Díszléc

Megtekintés Rács Lista

1-9/26 termék

Oldal
oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista

1-9/26 termék

Oldal
oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista
Növekvő sorrendbe Csökkenő sorrendbe

DÍSZLÉC AZ OTTHONUNKBAN

Olcsó, látványos és egyszerű módja a díszítésnek, ha díszléceket használunk. Lakásfelújítás során az egyik legnépszerűbb és legtöbbet használt anyag a polisztirol. Szigetelőanyagként is széles körben elterjedt használata, de most inkább esztétikai és dekorációs célra történő felhasználásáról lesz szó. Manapság egyre jellemzőbb a polisztirolból készült díszlécek használata.

Már hosszú évek óta polisztirol néven emlegetik a valamikor hungarocellnek nevezett anyagot. Mára a polisztirol a csomagoláson és a szigetelésen kívül a díszléc- és rozettagyártásban is kiemelt helyet foglal el. A lakásfelújítás mindig nehéz és hosszú folyamat, de ha van valami, ami leegyszerűsítheti és megkönnyítheti a befejezés folyamatát, akkor az a polisztirolból készült díszléc felragasztása. Igazán nem igényel különösebb szakértelmet, csupán némi precizitás és odafigyelés kell hozzá.

A díszléc elhelyezése, felragasztása a fal befestése vagy tapétázása után történhet. A díszléc befejezetté és igényessé teszi a helyiséget. A lakásfelújításnak egyik legkönnyebb és legegyszerűbb része a díszlécek rögzítése.

A díszlécek kiszállítása 2 méteres szálakban történik, az elhelyezés során nekünk kell méretre vágni őket. Ha egy valóban modern, szép lakásra vágyunk, igyekeznünk kell a lakás stílusához leginkább illő díszlécet megkeresni. A választék óriási, számtalan forma és méret közül válogathatunk. A kihívást az jelenti, hogy a széles kínálatból megtaláljuk azt az egyet, amire nekünk szükségünk van. A széles termékpalettán találhatunk homorú és domború felületű díszlécet, mindkettő esetben dönthetünk a sima vagy díszített felületű modellek mellett.

Mielőtt hozzáfognánk a felhelyezéshez – persze akkor is, ha szakemberre bízzuk a munkát –, szükségünk lesz polisztirolragasztóra és a ragasztót adagoló eszközre, ragasztópisztolyra vagy ecsetre. A díszléc könnyű, ezért a ragasztás során viszonylag könnyen feltapad a falra vagy mennyezetre. A sarokelemeket egy éles eszköz segítségével tudjuk illeszthetővé tenni.

Az összeillesztés során keletkező rések, hézagok ragasztóval könnyen és gyorsan megszüntethetők. A díszlécek természetesen színezhetők, festhetők. A legtöbb díszléc, a falra vagy plafonra felkerülve, megmarad az eredeti fehér színében, azonban javasolt fehér festékkel átkenni őket.

Megkülönböztethetünk fali és mennyezeti polisztirol díszléceket, sarokléceket és rejtett világításhoz használható díszléceket. Vannak olyan termékek, amelyek alkalmasak LED-csíkok beépítéséhez, ezek különleges hangulatot kölcsönöznek a helyiségnek azáltal, hogy a lábazat mentén, a sarokból, vagy akár a szekrény mellől diszkrét fény árad. Nagyon különleges, érdekes hatásokat érhetünk el a díszlécek alkalmazásával, ezt csak fokozhatjuk, ha a díszléceket világítással párosítjuk.

Hogyan és mire használhatjuk még a díszléceket? Használhatók faldekorálásra, bútor és kandalló dekorálására, valamint egyszerű függönykarnis borítást is készíthetünk belőle. Néhány méter díszléc megvásárlása után már csak a fantáziánk szab határt a széleskörű alkalmazási lehetőségeknek.

Mivel a polisztirol egy puha anyag, könnyen megsérülhet, javasoljuk, csak olyan helyeken dekoráljunk polisztirolból készült díszlécekkel, ahol a felület védett, nem történhet horzsolás, ütődés stb.