikus, rusztikus, vintage, skandináv, modern vagy akár a ma rendkívül népszerű minimál stílusról. Nem túlzás azt állítani, hogy a természetesség mindig divatos; ezt támasztják alá a gyönyörű famintás szalagparketták is.

A szalagparketta képes maximális lépéskomfortot biztosítani. Noha ez a kifejezés nem tűnik túl fontosnak, a használat során mégis annak fog bizonyulni. Egyáltalán nem mindegy, hogy a lépéseink mekkora zajt keltenek, épp csak hallhatók vagy hangos törtetésnek tűnnek. Érdemes megjegyezni, hogy a természetesség mellett épp ezt a tulajdonságot szoktuk leggyakrabban említeni, amikor a szalagparkettákat a laminált padlókkal kell összehasonlítani. A természetesség sok más előnyös tulajdonság kiváltója is. A szalagparketta antisztatikus és antiallergén, ennek köszönhetően a tisztítása nem okozhat különösebb gondot. A hagyományos parkettatisztítók használata tökéletes választást jelent.

A szalagparketta úgynevezett klikkrendszerrel rendelkezik, így a lapok összeillesztése nem okozhat különösebb gondot. A munkát könnyedén elvégezhetjük, egyáltalán nincs nehéz dolgunk. Némi affinitás tulajdonában az egész műveletet elvégezhetjük saját magunk, nem kell szakembert hívnunk. Érdemes tudni, hogy – szakszóval élve – a szalagparkettát „úsztatva” kell lerakni, vagyis a lapok nem fognak rögzülni a talajhoz. Mivel a lapok nagy stabilitással rendelkeznek, így ez egyáltalán nem okoz problémát, nem lesz olyan érzésünk, mintha mozogna a talaj a lábunk alatt. Sőt, ennek köszönhetően egy-egy sérült elemet könnyedén kicserélhetünk. A laminált padlóhoz hasonlóan a szalagparketta is azonnal használatba vehető a lerakást követően, nincs száradási és kötési idő. Ennek köszönhetően már a lerakás során bátran mozoghatunk a parkettán.

Általánosságban azt szokták mondani, hogy padlófűtés esetén csakis a hidegburkolatok ajánlottak. Ez nem teljesen igaz, hiszen a melegburkolatok között is találunk olyan megoldásokat, amelyek alkalmasak padlófűtés esetén történő használatra. A szalagparketta és a laminált padló is ilyen. A parkettalapok vastagsága lehetővé teszi a hő közvetítését, így padlófűtés során sem kell lemondanunk a melegburkolatok kellemes megjelenéséről.

Érdemes szem előtt tartani, hogy a szalagparketták többször is visszacsiszolhatók, illetve felújíthatók, így akár 30-40 éven keresztül is szolgálhatják az igényeinket. Meleg hatásuknak köszönhetően nagyszerű választást jelentenek a természetesség kedvelőinek, gyermekes családok számára, és mindenkinek, aki az igényes megoldásokat keresi a lakberendezésben. Nem túlzás azt állítani, hogy a természetes fa napjainkban a lakberendezés legkedveltebb anyaga, a fából készült elemek újra a virágkorukat élik. A BAUHAUS szakáruházak és webshop kínálatában különböző faanyagból készített készparkettákkal találkozhatunk, amelyek között megtalálhatjuk az igényeinknek leginkább megfelelőt. Ha minőségi terméket keresünk, ismerjük meg őket!